Raskaana olevien ja vauvaperheiden palveluiden kehittäminen saivat jatkorahoitusta

Lapsi keinuu

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt valtionavustuksen A-klinikka Oy:n Päihdesairaalan ja Kokemäen palveluiden hankkeille.

A-klinikka Oy:n hankkeissa kehitetään päihteitä käyttävien raskaana olevien naisten ja vauvaperheiden hoitoa. Sosiaali- ja terveysministeriö myönsi vuodelle 2023 valtionavustuksen sekä Päihdesairaalan perhekuntoutukselle että Kokemäen A-klinikalle ja Perheiden palveluille.

Päihdesairaalan hankkeessa on kehitetty perhekuntoutuksessa tarjottavaa hoitoa jo usean vuoden ajan. Hankkeessa luotu hoitopolkuja vahvistava malli on kehitetty yhteistyössä kuntien kanssa. Uuden valtionavustuksen turvin malli juurrutetaan osaksi Päihdesairaalan palveluja ja yhteistyötä tehdään hyvinvointialueiden kanssa.

Kokemäen A-klinikan ja Perheiden palveluiden SataÄidit-hankkeen tavoitteena on vahvistaa koko Satakunnan alueella asuvien päihteitä käyttävien raskaana olevien naisten ja vauvaperheiden hoitoa. SataÄidit-hankkeelle myönnettiin ensimmäinen valtionavustus vuodelle 2022, ja nyt hanketyö jatkuu uuden avustuksen tuella.

Valtionavustukset tuovat jatkuvuutta hankkeille ja mahdollistavat palveluiden pitkäjänteisen kehittämisen valtakunnallisesti. A-klinikka Oy:n päihde- ja mielenterveyspalvelujen piirissä on vuosittain yli 10 000 asiakasta.

Katso myös

Päihdesairaalan perhekuntoutuksen hanke jatkuu uuden valtionavustuksen turvin Satakunnan alueen SataÄidit-hanke sai jatkorahoituksen