A-klinikka Lahti

A-klinikalla on mahdollisuus keskustella päihdetyön ammattilaisen kanssa omasta tai läheisen päihteiden käytöstä, muista riippuvuusongelmista kuten peliongelmista sekä hoidon vaihtoehdoista.

Avohoidon palveluja tarjotaan 18 vuotta täyttäneille Päijät-Hämeen Hyvinvointikuntayhtymän ja Heinolan asukkaille. Palvelut on tarkoitettu myös läheisille. 

Palvelut ovat luottamuksellisia, maksuttomia ja perustuvat vapaaehtoisuuteen.

Yhteystiedot 

Hämeenkatu 21 A, 2. krs, 15110 Lahti
puh. 040 1368 064

Avoinna

Maanantaisin ja tiistaisin klo 8.15–16
Keskiviikkoisin klo 8.15–18
Torstaisin klo 8.15–16
Perjantaisin klo 8.15–14

Miten hakeudun 

Lähetettä ei tarvita. A-klinikan päivystysvastaanotolle voi tulla ilman ajanvarausta maanantaisin ja tiistaisin klo 8.15–14.45 ja keskiviikosta perjantaihin klo 8.15–11.

Ajan voi varata numerosta 040 1368 064.

Mitä hoidossa tavoitellaan 

Avohoito sisältää ohjausta, neuvontaa, hoidollisia keskusteluja ja vieroitushoitoa. Alkuvaiheessa kartoitetaan asiakkaan elämäntilannetta ja päihteiden käyttöä tai riippuvuuden tilanne. Mahdollinen jatkohoito perustuu asiakkaan ja työntekijän väliseen yhteistyöhön ja tarjoaa haitallisiksi muodostuneiden riippuvuusongelmien hoitoa. Yhdessä asiakkaan kanssa arvioidaan muutoksen tarvetta ja tavoitteita sekä laaditaan yksilöllinen hoitosuunnitelma. Tarpeen mukaan suunnitelmaa laajennetaan psykososiaaliseen muutostyöhön.

A-klinikka hoitaa, ehkäisee ennalta ja vähentää päihteiden haitallista käyttöä sekä vähentää ja hoitaa muista riippuvuusongelmista aiheutuneita haittoja.

Palveluntuottaja 
A-klinikkasäätiö