Back to top

Nuorten palvelut Espoo

Leppävaarankatu 10, 3. krs
02600 Espoo

puh. 010 506 5550 (ajanvaraukset ja neuvonta ma–pe 8–18)

Avoinna 

ma–pe 8–15.45

Saatavilla myös etävastaanotot ja ilta-aikoja

Ajankohtaista

Nuorten palvelut on avoinna ja palvelee normaalisti koronavirukseen liittyvät varotoimet huomioiden. Vastaanotolle pääset halutessasi myös etänä puhelimitse tai videovastaanottona. Suosittelemme etävastaanottoa riskiryhmään kuuluville. Jos sinulla on flunssan oireita, ethän asioi toimipisteessämme. Lue lisää A-klinikka Oy:n palveluissa noudatettavista varotoimista.


Palvelemme 13–28-vuotiaita nuoria ja heidän läheisiään Espoon Leppävaarassa tai videovälitteisesti etäyhteyden avulla. Nuorten palvelut (entinen Nuorisoasema) on tarkoitettu kaikille ammattilaisen apua ja tukea tarvitseville nuorille.

Avun tarve voi liittyä esimerkiksi päihde- tai mielenterveysongelmiin, ongelmiin kotona, koulunkäynnissä tai kavereiden kanssa, toiminnallisiin riippuvuusongelmiin (kuten netti tai pelaaminen) tai käyttäytymisen ongelmiin (rajattomuus, aggressiivisuus).

Palveluihimme sisältyvät yksilö- ja perhetapaamiset, lääkäriajat, verkostotyö sekä kotiin tai kouluun vietävät palvelut. Tarjoamme myös koulutus- ja konsultaatiopalveluita nuorten mielenterveys- ja päihdeasioissa.

Palvelut on mahdollista toteuttaa myös etäyhteyden avulla – voit keskustella ammattilaisen kanssa omalta kotisohvalta käsin.

Miten palveluun pääsee

Hakeudu nuorten varaamalla aika asiakaspalvelustamme. Palveluihin tarvitaan oman asuinkunnan maksusitoumus tai palvelut voi maksaa itse. Kirkkonummella asuville nuorille maksusitoumukset myönnetään kunnan palveluista. Kauniaisissa asuvat nuoret voivat varata suoraan ajan.

A-klinikka Oy:n ajanvaraus palvelee arkisin kello 8–18 numerossa 010 506 5550. Palvelemme myös sähköpostitse [email protected].

Puhelujen hinnat asiakaspalvelunumeroon 010 506 5550 kaikkialta Suomesta: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv 24 %). Puheluhinnat ovat samat kiinteän verkon lankaliittymästä ja matkapuhelimesta soitettaessa. Asiakaspalvelusta eteenpäin välitetty puhelu on lisämaksuton.

Nuorten palveluissa työskentelee psykologi Minna Ylönen, puh. 040 573 1963. Sähköpostiosoite on muotoa [email protected].

Mitä hoidossa tavoitellaan

Nuorten palveluiden tavoitteena on vahvistaa nuoren elämänhallintaa ja psyykkistä hyvinvointia sekä hoitaa ja ennaltaehkäistä mielenterveyteen, sosiaaliseen elämään tai päihteiden käyttöön liittyviä ongelmia. Lisäksi näemme tärkeänä nuoren osallisuuden ja arkisten taitojen vahvistamisen.

Palveluissa arvioimme nuoren kokonaistilanteen ja suunnittelemme hoidon yksilöllisesti yhteistyössä nuoren tukiverkoston (esimerkiksi perhe, koulu tai lastensuojelu) kanssa.

Harjoittelupaikat

Tiedustelut harjoittelu- ja kesätyöpaikoista sähköpostitse: [email protected]. Voimme tarjota harjoittelupaikkoja vain sairaanhoitajaopiskelijoille.

Hoitoa verkossa

Hoitoa on saatavilla myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta.

Verkkoterapia on tarkoitettu alkoholinkäytön vähentämiseen ja lopettamiseen. Espoolaiset voivat hakea maksusitoumusta verkkoterapiaan Espoon kaupungin mielenterveys- ja päihdepalveluista. Hoidon voi maksaa myös itse, jolloin ajan verkkoterapian aloitukseen voi varata netistä. Voit kysyä lähetettä verkkoterapiaamme myös työterveydestäsi.

Etävastaanotolla pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa omalta kotisohvaltasi käsin. Olet tervetullut etävastaanotolle esimerkiksi silloin, jos oma tai läheisesi alkoholinkäyttö mietityttää, sinulla on ongelmia pelaamisen kanssa tai tarvitset tukea elämäntilanteeseesi. Etävastaanotot ovat maksullisia ja voit varata niitä netistä yksittäin.

Kaikki digitaaliset palvelumme löydät osoitteesta hoitoaverkossa.fi.

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/nuorten-palvelut-espoo