Back to top
Uutinen

Miten tukea läheistä? Kevään Päihdefoorumi Hämeenlinnassa 9.4.

Hämeenlinnan Päihdefoorumissa tehdään tänä keväänä näkyväksi läheisten kantama taakka. Kun yksi sairastaa, usein koko perhe tarvitsee apua. Foorumi tuo esiin myös muita vaiettuja aiheita, kuten lähisuhdeväkivallan ja ikääntyneisiin läheisiin kohdistuvan kaltoinkohtelun.

”Tapahtuma tarjoaa ammattilaisille ja opiskelijoille mahdollisuuden kuulla muun muassa lapsen taakan tunnistamisesta. Seudun palvelut sekä läheistyön välineet ja menetelmät tulevat tutuksi”, kertoo ehkäisevän päihdetyön koordinaattori Paula Meskanen A-klinikka Oy:ltä.

”Myös läheiset ja muut aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita. Läheiselle tilaisuus antaa tietoa palveluista, työkaluja omaan jaksamiseen ja mahdollisuuden vertaistukeen. Etsimme yhdessä vastauksia läheisten auttamiseen”, Meskanen jatkaa.

Foorumi tarjoaa myös mahdollisuuden nähdä Fragile – särkyvää -teatteriesitys vielä kerran Hämeenlinnassa. Esitys kiersi vuosi sitten kaikki Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan yläkoulut. Sen näki lähes 1 000 nuorta ja suuri joukko nuorten kanssa työskenteleviä ammattilaisia. Fragile – särkyvää on syntynyt tarpeesta sanoittaa läheisen kokemusta päihteiden varjossa. Samalla se on myös kertomus toivosta.

Maksuton, kaikille avoin foorumi järjestetään Hämeenlinnan Verkatehtaalla tiistaina 9.4.2019. Paikkoja on rajoitetusti, joten varaa omasi ja ilmoittaudu mukaan nyt!

Ohjelma ja ilmoittautuminen: www.a-klinikka.fi/paihdefoorumi

A-klinikka Oy:n Ehkäisevä päihdetyö koordinoi Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan seudun ehkäisevää työtä. Seudun Päihdefoorumi järjestetään jo 43. kertaa.

Lisätietoja

Paula Meskanen, koordinaattori, Ehkäisevä päihdetyö Hämeenlinna, A-klinikka Oy, paula.meskanen(at)a-klinikka.fi, p. 050 592 1455