Back to top

Nuorten palvelut Espoo

Leppävaarankatu 10, 3. krs
02600 Espoo

puh. 045 6577 464 (toimisto)
fax (09) 2767 299

Avoinna 

ma–pe 8–15.45

Saatavilla myös ilta-aikoja ja etäkäyntejä!

Palvelemme 13–28-vuotiaita nuoria ja heidän läheisiään Espoon Leppävaarassa tai videovälitteisesti etäyhteyden avulla. Nuorten palvelut (entinen nuorisoasema) on tarkoitettu kaikille ammattilaisen apua ja tukea tarvitseville nuorille.

Avun tarve voi liittyä esimerkiksi päihde- tai mielenterveysongelmiin, ongelmiin kotona, koulunkäynnissä tai kavereiden kanssa, toiminnallisiin riippuvuusongelmiin (kuten netti tai pelaaminen) tai käyttäytymisen ongelmiin (rajattomuus, aggressiivisuus).

Palveluihimme sisältyvät yksilö- ja perhetapaamiset, lääkäriajat, verkostotyö sekä kotiin tai kouluun vietävät palvelut. Tarjoamme myös koulutus- ja konsultaatiopalveluita nuorten mielenterveys- ja päihdeasioissa.

Palvelut on mahdollista toteuttaa myös etäyhteyden avulla – voit keskustella ammattilaisen kanssa omalta kotisohvalta käsin.

Miten palveluun pääsee

Hakeudu nuorten palveluihin soittamalla tai lähettämällä sähköpostia työntekijöillemme. Palveluihin tarvitaan oman asuinkunnan maksusitoumus tai palvelut voi maksaa itse. Voimme tarvittaessa auttaa maksusitoumukseen liittyvässä selvittelyssä.

Espoolaisille hakeutuminen tapahtuu Nuorisopoliklinikka Nupolin kautta, jossa tehdään hoidon tarpeen arvio ja myönnetään maksusitoumus nuoren tarpeen mukaisiin palveluihin. Kirkkonummella asuville nuorille maksusitoumukset myönnetään kunnan palveluista. Kauniaisissa asuvat nuoret voivat varata suoraan ajan. Myös silloin, jos maksat hoidon itse, voit tehdä ajanvarauksen suoraan sähköpostitse tai puhelimitse.

Ota yhteyttä työntekijöihimme

Minna Ylönen, psykologi, puh. 040 573 1963
Annina Nyberg-Hakala, toimintaterapeutti, puh. 050 357 7694

Jos olemme varattuja etkä saa meihin yhteyttä, voit jättää yhteydenottopyynnön tekstiviestillä tai sähköpostitse. Sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected].

Mitä hoidossa tavoitellaan

Nuorten palveluiden tavoitteena on vahvistaa nuoren elämänhallintaa ja psyykkistä hyvinvointia sekä hoitaa ja ennaltaehkäistä mielenterveyteen, sosiaaliseen elämään tai päihteiden käyttöön liittyviä ongelmia. Lisäksi näemme tärkeänä nuoren osallisuuden ja arkisten taitojen vahvistamisen.

Palveluissa arvioimme nuoren kokonaistilanteen ja suunnittelemme hoidon yksilöllisesti yhteistyössä nuoren tukiverkoston (esimerkiksi perhe, koulu tai lastensuojelu) kanssa.

Hoitoa verkossa

Hoitoa on saatavilla myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta.

Verkkoterapia on tarkoitettu alkoholinkäytön vähentämiseen ja lopettamiseen. Espoolaiset voivat hakea maksusitoumusta verkkoterapiaan Espoon kaupungin mielenterveys- ja päihdepalveluista. Hoidon voi maksaa myös itse, jolloin ajan verkkoterapian aloitukseen voi varata netistä. Voit kysyä lähetettä verkkoterapiaamme myös työterveydestäsi.

Etävastaanotolla pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa omalta kotisohvaltasi käsin. Olet tervetullut etävastaanotolle esimerkiksi silloin, jos oma tai läheisesi alkoholinkäyttö mietityttää, sinulla on ongelmia pelaamisen kanssa tai tarvitset tukea elämäntilanteeseesi. Etävastaanotot ovat maksullisia ja voit varata niitä netistä yksittäin.

Kaikki digitaaliset palvelumme löydät osoitteesta hoitoaverkossa.fi.

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/nuorten-palvelut-espoo