Verkkopalvelut

Päihteet ja riippuvuudet

Hoitoa verkossa

Verkkopohjainen ohjelma auttaa alkoholinkäytön vähentämisessä tai lopettamisessa. Ohjelmaan sisältyy kasvokkaisia tapaamisia ja sen kesto on neljä kuukautta.

Päihdelinkki

Keinoja oman päihteidenkäytön itsearviointiin, oma-avun työkaluja ja tukea tavoitteissa pysymiseen. Neuvontapalvelussa voi kysyä nimettömänä. Vertaistukea keskustelualueilta. Palvelun tuottaa A-klinikkasäätiö.

Nuortenlinkki

Tietoa, testejä, neuvontaa ja vertaiskeskustelua nuorille. Palvelun tuottaa A-klinikkasäätiö.

KokeNet

Kysymyksiin alkoholin ongelmakäytöstä, peliriippuvuudesta ja mielenterveysongelmista vastaavat toipuneet ja läheiset koulutetut kokemusasiantuntijat. Kysyä voi omasta tai läheisen tilanteesta. Palvelun tuottaa A-klinikkasäätiö.

Vinkki.info

Ajantasaista ja luotettavaa tietoa huumeiden käyttöön liittyvien terveyshaittojen vähentämisestä. Palvelun tuottaa A-klinikkasäätiö.

Se on veressä

Luotettavaa tietoa C-hepatiitista. C-hepatiitti on viruksen aiheuttama maksatulehdus, joka tarttuu veren välityksellä. Palvelun tuottaa A-klinikkasäätiö.

Lasinen lapsuus

Tietoa ja vertaistukea lasisen lapsuuden koneille aikuisille. Sivustolla toimii keskustelufoorumi. Tarjolla myös ohjattuja vertaisryhmiä. Palvelun tuottaa A-klinikkasäätiö.

Varjomaailma

Tukea vanhempien päihteidenkäytöstä kärsiville nuorille. Sivustolla toimii neuvontapalvelu. Varjomaailmassa järjestetään myös ohjattuja vertaisryhmiä. Palvelun tuottaa A-klinikkasäätiö.

Mielenterveystalo

Itsehoito-ohjelmia mielenterveys- ja päihdeongelmiin aikuisille ja nuorille, muun muassa yhteistyössä A-klinikkasäätiön kanssa tuotettu Juomisen hallinnan opas. Palvelun tuottaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS.

Stumppi

Tukea tupakoinnin lopettamiseen. Palvelun tuottaa Hengitysliitto.

Pelaaminen

Peluuri

Peluuri auttaa kun pelaaminen haittaa – monipuolinen tukipalvelu verkossa. Peluurin palvelut tuottavat yhteistyössä A-klinikkasäätiö ja Sininauhaliitto.

OmaPeluuri

OmaPeluurissa voi keskustella avoimissa teemaryhmissä vertaisten ja ammattilaisten kanssa sekä liittyä ohjattuihin ryhmiin. Palvelun tuottaa Peluuri.

Peli poikki

Netti- ja puhelinpohjainen kahdeksan viikon mittainen oma-apuohjelma peliongelmaisille. Palvelun tuottaa Peluuri.

Pelipäiväkirja

Apua digipelaamisen tarkastelemiseen ja hallitsemiseen. Palvelun tuottaa Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry.

Rahapelipäiväkirja

Oma-apuväline oman rahapelaamisen hallitsemiseen. Palvelun tuottaa A-klinikkasäätiö.

Kokemusten puu

Kokemusten puuhun on kerätty rahapeliongelmansa selvittäneiden ihmisten henkilökohtaisia kokemuksia peliongelmien syistä, seurauksista ja ratkaisuista. Palvelun tuottaa rahapeliongelmien tieto- ja tukipiste Tiltti.

Kuntodoping

Dopinglinkki

Dopingaineiden haitoista kuntourheilussa kertova palvelu. Palvelun tuottaa A-klinikkasäätiö.

Mielenterveys ja elämän kriisit

Mielenterveystalo

Itsehoito-ohjelmia mielenterveys- ja päihdeongelmiin aikuisille ja nuorille. Palvelun tuottaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS.

E-mielenterveys

Suomen Mielenterveysseuran sivustolta tietoa kriiseistä, mielenterveyden ongelmista ja avun hakemisesta sekä oma-apuohjelma kriiseihin.

Eroneuvo

Parisuhde päättymässä? Ensi- ja turvakotien liiton Eroneuvo tarjoaa apua ja tukea.

Miesten erokoulu

Väestöliiton verkkokurssi eroa suunnitteleville ja eron kokeneille miehille.

Nettiturvakoti

Apua, tietoa ja tukea perhe- ja lähisuhdeväkivaltaan. Tuottajana Ensi- ja turvakotien liitto.

Talouspäiväkirja

Takuu-Säätiön Talouspäiväkirja tukee rahankäytön hallinnassa.

Toimiva parisuhde

Väestöliiton sivustolta tietoa parisuhteesta ja parisuhteen hoitamisesta.

Tukinet

Suomen Mielenterveysseuran verkkokriisikeskus.