Uusi palvelu tarjoaa tukea alkoholiin liittyviin pohdintoihin

Digipalvelut tuovat avun kotiisi

A-klinikka Oy:n, Mehiläisen ja Elon yhteistyö kokoaa yli 40 alkoholinkäyttöön liittyvää videota, jotka tarjoavat uusia näkökulmia juomistaan pohtiville ja heidän läheisilleen. Neuvoa-antavat.fi on maksuton palvelu eikä vaadi rekisteröitymistä.

Jokaiselle alkoholia käyttävälle voi olla hyödyllistä pysähtyä pohtimaan omaa juomistaan. Juomatapatutkimuksen mukaan suuri osa niistäkin suomalaisista, joiden juominen ylittää korkean riskin rajan, pitää itseään kohtuukäyttäjinä. Lisäksi lähes puoli miljoonaa suomalaista on kokenut läheisen alkoholinkäytön aiheuttamia vakavia vaikutuksia.

Neuvoa-antavat.fi-palvelun videot tuovat ymmärrystä, tarinoita ja konkreettisia työkaluja kaikille, jotka pohtivat, onko alkoholinkäyttö liian isossa roolissa omassa, läheisen, ystävän tai kollegan elämässä. Yli 20 asiantuntijaa ja kokemusasiantuntijaa kertoo videoilla alkoholin vaikutuksista, juomistottumusten muuttamisesta ja riippuvuuden kehittymisestä.

A-klinikka Oy:ltä mukana ovat lääketieteellinen johtaja Kaarlo Simojoki, ylilääkäri Markus Partanen, perheneuvolan palveluesimies Kristiina Siirto-Honkanen ja kokemusasiantuntija Jussi Ahlberg.

Esimerkiksi videolla Viisi yleistä harhaluuloa riippuvuuksista Kaarlo Simojoki kertoo siitä, kuinka riippuvuudessa on kyse muutoksista aivojen neurologiassa eikä tahdonvaraisesta asiasta. Jos tuntuu, että alkoholista on jo muodostunut ongelma, katso videolta neljä asiaa, jotka tukevat muutoksessa.

Alkoholia käsitellään myös läheisten, lasten ja työelämän näkökulmista. Videolla Mitä läheisten ja ystävien kannattaa tietää roolistaan alkoholiriippuvaisen rinnalla? Kristiina Siirto-Honkanen kertoo läheisten tuntevan usein syyllisyyttä, vaikka riippuvuus ei ole kenenkään syy vaan sairaus.

Tutustu uuteen palveluun

Maksuton palvelu löytyy osoitteesta Neuvoa-antavat.fi eikä vaadi rekisteröitymistä.