Back to top
Uutinen

Vastuullinen anniskelu vähentää alkoholista aiheutuvia haittoja

Hämeenlinnan seudulla toteutettava kampanja muistuttaa vastuullisen anniskelun merkityksestä ja turvallisuudesta liikenteessä. Kampanjalla kannustetaan anniskelupaikkoja aktiivisuuteen vastuullisuudessa ja nostetaan esiin yrityksissä tehtävää hyvää työtä.

Turvallisesti ravintolassa ja kotimatkalla

Ehkäisevän päihdetyön koordinaattori kiertää pikkujoulukaudella Hämeenlinnan seudun ravintoloita ja keskustelee henkilökunnan kanssa omavalvonnan merkityksestä. Yrityksiä pyydetään osallistumaan kampanjaan seuraamalla omavalvonnan toteutumista tehostetusti yhtenä viikonloppuna ennen joulua.

”Alkoholinkäytön toivotaan siirtyvän pois kodeista vastuullisen anniskelun piiriin. Ravintoloissa varmistetaan ammattitaidolla, etteivät alkoholi, tupakkatuotteet tai rahapelit ole alaikäisten saatavilla eikä selkeästi päihtyneelle anniskella”, sanoo ehkäisevän päihdetyön koordinaattori Paula Meskanen A-klinikka Oy:ltä.

”Ravintolasta poistuessa on hyvä muistaa, että pienikin määrä alkoholia tai muuta päihdettä heikentää ajokykyä. Promilleraja ei ole turvaraja. Taksikyyti tekee matkanteosta turvallista”, Meskanen jatkaa.

Ennaltaehkäisy on yhteistyötä

Vastuullisen anniskelun kampanja on osa seudullista ehkäisevää päihdetyötä ja Pakka-toimintaa. Toiminnan tavoitteena on ennaltaehkäistä päihdehaittojen syntymistä päihteiden käyttäjälle itselleen mutta myös läheisille ja yhteiskunnalle.

“Yhteiskunnallisesti päihteiden käytöstä aiheutuvat haitat tulevat sekä taloudellisesti että inhimillisesti kalliiksi. Ennaltaehkäisy on yhteinen vastuumme”, Meskanen sanoo.

Hämeenlinnassa, Hattulassa ja Janakkalassa ehkäisevää työtä koordinoi A-klinikka Oy:n Ehkäisevä päihdetyö. Yhteistyössä ovat mukana aluehallintovirasto, poliisi ja paikalliset elinkeinotoimijat, kuten Taksi Häme ja seudun anniskeluravintoloita.

Lisätietoja

Paula Meskanen, koordinaattori, Ehkäisevä päihdetyö Hämeenlinna, A-klinikka Oy, paula.meskanen(at)a-klinikka.fi, p. 050 592 1455

Ehkäisevä päihdetyö Hämeenlinna
Pakka ehkäisevään päihdetyöhön