Perhehoito

A-klinikka Oy:n Kokemäen palveluissa on käynnistynyt hanke, jonka tavoitteena on vahvistaa Satakunnan alueella asuvien päihteitä käyttävien äitien ja vauvaperheiden hoitoa. Hankkeeseen on saatu valtionavustus vuodelle 2022.

Hankkeessa lisätään ammattilaisten osaamista päihdeongelman varhaisessa tunnistamisessa ja luodaan toimivia ja kestäviä hoitopolkuja päihderiippuvuudesta kärsiville äideille ja vauvaperheille Satakunnassa.

Hankkeesta vastaa Kokemäen A-klinikka ja Perheneuvola. Hoitopolkujen rakentamisessa tarvitaan moniammatillista yhteistyötä Satasairaalan alueen äitiys- ja lastenneuvoloiden, HAL-vastaanoton, sosiaalipediatrian, lastensuojelun ja päihdepalvelujen kesken.

Päihdeongelmat vauvaperheissä – tule yhteistyöwebinaariin 11.5.

Raskaana olevien äitien ja vauvaperheiden vanhempien päihdeongelma jää usein palveluissa tunnistamatta. Uusi hanke tiivistää Satakunnan alueen palvelujen yhteistyötä ja vahvistaa ammattilaisten osaamista.

Tule kuulemaan aiheesta lisää webinaariin keskiviikkona 11.5. klo 12–13.30. Maksuton ja kaikille avoin webinaari on suunnattu erityisesti esimiehille ja lastensuojelun, päihdehuollon sekä terveydenhuollon työntekijöille.

Ilmoittaudu mukaan tai liity webinaariin suoraan keskiviikkona klo 12 alkaen.

Ohjelma

klo 12.00 Hoidon ja tuen tarpeet – palvelut ja tilanne Satakunnassa
ETU-vastaanoton puheenvuoro

klo 12.30 Vanhemmuus ja päihteet
Hankekoordinaattori Sanna-Mari Piira, A-klinikka Oy

klo 13.00 Digitaaliset palvelut yhteistyön tukena – Verkkoterapia ja Previct-lisätuki
Asiakkuuspäällikkö Susanna Jaakkola, A-klinikka Oy

klo 13.20 Perheen pärjäävyys ja Lapset puheeksi -keskustelun hyödyt
Palveluesimies Kristiina Siirto-Honkanen, A-klinikka Oy

Lämpimästi tervetuloa mukaan! Voit välittää kutsua eteenpäin verkostoissasi.

Mukaan yhteistyöhön?

Kokoamme parhaillaan yhteistyöverkostoa. Ota yhteyttä:

Sanna-Mari Piira, hankekoordinaattori, [email protected], p. 040 683 6503
Kristiina Siirto-Honkanen, palveluesimies, [email protected], p. 050 438 6743

Hankkeen ajantasaiset tiedot löydät aina tältä nettisivulta.

Tulossa hankkeen aikana

  • Neuvoloiden työntekijöitä koulutetaan mini-interventioon, motivoivaan haastatteluun ja Lapset puheeksi -menetelmään. Tavoitteena on tukea neuvoloita ongelmallisen päihteiden käytön varhaisessa tunnistamisessa sekä päihteitä käyttävien äitien hoitoon ohjaamisessa. Vakiintuneilla käytännöillä voidaan helpottaa avun piiriin hakeutumista.
     
  • Hankkeen kautta tarjotaan raskaana oleville päihderiippuvuudesta kärsiville äideille ja vauvaperheille avokuntoutusta, jossa mahdollistetaan turvallinen, riittävän pitkäkestoinen hoitosuhde. Vanhemman päihdeongelman hoidossa voidaan käyttää tukena digipalvelu Previctiä.
     
  • Lisäksi kehitetään synnytyksen jälkeistä tukea koko perheelle yhteistyössä HAL-vastaanoton, sosiaalipediatrian, neuvolan ja lastensuojelun kanssa. Tavoitteena on tiivistää yhteistyötä eri toimijoiden välillä ja vakiinnuttaa hoitopolkuja.
     
  • Raskaana oleville äideille ja vauvaperheille järjestetään hoidollisia Hoivaa ja leiki -ryhmiä, joissa tuetaan vanhemmuutta, päihteettömyyttä sekä vanhemman ja lapsen varhaista vuorovaikutusta ja kiintymissuhdetta.

Tietoa hankkeesta

Hanke kattaa Satasairaalan jäsenkuntien alueen, johon sisältyvät Eura, Eurajoki, Harjavalta, Huittinen, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori, Rauma, Siikainen, Säkylä ja Ulvila.

Hankkeeseen on saatu valtionavustus sosiaali- ja terveysministeriöltä vuodelle 2022. Avustus on myönnetty päihteitä käyttävien äitien palvelujen turvaamiseksi.

Tämän sivun lyhytosoite

a-klinikka.fi/sataaidit