Back to top

Yrityksille

Työssäkäyvistä miehistä 39 % ja naisista 14 % käyttää alkoholia yli riskirajojen.

Arvioiden mukaan alkoholinkäytöstä seuraa suomalaisilla työpaikoilla vähintään 500 miljoonan euron, mahdollisesti jopa yli miljardin euron vuosittaiset kustannukset. Pahimmillaan päihteiden käyttö voi aiheuttaa työpaikalla turvallisuusriskin.

Työtehon laskemisen ja sairauspoissaolojen lisäksi alkoholin ongelmakäyttö on yhteydessä mielenterveydellisistä syistä johtuviin työkyvyttömyyseläkkeisiin. Mitä pidemmälle ongelmat päästetään kasautumaan, sitä merkittävämpiä toimenpiteitä tarvitaan.

Hoitoa verkossa

A-klinikka Oy:n verkkoterapialla alkoholinkäyttöön voidaan puuttua jo varhaisessa vaiheessa, mikä tarkoittaa huomattavia kustannussäästöjä yrityksille ja yhteiskunnalle. Ammattilainen tukee asiakasta muutoksessa henkilökohtaisesti.

Verkkoterapiassa hoito on helppo sovittaa työssäkäyntiin, sillä sopivan ajan verkkoterapialle voi valita itse. Siksi verkkoterapia soveltuu hyvin esimerkiksi vuorotyöläisen arkeen.

Ohjelma on saatavilla koko Suomeen, ja myös ulkomailla työskentely on mahdollista. Palvelu on tietokoneella käytettävissä kaikkialla, missä on internet-yhteys.

Laadukkaita palveluja vastuullisesti

SHQS-sertifioitu laatujärjestelmä kattaa kaikki A-klinikka Oy:n palvelut. Laatusertifikaatti on osoitus korkeatasoisesta ja laadukkaasta toiminnasta, jossa on huomioitu lainsäädäntö, valtakunnalliset suositukset sekä hyvä hoitokäytäntö. Palveluja auditoidaan säännöllisesti laadun varmistamiseksi.

A-klinikka Oy:llä on Yhteiskunnallinen yritys -merkki, ja toiminnan tuotot palautuvat yhteiseen hyvään, suomalaisen päihde- ja mielenterveystyön kehittämiseen. Maksamme kaikki veromme Suomeen ja olemme A-klinikkasäätiön omistama yritys.

Onnistutaan yhdessä

Ota yhteyttä, tulemme mielellämme kertomaan palveluistamme.

Hannu Ranta, asiakkuusjohtaja
hannu.ranta(at)a-klinikka.fi
puh. 044 5167 708

Susanna Jaakkola, asiakkuuskoordinaattori
susanna.jaakkola(at)a-klinikka.fi
puh. 050 5640 888

 

Lähteet: Työ ja terveys Suomessa 2012, TTL