A-klinikka ja perhekuntoutumisklinikka Kokemäki

A-klinikka auttaa päihdeongelmissa, erilaisissa riippuvuuksissa sekä elämänhallinnan kysymyksissä yksilöllisesti. Palvelut on tarkoitettu päihteiden käyttäjille ja heidän läheisilleen. Etälääkärin vastaanotto tiistaisin ajanvarauksella. Avokatkaisuhoidot toteutetaan yhteisyössä sairaanhoitajan ja lääkärin kanssa.

A-klinikalla toteutetaan seuranta rattijuopumus- ja ajokelpoisuusasioissa sekä päihteiden käytön aiheuttamien haittojen arviointi asiakkaan kanssa yhteistyössä, esimerkiksi työterveyshuollon kanssa. Etäkuntoutus on mahdollista Hoitoaverkossa.fi -ohjelman avulla. 

Perhekuntoutumisklinikka tarjoaa tukea perheille, joissa on huolena lapsen tai nuoren käyttäminen tai kehitys, pulmat varhaisessa vuorovaikutuksessa tai perhe-elämään liittyvät asiat. Tukea on saatavilla myös vanhemmuuteen, parisuhteeseen sekä eroprosessin eri vaiheisiin.

Yhteystiedot 

Siltakatu 4, 32800 Kokemäki
puh. 040 1368 087 (neuvonta ja ajanvaraus)

Palvelemme ajanvarauksella

 • arkisin klo 8.30–15.30
 • tiistaisin myös iltavastaanotto klo 18 asti

Päihdepalveluiden sivuvastaanotot

Harjavallan sosiaalikeskus
Koulukatu 7, 29200 Harjavalta

Nakkilan sosiaalitoimisto
Porintie 11, 29250 Nakkila

Miten hakeudun 

Ajanvaraus palvelee numerossa 040 1368 087. Lähetettä ei tarvita. Asiakas voi itse valita, mille vastaanotolle tulee.

A-klinikka palvelee maksutta Kokemäen, Eurajoen (Luvian), Harjavallan, ja Nakkilan asukkaita. Perhekuntoutumisklinikan palvelut ovat maksuttomia Kokemäen ja sopimuksen mukaan Euran asukkaille.

Esite (pdf)

Erityisosaaminen

Klinikan henkilökunta on erikoistunut perhe- ja päihdetyön yhdistämiseen päihteisiin ja mielenterveyteen liittyvien ongelmien hoidossa. Auttamistyö on voimavarakeskeistä ja perheterapeuttista.

Klinikalla järjestetään ammatillisesti ohjattuja hoitoryhmiä peliongelmaisille. Kun ryhmässä on 6-10 osallistujaa, se kokoontuu viikoittain (12 kertaa). 

Theraplay-terapia® ja kiintymyssuhdehaastattelut muodostavat kokonaisuuden, jolla tuetaan vanhemmuutta ja perheen vuorovaikutusta. MIM-vuorovaikutushavainnointi toimii itsenäisenä interventiona sekä osana Theraplay-vuorovaikutushoitoa. 

Muita erityisosaamisen alueita ovat esimerkiksi videoavusteinen vuorovaikutuksen ohjaus (VIG) sekä Ryhmätheraplayn ohjaaminen lapsen omassa toimintaympäristössä päiväkodissa, koulussa tai kotona.

Perhesuhteisiin vaikuttavia menetelmiä

Lapset puheeksi on toiminnallinen menetelmä, jossa toimijat sitoutuvat tukemaan konkreettisin teoin lapsen arkea. Keskeistä on vahvistaa lasta suojaavia tekijöitä lapsen arjessa, kun perheen elämäntilanteessa on tuen tarpeita kuten vanhemman mielenterveyden haasteet, työttömyys, sairaudet,  päihdehaitat tai syrjäytyminen. Menetelmä on apuna perheneuvonnassa, mielenterveyden hoidossa ja päihdetyössä.

Kannustavan vuorovaikutuksen (ICDP) ryhmässä pohditaan asiakkaan vanhemmuutta, suhdetta omiin lapsiin ja miten vahvistaa lapsen ja aikuisen positiivista vuorovaikutusta. Tämä voidaan toteuttaa sekä vanhempien että työntekijöiden ohjattuna ryhmänä tai yksilöllisesti.

Perhe-, pari- ja lähisuhteisiin liittyviä ryhmiä ohjataan alustuksen, jakamisen ja erilaisten tehtävien avulla sekä yhteisöllisenä vertaistukena.

Henkilökuntamme

 • palveluesimies Kristiina Siirto-Honkanen
 • psykiatrinen sairaanhoitaja Liisa Salmi
 • psykiatrinen sairaanhoitaja Helena Riihimaa
 • psykologi Johanna Havia (ma-ti)
 • psykologi Nina Svedström-Koskinen (pe)
 • sosiaalityöntekijä Marikaisa Martikainen (to-pe)
 • toimistosihteeri, lähihoitaja Anita Suominen
 • Tukenamme lisäksi konsultoiva psykiatrian el Heidi Jussila, päihdelääketieteen erityispätevyys, lastenpsykiatriaan erikoistuva lääkäri, väitöskirjatutkija, Turun yliopisto

Konsultaatiota ja ohjausta yhteistyökumppaneille

 • Ratkaisukeskeiset keinot koulujen kohtaamissa perhe-, päihde- ja mielenterveysongelmissa 
 • Perhe- ja päihdetyön yhdistäminen päihdeongelmien hoidossa 
 • Parisuhteen ja vanhemmuuden tukeminen
 • Varhaisen vuorovaikutuksen hoito
 • Lapset puheeksi -menetelmäkoulutus

Lisätietoja

Palveluesimies Kristiina Siirto-Honkanen, puh. 050 4386 743, etunimi.sukunimi@a-klinikka.fi

Palveluntuottaja 
A-klinikka Oy