Back to top
Uutinen

Hämeenlinnan seudulla kampanjoidaan vastuullisen anniskelun puolesta

Pikkujouluaika näkyy ravintoloissa asiakasvirran vilkastumisena. Vastuullisella anniskelulla voidaan vähentää alkoholinkäytöstä aiheutuvia haittoja sekä juhlijoille että sivullisille.

Haittojen ennaltaehkäisyn näkökulmasta alkoholin haitat ovat vähäisempiä, kun anniskelu tapahtuu valvotusti, poissa yksityiskodeista. Ravintoloissa varmistetaan ammattitaidolla, etteivät alkoholi, tupakkatuotteet ja rahapelit ole alaikäisten saatavilla eikä selvästi päihtyneille anniskella”, kertoo ehkäisevän päihdetyön koordinaattori Paula Meskanen A-klinikka Oy:ltä.

Koordinaattori kiertää pikkujoulukaudella Hämeenlinnan seudun ravintoloita ja keskustelee henkilökunnan kanssa omavalvonnan merkityksestä. Yrityksiä pyydetään osallistumaan kampanjaan seuraamalla omavalvonnan toteutumista tehostetusti yhtenä viikonloppuna ennen joulua.

Vastuullisen anniskelun kampanja on osa seudullista ehkäisevää päihdetyötä ja Pakka-toimintaa. Hämeenlinnan seudulla toteutettava kampanja muistuttaa sekä vastuullisen anniskelun merkityksestä, mutta myös juhlijoiden vastuusta ja turvallisuudesta liikenteessä. Juhlimiskulttuurin muutos näkyykin kaupunkikuvassa.

"Vahvasti juopuneiden määrä on vähentynyt yöllisessä taksiliikenteessä”, sanoo Jussi Pekarila, Hämeenlinnan taksiautoilijoiden yhdistyksen puheenjohtaja.

Hämeenlinnassa, Hattulassa ja Janakkalassa ehkäisevää työtä koordinoi A-klinikka Oy:n Ehkäisevä päihdetyö. Yhteistyössä ovat mukana aluehallintovirasto, poliisi ja paikalliset elinkeinotoimijat, kuten Taksi Häme ja seudun anniskeluravintoloita.

Lisätietoja

Paula Meskanen, koordinaattori, Ehkäisevä päihdetyö Hämeenlinna, A-klinikka Oy
[email protected], puh. 050 592 1455

Ehkäisevä päihdetyö Hämeenlinna
Pakka toimintamalli -ehkäisevään päihdetyöhön