Nuorten palvelut Espoo

Palvelemme 13–28-vuotiaita nuoria ja heidän läheisiään Espoon Leppävaarassa. Nuorten palvelut (ent. Nuorisoasema) on tarkoitettu kaikille ammattilaisen apua ja tukea tarvitseville nuorille.

Avun tarve voi liittyä esimerkiksi

  • päihde- tai mielenterveysongelmiin
  • ongelmiin kotona tai kavereiden kanssa
  • koulunkäyntiin liittyviin ongelmiin
  • toiminnallisiin riippuvuusongelmiin (esim. netti tai pelaaminen)
  • käyttäytymisen ongelmiin (rajattomuus, aggressiivisuus)

Miten palveluun pääsee

Hakeudu nuorten palveluihin soittamalla tai lähettämällä sähköpostia työntekijöillemme. Palveluihin tarvitaan oman asuinkunnan maksusitoumus tai palvelut voi maksaa itse. Voimme tarvittaessa auttaa maksusitoumukseen liittyvässä selvittelyssä. 

Espoolaisille hakeutuminen tapahtuu Nupolin kautta, jossa tehdään hoidon tarpeen arvio ja myönnetään maksusitoumus nuoren tarpeen mukaisiin palveluihin. Kauniaisissa ja Kirkkonummella asuville nuorille maksusitoumukset myönnetään oman kunnan palveluista.

Palvelut on nyt mahdollista toteuttaa myös etäyhteyden avulla. Kysy lisää työntekijöiltämme.

Yhteystiedot 

Leppävaarankatu 10, 3. krs, 02600 Espoo
puh. 045 6577 464 (toimisto)
fax (09) 2767 299

Avoinna ma–pe klo 8–15.45

Saatavilla myös ilta-aikoja ja etäkäyntejä!

Psykologi Minna Ylönen, puh. 040 573 1963
Toimintaterapeutti Annina Nyberg-Hakala, puh. 050 357 7694

Jos olemme varattuja etkä saa meihin yhteyttä, voit jättää yhteydenottopyynnön myös tekstiviestillä tai sähköpostitse. Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@a-klinikka.fi.

Mitä hoidossa tavoitellaan 

Nuorten palveluiden tavoitteena on vahvistaa nuoren elämänhallintaa ja psyykkistä hyvinvointia sekä hoitaa ja ennaltaehkäistä mielenterveyteen, sosiaaliseen elämään tai päihteidenkäyttöön liittyviä ongelmia. Lisäksi näemme tärkeänä nuoren osallisuuden ja arkisten taitojen vahvistamisen. 

Nuoren kokonaistilanne arvioidaan ja hoito suunnitellaan yksilöllisesti yhteistyössä nuoren muun tukiverkoston kanssa (esimerkiksi perhe, koulu tai lastensuojelu). Palvelumuotojamme ovat yksilökeskustelut, perhe- ja verkostotapaamiset sekä tarvittaessa lääkärikäynnit. 

Hoitotyön lisäksi tarjoamme koulutus- ja konsultaatiopalveluja nuorten mielenterveys- ja päihdeasioissa.

Palveluntuottaja 
A-klinikka Oy