Kuntoutumiskeskus Tampere

Kuntoutumiskeskus Tampere tarjoaa täysi-ikäisille asiakkaille päihdehoidon sekä peliriippuvuuden avo- ja laitospalveluja. Kaikki kuntoutumiskeskuksen palvelutuotteet löydät ladattavasta esitteestä. 

Lataa esite tästä.

Yhteystiedot 

Vipusenkatu 6, 33530 Tampere
puh. 040 1368 704 (24 h)

Päivystys A-klinikalla arkisin klo 10–13

Kuntoutumiskeskukselle pääsee kaupungin busseilla 17, 25 ja 37

Miten hakeudun 

Virka-aikana voit ottaa yhteyttä hoitokoordinaattoriin puhelimitse 040 136 8712.

A-klinikkakäynnille voit hakeutua ottamalla yhteyttä puhelimitse 040 136 8730 tai tulemalla A-klinikan päivystykseen arkisin klo 10–13. Tampere ja Orivesi eivät osta A-klinikan palveluja, joten näistä kunnista voivat palveluun hakeutua vain itsemaksavat asiakkaat. Muiden sopimuskuntien kanssa on sopimus käynneistä. Lataa A-klinikka Tampereen esite tästä

Katkaisu- ja vieroitushoitoon ei tarvita lääkärin lähetettä. Ota yhteyttä puhelimitse suoraan kuntoutumiskeskukseen niin saat lisäohjeistusta. Katkaisu- tai vieroitushoitoon tullessa ei ole promillerajaa. Ota hoitoon tullessa mukaasi lääkärin määräämät lääkkeesi.

Kuntoutushoitoon ja Arki hallintaan -avokuntoutukseen tullaan joko katkaisuhoidon kautta tai suoraan kotoa, mikäli akuutteja vieroitusoireita ei enää ole ja asiakas tulee ”nollilla”. Ennen kuntoutuksen alkamista asiakkaan on mahdollista osallistua kuntoutusosaston noin tunnin mittaiseen infoon, joka pidetään sovitusti tiistaisin klo 13. Infon voi sopia soittamalla numeroon 040 136 8704. 

Tuettuun asumiseen hakeudutaan oman sosiaalityöntekijän kautta. Tuetun asumisen työntekijät tavoittaa puhelimitse 050 598 8682 tai 040 136 8709.

Verkkopohjaisesta päihdekuntoutuksesta saat lisätietoa puhelitse 050 461 9526. Voit myös ladata esitteen tästä tai tutustua verkkosivuihin.

 

Mitä hoidossa tavoitellaan 

Katkaisu-, vieroitus- ja kuntoutusosastoilla noudatetaan viikko-ohjelmaa, jonka lisäksi voit osallistua myös AA- ja NA-ryhmiin sekä tutustua A-killan toimintaan. Hoitomenetelminä kuntoutumiskeskuksessa käytetään hoidollisia ja toiminnallisia ryhmiä, yksilökeskusteluja, akupunktiota ja lääkehoitoa.

Katkaisu- ja vieroitushoidon palvelut

  • A-klinikkatoiminta (esite)
  • Katkaisuhoito
  • Vieroitushoito ja vieroituksen avojatko
  • Kriisijaksot
  • Intervallit
  • Sakkovanki-projekti
  • Opioidiavusteinen vieroitus
  • Korvaushoidon aloitukset, korvaushoito, korvaushoitolääkkeen vaihto ja korvaushoidon tehostejaksot
  • +65-vuotiaille suunnatut palvelut

Kuntoutushoidon palvelut

Lisäksi tarjotaan tuettua asumista.

Palveluntuottaja 
A-klinikka Oy