Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilainen voi tehdä asiakkaalleen lähetteen verkkoterapiaan tai alkoholinkäytön tilannearvioon.

Lähete sisältää asiakkaan yhteystiedot ja lyhyen kuvauksen tilanteesta. Tärkeää on, että lisäät lähetteeseen asiakkaan puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen. Maksajan tiedot lisätään lähetteen toiselle sivulle.

Verkkoterapian kohdalla lisää lähetteeseen verkkoterapiaohjelma, jota suosittelet asiakkaalle. Huomioithan, että poissulkukriteerit eivät täyty asiakkaan kohdalla.

Lataa lähetepohja

Mikäli olet työterveyshuollon edustaja, siirry Pohjoisklinikan sivuille tekemään lähete. A-klinikka Oy on keskittänyt kaikki yrityksille ja yksityisasiakkaille suunnatut palvelunsa Pohjoisklinikalle.

Lähetteen toimittaminen

Toimita lähete suojatulla turvasähköpostilla osoitteeseen [email protected]. Jos käytössäsi ei ole turvasähköpostipalvelua, voit lähettää tiedoston A-klinikka Oy:n turvasähköpostipalvelun kautta.

Tarvittaessa voit myös tulostaa lähetteen ja postittaa sen osoitteeseen A-klinikka Oy / Digipalvelut, Helsingintie 7 A, 3. krs, 24100 Salo.

Kun lähete on saapunut, A-klinikka Oy:n ammattilainen ottaa asiakkaaseen yhteyttä ja sopii aloituksesta.

Huomioitavaa verkkoterapiasta

Verkkoterapia on alkoholinkäytön vähentämiseen ja lopettamiseen tarkoitettu terapeuttinen hoito-ohjelma. Verkkoterapialla voidaan tarjota liialliseen alkoholinkäyttöön tukea jo varhaisessa vaiheessa tai hoitaa pidemmälle edenneitä ongelmia. Verkkoterapiasta on saatavilla kolme erilaista hoito-ohjelmaa.

Verkkoterapia soveltuu täysi-ikäisille alkoholin riskikäytön, haitallisen käytön sekä lievän ja keskivaikean alkoholiriippuvuuden hoitoon. Asiakas tarvitsee verkkoterapiaa varten sähköpostiosoitteen ja verkkopankkitunnukset.

Kun asiakas ohjataan verkkoterapiaan kunnan palveluista, lähetteen tehnyt ammattilainen saa asiakkaan hoidosta yhteenvedon ja suosituksen tai suunnitelman jatkohoidosta.

Huomioitavaa alkoholinkäytön tilannearviosta

Alkoholinkäytön tilannearvio on helppo ja luotettava tapa saada päihdealan ammattilaisen arvio asiakkaan tilanteesta. Noin viikon kestävän alkoholinkäytön tilannearvion aikana asiakas tekee itsearviointia verkkopalvelussa ja tapaa A-klinikka Oy:n ammattilaisen etävastaanotolla.

Tilannearvio soveltuu asiakkaalle, jonka juominen herättää huolta tai ylittää riskijuomisen rajan. Asiakas tarvitsee tilannearviota varten sähköpostiosoitteen ja verkkopankkitunnukset.

Lähetteen tehnyt ammattilainen saa arvion päätteeksi hoitosuosituksen asiakkaan tilanteeseen.

Tutustu hinnastoon

Digipalvelujen hinnasto

Etsitkö Previctin tilauslomaketta?

Previctin tilaus ja tuki

Ota yhteyttä

Sari Korpiaho, palveluesimies, A-klinikka Oy, p. 050 354 9090, [email protected]