A-klinikka ja perhekuntoutumisklinikka Kokemäki

A-klinikka auttaa päihdeongelmissa, erilaisissa riippuvuuksissa sekä elämänhallinnan kysymyksissä yksilöllisesti. Palvelut on tarkoitettu päihteiden käyttäjille ja heidän läheisilleen.

A-klinikalla tehdään myös seurantaa rattijuopumus- ja ajokelpoisuusasioissa sekä päihteiden käytön aiheuttamien haittojen arviointia asiakkaan kanssa yhteistyössä esimerkiksi työterveyshuollon kanssa.

Perhekuntoutumisklinikka tarjoaa tukea perheille, joissa on huolena lapsen tai nuoren käyttäminen tai kehitys, pulmat varhaisessa vuorovaikutuksessa tai perhe-elämään liittyvät asiat. Tukea on saatavilla myös vanhemmuuteen, parisuhteeseen sekä eroprosessin eri vaiheisiin.

Yhteystiedot 

Siltakatu 4, 32800 Kokemäki
puh. 040 1368 087 (neuvonta ja ajanvaraus)

Palvelemme ajanvarauksella

 • arkisin klo 8.30–15.30
 • tiistaisin myös iltavastaanotto klo 18 asti

Päihdepalveluiden sivuvastaanotot

Harjavallan sosiaalikeskus
Koulukatu 7, 29200 Harjavalta

Nakkilan sosiaalitoimisto
Porintie 11, 29250 Nakkila

Miten hakeudun 

Ajanvaraus palvelee numerossa 040 1368 087. Lähetettä ei tarvita. Asiakas voi itse valita, mille vastaanotolle tulee.

A-klinikka palvelee maksutta Kokemäen, Säkylän, Eurajoen, Harjavallan, Luvian ja Nakkilan asukkaita. Perhekuntoutumisklinikan palvelut ovat maksuttomia Kokemäen, Säkylän ja sopimuksen mukaan Euran asukkaille.

Esite (pdf)

Erityisosaaminen

Klinikan henkilökunta on erikoistunut perhe- ja päihdetyön yhdistämiseen päihdeongelman hoidossa. Auttamistyö on perheterapeuttista ja ratkaisukeskeistä.

Theraplay-terapia ja kiintymyssuhdehaastattelut muodostavat kokonaisuuden, jolla tuetaan vanhemmuutta ja perheen vuorovaikutusta. MIM-vuorovaikutushavainnointi toimii itsenäisenä interventiona sekä osana Theraplay-vuorovaikutushoitoa. 

Muita erityisosaamisen alueita ovat esimerkiksi videoavusteinen vuorovaikutuksen ohjaus (VIG) sekä ryhmätheraplayn ohjaaminen lapsen omassa toimintaympäristössä päiväkodissa, koulussa tai kotona.

Perhesuhteisiin vaikuttavia menetelmiä

Lapset puheeksi on toiminnallinen menetelmä, jossa toimijat sitoutuvat tukemaan konkreettisin teoin lapsen arkea. Keskeistä on vahvistaa lasta suojaavia tekijöitä lapsen arjessa, kun perheen elämäntilanteessa on tuen tarpeita kuten vanhemman päihdeongelmat, työttömyys, sairaudet tai syrjäytyminen. Menetelmää käytetään sekä perheneuvolan että päihde- ja mielenterveysasiakkaiden kanssa.

Kannustavan vuorovaikutuksen (ICDP) ryhmässä pohditaan asiakkaan vanhemmuutta, suhdetta omiin lapsiin ja miten vahvistaa lapsen ja aikuisen positiivista vuorovaikutusta. Tämä voidaan toteuttaa sekä vanhempien että työntekijöiden ohjattuna ryhmänä tai yksilöllisesti.

Perhe-, pari- ja lähisuhteisiin liittyviä ryhmiä ohjataan alustuksen, jakamisen ja erilaisten tehtävien avulla sekä yhteisöllisenä vertaistukena.

Henkilökuntamme

 • palveluesimies Kristiina Siirto-Honkanen
 • psykiatrinen sairaanhoitaja Liisa Salmi
 • psykiatrinen sairaanhoitaja, perheterapeutti Nina Nissinen
 • psykologi Johanna Havia
 • sairaanhoitaja Katja Murto
 • sairaanhoitaja, ryhmäpsykoterapeutti Tarja Nordlund
 • sosiaalityöntekijä Outi Mäntynen
 • toimistosihteeri Anita Suominen

Konsultaatiota ja koulutusta yhteistyökumppaneille

 • Ratkaisukeskeiset keinot koulujen kohtaamissa perhe-, päihde- ja mielenterveysongelmissa 
 • Perhe- ja päihdetyön yhdistäminen päihdeongelmien hoidossa 
 • Perhevalmennusluento parisuhteesta ja varhaisesta vuorovaikutuksesta
 • Lapset puheeksi -menetelmäkoulutus

Lisätietoja

Palveluesimies Kristiina Siirto-Honkanen, puh. 050 4386 743, etunimi.sukunimi@a-klinikka.fi

Palveluntuottaja 
A-klinikka Oy