Vieroitushoitoyksikkö ja selviämisasema Salo

Kuntoutumiskeskus Salossa toimivat samassa rakennuksessa vieroitushoitoyksikkö ja selviämisasema akuutin päihdekierteen katkaisemiseksi ja vieroitusoireiden hoitamiseksi sekä pidempiaikaista laitoskuntoutusta tarjoava kuntoutumishoitoyksikkö. Vieroitushoitoyksikkö ja selviämisasema on tarkoitettu heille, joille avohuollon palvelut eivät ole riittäviä tai tarkoituksenmukaisia.

Selviämisasema tarjoaa valvotun ja  turvallisen paikan päihtymystilasta selviämiselle terveydenhuollon ammattilaisten valvonnassa, josta on mahdollisuus siirtyä vieroitushoitoyksikköön. Toivomme aina yhteydenottoa ennen selviämisasemalle tai vieroitushoitoyksikköön tuloa paikkatilanteen varmistamiseksi. Yksikössä työskentelee moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu sairaanhoitajia, ohjaajia, osa-aikainen lääkäri sekä palvelukoordinaattori.

Katkaisu- ja vieroitushoitojakso koostuu kokonaistilanteesi arvioinnista ja hoito suunnitellaan yksilöllisesti tarpeittesi mukaan yhteistyössä lääkärin kanssa. Kanssasi laaditaan hoitosuunnitelma, ja pyrimme yhdessä varmistaaan jatkohoitokontaktin vieroitushoidon jälkeen joko avohuollon palveluissa tai laitoskuntoutuksessa yhteistyössä oman kotikuntasi kanssa. Tarvittaessa järjestämme verkostopalavereja sekä läheisneuvonpitoja. Alkoholikatkaisun hoitojakso on pääsääntöisesti 3-7 vrk ja huume- ja lääkevieroituksen hoitojakso 14 vrk.

Vieroitushoitoyksikössä toimii kaikille asiakkaille suunnattu Prässi-ryhmätoiminta joka arkipäivä katkaisu- ja vieroitushoidon tueksi.

Yhteystiedot 

Kalkkitie 5–7, 24280 Salo
puh. 040 7149 600 ja 040 7149 601 (yhteydenotot ja paikkavaraukset, 24 h)

fax 02 7337 455

Palvelukoordinaattori Marjut Sampinen puh. 040 7149 602 (virka-aikana)
Palveluesimies Petra Siutla-Luotonen puh. 040 7149 605 (virka-aikana)

Miten hakeudun 

Vieroitushoitoyksikköön ja selviämisasemalle voit saapua hoitoon itsenäisesti Varsinais-Suomen alueelta tai esimerkiksi terveyskeskuspäivystyksen ja A-klinikan kautta kautta. 

Katkaisu- ja vieroitushoitojen aloitukset pyritään keskittämään arkipäiviin, jollon lääkäri on tavattavissa, mutta akuutissa tilanteessa hoitoon on mahdollista päästä myös viikonloppuna. Ota yhteyttä yksikön hoitajiin paikkatilanteen varmistamiseksi. Henkilökunta on paikalla 24 h vuorokaudessa.

Päihtymystila ei ole este hoitoon hakeutumiselle, mutta tällöin asiakas ohjataan selviämisasemalle ennen katkaisu- tai vieroitushoidon aloitusta.

Hoitoontulo perustuu vapaaehtoisuuteen.

Hyvä tietää

Ota mukaasi ainoastaan välttämättömimmät henkilökohtaiset tavarasi sekä kaksi vaatekertaa. Vaatteet on mahdollista pesettää jakson aikana. Liinavatteet ja tarvittaessa vaihtovaatteet sekä hygieniatarvikkeet saa hoitojakson ajaksi yksiköstä.

Toivomme, että kannettavat tietokoneet ja soittimet jättäisit kotiin. Yksikössä on yhteiskäytössä oleva tietokone internetyhteydellä.

Mikäli sinulla on lääkehoitoa vaativia perussairauksia, ota käyttämäsi lääkkeet mukaan.

Katkaisu- ja vieroitushoitojaksoilla ei pääsääntöisesti oteta vastaan vieraita.

Asiakasmaksuista ja muista hoitoontuloon liittyvistä asioista saat lisätietoa ottamalla yhteyttä hoitajiimme.

Palveluntuottaja 
A-klinikka Oy