Tietokoneella

Alkoholinkäytön tilannearvio on helppo tapa käydä omaa tilannetta läpi päihdehoidon ammattilaisen kanssa. Tilannearvion päätteeksi saat suosituksen jatkoon.

Alkoholinkäytön tilannearvio sisältää ensikäynnin, itsearviointia verkkopalvelussa ja 30 minuutin vastaanottokäynnin päihdehoitajalle.

Palvelu soveltuu kiireettömään arviointiin, kun alkoholinkäyttö mietityttää sinua tai läheisellä tai ammattilaisella on herännyt huoli tilanteestasi. Suosittelemme tilannearviota erityisesti silloin, jos saat Audit-testissä yli 6–7 pistettä.

Näin tilannearvio etenee

Ensikäynnin jälkeen teet omaan alkoholinkäyttöösi ja tilanteeseesi liittyvää itsearviointia tietoturvallisessa verkkopalveluumme. Varaa itsearvointiin vähintään pari tuntia aikaa. Itsearvioinnin jälkeen tapaat päihdehoitajaa 30 minuutin vastaanotolla.

Ensikäynti ja päihdehoitajan vastaanotto pidetään useimmiten etävastaanottona, joten tilannearvio on saatavilla paikkakunnasta riippumatta.

Palvelun päätteeksi saat ammattilaisen kirjallisen arvion alkoholinkäytöstäsi ja siihen mahdollisesti liittyvistä riskeistä sekä arvioon pohjautuvan hoitosuosituksen.

Tarvitset itsearviointia varten käyttöösi tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen nettiyhteydellä. Lisäksi verkkopalveluun tunnistautumiseen tarvitaan suomalaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Videovälitteinen etävastaanotto edellyttää kameraa ja mikrofonia.

Tilannearvioon lähetteellä

Alkoholinkäytön tilannearvioon voi ohjautua lähetteellä ja maksusitoumuksella esimerkiksi työterveyshuollon tai hyvinvointialueen terveyspalvelujen kautta.

Aloita heti varaamalla aika

Pohjoisklinikan kautta pääset tilannearvioon suoraan. Voit aloittaa heti varaamalla ensikäynnin päihdehoitajalle. Tutustu hinnastoon Pohjoisklinikan sivuilla.

Tutustu ja varaa aika verkosta

Ammattilaiselle

Tee asiakkaallesi lähete Digipalvelujen hinnasto

Kirjaudu palveluun

Kirjaudu

Image
Pohjoisklinikan logo

Pohjoisklinikan päihdepalvelut ovat saatavilla etänä koko Suomeen. Varaa aika helposti netissä. Katso hinnasto sivuiltamme.

Tutustu ja varaa aika

Jaa tämä sivu