Ajankohtaiset

Kaarlo Simojoesta Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan päihdelääketieteen työelämäprofessori

Kaarlo Simojoki aloittaa lääketieteellisen tiedekunnan osa-aikaisena päihdelääketieteen työelämäprofessorina 1.7.2018. Tehtävä on viisivuotinen.

Julkaistu: 07.06.2018
Pääskysestä ei päivääkään

Siipiään kuivatteleva tummanpuhuva merimetso, kaula kenossa ilmaa halkova harmaahaikara ja männyn latvasta maailmaa tutkaileva hemppo. Nämä kaikki ja monet muut siivekkäät voi nähdä Sami Henttosen valokuvanäyttelyssä.

Julkaistu: 21.05.2018
A-klinikkasäätiön sähköisissä palveluissa avattu uusi verkkokurssi

Sote-ammattilaisille tarkoitettu Ota puheeksi alkoholi -verkkokurssi sai rinnalleen esimiehille ja johdolle suunnatun kurssin.

Julkaistu: 15.05.2018
Skarppina kassalla -kampanjan tulokset - Alaikäisten alkoholinostoyritykset pysyneet alhaisella tasolla Hämeenlinnan seudulla

Pitkäjänteinen työ tuottaa tulosta, sillä vaikka papereiden kysymisen määrä on kasvanut, ovat alaikäisten alkoholin ostoyritykset pysyneet alhaisella tasolla.

Julkaistu: 15.05.2018
Opioidikorvaushoidon verkostopäivät 2018 Kuopiossa: Sosiaalinen kuntoutus ja osallisuus opioidikorvaushoidossa

Tapahtuma on tarkoitettu sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, opioidikorvaushoidossa oleville sekä aiheesta kiinnostuneille.

Julkaistu: 11.05.2018
#selvänäsankari -Yhteistyökampanja nostaa esiin huolen nuorten asenteesta päihtyneenä ajoa kohtaan

Hämeenlinnassa nuorten parissa työskentelevät tahot yhdistivät voimansa ennaltaehkäistäkseen nuorten päihtyneenä ajoa. Kampanja käynnistyi Hämeen poliisin Ankkuri-tiimin toimesta heidän kohdattaessaan päihtyneenä ajaneita nuoria.

Julkaistu: 26.04.2018
Uusi lainsäädäntö tulossa vahvistamaan ihmisten itsemääräämisoikeutta sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa

Sosiaali- ja terveysministeriön asettama työryhmä on valmistellut lainsäädäntöehdotuksen, joka vahvistaa ihmisten itsemääräämisoikeutta sosiaali- ja terveydenhuollossa. ”Itsemääräämisoikeutta vahvistavalle lainsäädännölle ja yhtenäisille säännöksille on ollut todellinen tarve.

Julkaistu: 25.04.2018
Kuuntele: Kokemukset toipumisesta auttavat myös muita - KokeNet tarjoaa sähköistä vertaistukea

KokeNet on netissä toimiva palvelu, jossa voi saada tukea päihde-, mielenterveys- tai peliongelmiinsa. Vastaus luvataan kolmen päivän kuluessa ja keskustelua voi jatkaa 3-5 viestin ajan. Nimeä ei tarvitse kertoa.

Julkaistu: 23.04.2018
Selkoa huumeisiin - dokumentti- ja keskustelutilaisuus 31.3. Kino Engelissä

Lauantaina 31. maaliskuuta klo 14-17 järjestetään tilaisuus koskien huumeita ja niiden koostumuksen selvittämistä Kino Engelissä, Sofiankatu 4 C, Helsinki.

Julkaistu: 29.03.2018
#OleLuottoaikuinen – Lasinen lapsuus haastaa aikuiset turvaamaan nuorten kasvuympäristön

Kampanja herättelee rohkeutta auttaa silloin, kun aikuinen epäilee nuorella olevan kotona ongelmia.

Julkaistu: 20.03.2018

Sivut