Koulutus

A-klinikan koulutusvalikoima sisältää koulutuksia niin päihteiden käytön puheeksiotosta kuin päihdepsykiatrista.

Kaikki koulutukset sisältävät yhteistä valmistelua, jotta koulutuksen sisältö vastaa mahdollisimman hyvin tilaavan organisaation tarpeisiin. Tutustu esimerkkeihin koulutustarjonnastamme.

Motivointi työvälineenä

Koulutuksessa perehdytään dialogiseen kohtaamiseen ja motivoivan haastattelun (MI) perusperiaatteisiin. Tekniikoista käydään läpi esimerkiksi puheeksiotto, vastarinnan käsittely ja motivointikeskustelun kartta. Saatavilla on myös kahden koulutuksen sarja väliharjoitteineen.

Rahapeliongelman arviointi ja hoito

Koulutuksessa kuullaan ongelmapelaamisen luonteesta ja käsitellään peliongelman kartoitusta ja hoitoa sekä asiakassuhdetta. Koulutus antaa tehtäviä ja harjoitteita asiakastyössä hyödynnettäväksi. Sisällöt tukevat oman hoitomallin rakentamisessa.

Päihdeasioiden puheeksiotto ja hoito terveydenhuollossa

Koulutus antaa kattavan kuvan siitä, mitä päihteitä Suomessa käytetään ja miten ne näkyvät terveydenhuollossa. Päihteistä käsitellään niin kannabista kuin muuntohuumeita. Koulutuksessa käydään läpi, miten eri päihteet vaikuttavat ihmiseen. Lisäksi kuullaan siitä, mitä päihdelainsäädännössä tapahtuu kansainvälisesti.

Päihdepsykiatrinen tietopaketti perusterveydenhuollolle

Koulutuksessa käydään läpi päihdetyön ja psykiatrian tärkeimmät ilmiöt ja niitä kuvaavat käsitteet. Lisäksi opitaan kaksoisdiagnoosista. Koulutuksessa kuullaan päihdehoidon etenemisestä erilaisten palveluesimerkkien kautta. Koulutus sisältää pienryhmätyöskentelyä.

Nuoren päihdehäiriö ja hoidon erityispiirteitä

Koulutus antaa tilannepäivityksen nuorten päihteiden käytöstä ja hoidollisista tarpeista. Lisäksi kuullaan nuoren päihdehäiriön erityispiirteistä ja hoidollisista haasteista. Aihetta käsitellään myös erilaisten asiakasesimerkkien avulla.

Ikäihmisen päihdehäiriö ja psyykkinen oireilu

Koulutus käsittelee ikäihmisten päihteiden käyttöä sekä sitä, miten palveluissa pystytään vastaamaan palvelutarpeeseen. Koulutuksessa käydään läpi päihteiden käytön puheeksiotto ja vaikuttavat hoidolliset menetelmät. Lisäksi kuullaan haastavista tilanteista, joita voi seurata siitä, kun työtä tehdään asiakkaan kotona. Aihetta käsitellään myös erilaisten asiakasesimerkkien kautta.

Koulutusten hinnat

Koulutusten hinnat ovat 330 €/1 h, 660 €/2 h ja 1 045 €/3–4 h. Hinnat sisältävät yhteisen suunnittelun ja valmistelun. Aiheita voidaan yhdistellä lisäkorvausta vastaan. Hintoihin lisätään arvonlisävero ja mahdolliset matkakustannukset.

Koulutus voidaan järjestää organisaation omissa tiloissa tai etänä.

Ota yhteyttä

Kysy lisää tai pyydä suoraan tarjousta koulutuksesta.

Jukka Oksanen, koulutussuunnittelija, p. 045 657 8967, [email protected]
Hannu Ranta, asiakkuusjohtaja, p. 044 516 7708, [email protected]