Back to top
Tiedote

A-klinikka Oy aloittaa hepatiitti C:n hoidon yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa

Helsingin K-klinikoilla aloitetaan marras-joulukuussa korvaushoidossa olevien päihdepotilaiden C-hepatiittihoito. Hoito toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupungin päihdepalvelujen kanssa.

A-klinikka Oy:n korvaushoitopalveluissa Helsingissä hoidetaan vähintään 10 korvaushoitopotilaan C-hepatiitti. Hoitojen aloituksia on valmisteltu marraskuun alusta, ja hoito kestää keskimäärin 12 viikkoa. Potilaat saavat C-hepatiittilääkkeen korvaushoitolääkkeen yhteydessä.

Taustalla onnistunut pilotti

Pilotoimme viime vuonna hepatiitti C:n hoidon yhdistämistä korvaushoitoon hyvin tuloksin. Korvaushoitopotilaille kohdennettu hoitokokonaisuus oli toimiva, ja muun hoidon ohessa annettu C-hepatiittihoito sitoutti potilaita”, kertoo A-klinikka Oy:n avohoitopalvelujen ylilääkäri Markus Partanen.

K-klinikoillamme nyt tarjottava hoito on osa Suomen C-hepatiittistrategian mukaista hoitoa. Pyrimme osaltamme vaikuttamaan siihen, että C-hepatiitti saadaan eliminoitua vuoteen 2030 mennessä”, Partanen jatkaa.

C-hepatiitin hoito ei anna suojaa uusintainfektioille, joten K-klinikoiden tarjoama terveysneuvonta on tärkeä osa hoitoa. Potilaan hoidon tulos varmistetaan 12 viikon kuluttua hoidon päättymisestä.

Uudet, tehokkaammat lääkkeet

Hoidossa käytetään uusia viruslääkkeitä, joiden sopivuus potilaille on merkittävästi aiempaa parempi. Uusissa lääkkeissä on vain vähän haittavaikutuksia, joten potilaat pystyvät jatkamaan arkeaan hyvin normaalisti hoidon aikana.

Uudet tehokkaat viruslääkkeet ovat keskeinen osa uutta hepatiitti C:n hoitopolkua, ja ne sopivat erinomaisesti korvaushoitopalvelujen hoitovalikoimaan”, toteaa A-klinikka Oy:n lääketieteellinen johtaja, Helsingin yliopiston päihdelääketieteen työelämäprofessori Kaarlo Simojoki.

Pidämme erittäin hienona, että Helsingin kaupunki haluaa viedä C-hepatiittitartunnan saaneiden hoitoa määrätietoisesti eteenpäin”, Simojoki sanoo.

Lisätietoja

Kaarlo Simojoki, toimitusjohtaja ja lääketieteellinen johtaja
p. 040 5731 083, [email protected]

Markus Partanen, avohoitopalvelujen ylilääkäri
[email protected]

A-klinikka Oy tarjoaa laadukkaita päihde- ja mielenterveyspalveluja. Palveluissamme työskentelee 500 päihde- ja mielenterveysalan ammattilaista. Teemme yhteistyötä noin 150 kunnan kanssa, eli noin puolet Suomen kunnista on asiakkaitamme. Toimintamme tuotot palautuvat yhteiseen hyvään, suomalaisen päihde- ja mielenterveystyön kehittämiseen. A-klinikka Oy on A-klinikkasäätiön omistama yritys.