Anjalansalon katkaisuhoito- ja selviämisasema

Hoitoa tarjotaan päihdekierteen katkaisemiseksi. Katkaisuhoitoasema toimii myös matalan kynnyksen hoitopaikkana päihdehoidon käynnistämiseksi. Hoito perustuu vapaaehtoisuuteen.

Lisäksi ryhmätoiminta Prässi tarjoaa jokaisena arkipäivänä kaikille asiakkaille tiivistä, ryhmämuotoista vieroitusta/kuntoutusta perinteisen katkaisuhoidon ja vieroitusoireiden hoitamisen rinnalla.

Yhteystiedot 

Kalkkitie 5–7, 24280 Salo
puh. 040 7149 600 ja 040 7149 601 (yhteydenotot ja paikkavaraukset)

Prässi-ryhmä toimii maanantaista perjantaihin klo 9–11.30, minkä lisäksi on ulkoilumahdollisuus ryhmässä.

 

Miten hakeudun 

Hoitoon hakeudutaan itsenäisesti tai muiden palveluiden kautta.

Katkaisuhoitoasemalle tulee ottaa yhteyttä ennen hoitoon tuloa. Katkaisuhoitojen aloitukset pyritään keskittämään arkipäiviin, mutta hoitoon voi tulla kaikkina viikonpäivinä.

Päihtymystila ei ole este hoitoon hakeutumiselle, mutta tällöin asiakas ohjataan selviämisasemalle ennen katkaisuhoidon aloitusta.

Mitä hoidossa tavoitellaan 

Hoito-ohjelma laaditaan kunkin asiakkaan tarpeiden mukaiseksi. Alkoholikatkaisun kesto on 3–7 vuorokautta ja huume- ja lääkevierotuksen 14 vuorokautta. 

Asiakkailla on mahdollisuus myös hakeutua katkaisuhoitoasemalle ennaltaehkäisevään hoitoon kriisitilanteessa, jolloin hoitoaika on korkeintaan 3 vuorokautta.

Hoitoon sisältyy tilannekartoitus, vieroitushoidon aloitus, hoitosuunnitelma, arviointi, avo- tai laitosjatkohoidosta sopiminen yhdessä asiakkaan kotikunnan kanssa sekä loppukeskustelu.

Katkaisuhoitoasemalla toimii joka arkipäivä kognitiiviseen viitekehykseen perustuva ryhmämuotoinen hoito-ohjelma Prässi.

Anjalansalon päihdekuntoutuskeskus on Salossa sijaitseva päihdehoidon yksikkö, johon kuuluvat katkaisuhoito- ja selviämisasema sekä kuntoutumisyhteisö. Keskus mahdollistaa katkeamattoman päihdehoitoketjun selviämisasemalta kuntoutumisyhteisöön.