Street-hanke

Street-hanke tarjosi huumeita suonensisäisesti käyttäville henkilöille C-hepatiitti- ja hi-virusten testausta Helsingin kaduilla, puistoissa ja kohtaamispaikoissa kesällä 2016.

Suonensisäinen huumeiden käyttö altistaa tartuntataudeille. Testin sai 426 henkilöä, joille tehtiin yhteensä 406 hiv-testiä ja 252 C-hepatiittitestiä. C-hepatiittitesteistä 21 oli positiivisia. Yhtään uutta hiv-tartuntaa ei löydetty. Lisäksi voitiin tarjota terveysneuvontaa.

Testaus oli anonyymia ja maksutonta. Hankkeessa toimi kaksi ammattihenkilöä ja vertaistoimijoita, joilla on kokemusasiantuntijan rooli kentälle jalkautuessa.

Hankkeen kohderyhmää olivat pääkaupunkiseudun nuoret täysi-ikäiset, jotka ovat C-hepatiitin, hiv:n ja sukupuolitautien riskiryhmässä. Pyrkimyksenä oli tavoittaa tartuntariskissä olevat ja tartunnan saaneet mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. 

Hankkeen tavoitteena oli tartuntatautien ehkäisy sekä tartuntataudeista ja -riskeistä tiedottaminen. Street-hankkeen 2016 toteuttivat yhteistyössä A-klinikkasäätiö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Rahoittajana toimii sosiaali- ja terveysministeriö. Hankkeelle on haettu jatkorahoitusta.

Lisätietoja

Street-hankkeen katuraportti kesältä 2016 (pdf)

Projektikoordinaattori Mervi Holm
puh. 050 3400 642
www.seonveressä.fi