Olemme matkalla kohti inhimillisempää yhteiskuntaa kohtaaminen kerrallaan

Katuklinikka Helsingin rautatieaseman edustalla

Addiktiot ovat aikamme ilmiö, joka koskettaa meitä kaikkia. Kohtaamme haitallisia riippuvuuksia joko itse, läheisenä, työnantajana, ammattilaisena, kadulla tai mediassa.

Me A-klinikkasäätiössä tuomme kohtaamisen kaiken toimintamme ytimeen. Haluamme poistaa eriarvoisuutta kohtaamalla ihmisiä verkkopalveluissa sekä kasvokkain kadulla ja matalankynnyksen palveluissa sekä jakamalla tietoa ja tuottamalla tutkimusta eri riippuvuuksista.

Tarjoamme kaikille avoimia ja anonyymeja palveluja sekä tuotamme ajankohtaista tietoa monipuolisella addiktiotutkimuksella.

Missiomme on pysynyt samana aina A-klinikkasäätiön perustamisesta, vuodesta 1955 lähtien: saada yhteiskunnasta inhimillisempi pitämällä yllä keskustelua addiktioista ilman stigmaa. Tarjoamme kaikille avoimia ja anonyymeja palveluja sekä tuotamme ajankohtaista tietoa monipuolisella addiktiotutkimuksella.

Yleishyödyllinen toimintamme mahdollistaa ilmiöihin puuttumisen, on kyse sitten huumekuolemista, uusista huumeaineista, maahanmuuttajataustaisten nuorten päihteiden käytöstä tai palveluketjujen kehittämisestä.

Olen työskennellyt reilut kaksi vuotta A-klinikkasäätiöllä hankepäällikkönä erilaisten projektien parissa. Työni on hallinnollista, mutta samalla todella käytännönläheistä: ytimessä on löytää ratkaisuja toimintaympäristössä tapahtuviin ilmiöihin ja tarpeisiin.

Pidän siitä, että saan tehdä asioiden eteen konkreettisesti jotain. Kun kuulen kohderyhmien tarpeesta, niin minulla on keinot etsiä vastauksia, kehittää uusia hankkeita ja saada apua ja tukea sinne missä sitä tarvitaan. Kanssani työskentelee eri alojen ammattilaisia, joiden kanssa löydämme ratkaisuja rakentaa siltoja heikoimmassa asemassa olevien ja palveluiden välille.

Kaiken taustalla on halu auttaa ihmisiä ja rakentaa inhimillisempää yhteiskuntaa kohtaaminen kerrallaan.

Arvostan A-klinikkasäätiössä ihmisläheistä ajattelutapaa kaikessa mitä teemme, on se verkossa tapahtuvaa neuvontaa, kadulla kohtaamista tai ilmiöiden tutkimista. Kaiken taustalla on halu auttaa ihmisiä ja rakentaa inhimillisempää yhteiskuntaa kohtaaminen kerrallaan.

Olen kohdannut päihteidenkäyttäjiä kadulla ja nähnyt mikä vaikutus on pelkällä näkymiseksi tulemisella. Kun ihmisen omat voimat eivät riitä avun hakemiseen, menemme rohkeasti luokse ja kuljemme rinnalla kunnes toivottavasti jonain päivänä ihmisellä itsellään on luottamusta ja vahvuutta tehdä jotain riippuvuudellekin. Kaikki sitä eivät ehkä saavuta, ja se on meidän hyväksyttävä. Silti apu kuuluu kaikille!

A-klinikkasäätiö on addiktioiden asiantuntijaorganisaatio, jonka tavoitteena on ehkäistä ja vähentää päihde- ja riippuvuushaittoja. A-klinikkasäätiö rakentaa inhimillisempää yhteiskuntaa ja keskittyy toiminnassaan kohtaavaan työhön, verkkoauttamiseen ja addiktiotutkimukseen. A-klinikkakonserniin kuuluu myös A-klinikkasäätiön omistama A-klinikka Oy, joka tuottaa päihde- ja mielenterveyspalveluja. a-klinikkasaatio.fi

Image
Hanna Paikkala

Kirjoittaja

Hanna Paikkala, hankepäällikkö, A-klinikkasäätiö

Katso myös