Miksi päihdepalveluihin satsaaminen kannattaa? Webinaarisarja syyskuussa 2022

Päihdepalvelut

Sote-uudistus ja hyvinvointialueiden tulo luo monenlaisia mahdollisuuksia, mutta myös haasteita, palvelujärjestelmien rakentamisessa ympäri Suomen.

Järjestämme syyskuussa kolme webinaaria, joissa A-klinikan toimitusjohtaja ja Helsingin yliopiston päihdelääketieteen työelämäprofessori Kaarlo Simojoki avaa päihdepalvelujen järjestämiseen ja päihdehoitoon liittyviä teemoja. Kaikki webinaarit järjestetään samansisältöisinä kahtena eri ajankohtana. Webinaarit on suunnattu uusien hyvinvointialueiden päättäjille.

Ilmoittautuminen webinaareihin on päättynyt.

Säästä satsaamalla päihdepalveluihin

Päihdeongelmien vaikutus yhteiskuntaan ja palvelujen tarpeeseen ei rajoitu vain päihdehoitoon. Jos ongelmia hoidetaan ajoissa, vältytään huomattavilta kustannuksilta esimerkiksi päivystyksessä, lastensuojelussa ja erikoissairaanhoidossa.

ma 12.9. klo 16.30–17.00 – Ilmoittautuminen päättynyt

ti 13.9. klo 8.30–9.00 – Ilmoittautuminen päättynyt

Integraatiolla parempia päihdepalveluita

Päihde- ja mielenterveysongelmat esiintyvät usein päällekkäin. Päihdehaitat näkyvät vahvasti myös perusterveydenhoidossa. Hoidot ja palvelut ovat kuitenkin erillään, eikä niistä saavuteta potentiaalisia hyötyjä. Onnistunut päihdepalveluiden integraatio jo suunnitteluvaiheessa tukee toimivia palveluketjuja, joilla voidaan saavuttaa pidempikestoisia tuloksia. Hoidon porrastusta ja laaja-alaisesti päihdehoidon osaamista hyödyntämällä saadaan myös resurssit kohdennettua parhaiten väestön tarpeiden mukaisesti.

ma 19.9. klo 16.30–17.00 – Ilmoittautuminen päättynyt

ti 20.9. klo 8.30–9.00 – Ilmoittautuminen päättynyt

Perheet, nuoret ja päihteet

Perheiden huonovointisuuteen liittyvät vahvasti päihteet ja ne ovat keskeisiä syitä mm. huostaanottojen taustalla. Nuorten huumeidenkäyttö on lisääntynyt ja tämäkin asettaa uusia haasteita perhe- ja nuorten palveluille, joissa tulisi pyrkiä mahdollisimman varhaisiin tukitoimiin ennen vakavampia haittoja. Samalla on huolehdittava asiamukaisesti jo päihdekierteessä olevista alaikäisistä ja heidän perheistään, jotta syrjäytymistä ei pääsisi tapahtumaan.

ma 26.9. klo 16.30–17.00 – Ilmoittautuminen päättynyt

ti 27.9. klo 8.30–9.00 – Ilmoittautuminen päättynyt

Tietoa webinaareista saa mielellään jakaa eteenpäin henkilöille, jotka voivat hyötyä lisäinfosta.

Tervetuloa mukaan!

Säästä satsaamalla päihdepalveluihin

Katso, mitä ottaa huomioon, kun hyvinvointialueella suunnitellaan päihdepalvelujen tuottamista. A-klinikka Oy:n vahva osaaminen ja asiantuntemus ovat hyvinvointialueiden käytettävissä.

Lue lisää

Katso myös