Back to top

A-klinikka Espoo

Leppävaarankatu 10, 3. krs
02600 Espoo

puh. 045 6577 464 (ajanvaraukset ja neuvonta ma–pe 10–11)
fax (09) 276 7299

Avoinna 

Palvelemme ajanvarauksella
ma–pe 8–15.30

Sijaitsemme hyvien kulkuyhteyksien varrella kauppakeskus Sellon vieressä

A-klinikka Espoo palvelee yli 18-vuotiaita alkoholiin, muihin päihteisiin ja pelaamiseen liittyvissä ongelmissa.

A-klinikan palveluihin hakeudutaan oman kotikunnan päihdepalveluista, joissa arvioidaan hoidon tarve ja myönnetään maksusitoumus tarpeen mukaisiin palveluihin. Esimerkiksi Espoossa hakeutuminen tapahtuu Espoon kaupungin mielenterveys- ja päihdepalveluiden kautta.

Palvelut voi maksaa myös itse, jolloin voit varata ajan suoraan numerostamme 045 6577 464. Varmimmin tavoitat meidät arkisin klo 10–11. Yhteyttä voi ottaa myös lomakkeella, valitse palveluksi A-klinikka Espoo.

Palvelumme

Autamme erilaisissa päihteisiin ja riippuvuuksiin liittyvissä ongelmissa. Ongelmien taustalla voi olla esimerkiksi alkoholi, huumeet tai pelaaminen. Hoito on luottamuksellista ja yksilöllistä.

Hoitoon voi sisältyä esimerkiksi keskustelukäyntejä, pari- ja perhetapaamisia, hoidollisia ryhmiä ja yhteistyötä asiakkaan verkostojen kanssa. Palveluitamme ovat esimerkiksi työ- ja toimintakyvyn sekä päihderiippuvuuden arviointi.

Palvelemme myös työpaikalta hoitoon ja rikosseuraamusvirastosta päihdekuntoutukseen ohjattuja asiakkaita.

Ajokelpoisuuden ja päihderiippuvuuden arviointi

Poliisi voi pyytää ajokelpoisuuden selvittämiseksi lääkärin arviota henkilön päihteiden käytöstä ja mahdollisesta päihderiippuvuudesta. A-klinikka Espoo tarjoaa päihderiippuvuuden arviointia, johon sisältyy kaksi lääkärikäyntiä, kaksi hoitajakäyntiä, verikoe- ja seulatutkimukset sekä lausunto. Päihderiippuvuuden arviointiin on hyvä varata vähintään 2–3 kuukautta.

Päihderiippuvuuden arvioinnin hinta on 598 euroa, joka laskutetaan yhdessä tai kahdessa erässä arviointijakson aikana. Varaa aika numerostamme 045 6577 464.

Hoitoa verkossa

Hoitoa on saatavilla myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta.

Verkkoterapia on tarkoitettu alkoholinkäytön vähentämiseen ja lopettamiseen. Espoolaiset voivat hakea maksusitoumusta verkkoterapiaan Espoon kaupungin mielenterveys- ja päihdepalveluista. Hoidon voi maksaa myös itse, jolloin ajan verkkoterapian aloitukseen voi varata netistä. Voit kysyä lähetettä verkkoterapiaamme myös työterveydestäsi.

Etävastaanotolla pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa omalta kotisohvaltasi käsin. Olet tervetullut etävastaanotolle esimerkiksi silloin, jos oma tai läheisesi alkoholinkäyttö mietityttää, sinulla on ongelmia pelaamisen kanssa tai tarvitset tukea elämäntilanteeseesi. Etävastaanotot ovat maksullisia ja voit varata niitä netistä yksittäin.

Kaikki digitaaliset palvelumme löydät osoitteesta hoitoaverkossa.fi.

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/a-klinikka-espoo