Asunnottomien yö nostaa esiin ulkopuolisuuden kokemukset

Tärkeää tietoa

Asunnottomien yötä vietetään jälleen 17.10. eri puolilla Suomea. Tänä vuonna tapahtuman teemana on ulkopuolisuus, syrjäytyminen ja syrjäyttäminen. 

A-klinikka Oy on mukana tapahtumissa useilla paikkakunnilla. Esimerkiksi Hämeenlinnassa järjestetään sunnuntain päätapahtuman lisäksi pop-up-asumisneuvontaa ja kokemuskirjasto.

“Hämeenlinnassa katuasunnottomuutta on onneksi vain vähän. On kuitenkin ihmisiä, joille ei tahdo löytyä sopivaa asumismuotoa. Joskus omat voimat tai taidot eivät riitä asunnon ja tuen hakemiseen”, kertoo A-klinikka Oy:n Hämeenlinnan asumispalvelujen palveluesimies Timo-Pekka Nilsson.

”Mielenterveys- ja päihdeongelmat ovat usein asunnottomuuden taustalla joko syynä tai seurauksena. Hoitoon tulisi päästä helposti ja sen tulisi olla monipuolista. Erityisen tärkeää on turvata hoitoon pääsy matalalla kynnyksellä”, Nilsson jatkaa.

Lahjoita lämpöä

A-klinikkasäätiön ja Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n Lahjoita lämpöä -kampanja on osa Asunnottomien yötä. Keräykseen voi neuloa ja lahjoittaa villalapasia, sormikkaita ja villasukkia ympäri Suomen.

Keräys jatkuu marraskuun loppuun asti ja tuotteet voi toimittaa keräyspisteeseen tai postittaa A-klinikkasäätiölle. Kerätyt tuotteet jaetaan lämpöä tarvitseville valtakunnallisesti A-klinikkasäätiön ja EHYT ry:n toimipisteiden ja yhteistyökumppaneiden kautta.

Lisätietoja

asunnottomienyo.fi

a-klinikka.fi/asunnottomienyo