Back to top

Tuettu asuminen Hämeenlinna

Sotkankatu 5
13110 Hämeenlinna

puh. 040 5473 194 ja 040 8682 107

Ajankohtaista

Palvelemme normaalisti koronavirukseen liittyvät varotoimet huomioiden. Lue lisää A-klinikka Oy:n palveluissa noudatettavista varotoimista.


Tukiasuntoja tarjotaan hämeenlinnalaisille, joiden elämäntilanne on kriisiytymässä asunnon menettämisuhan tai asunnon puuttumisen vuoksi. Lisäksi tukiasunnoissa asuvia ohjataan sosiaali- ja terveystoimen palveluihin sekä muihin tarpeenmukaisiin erityispalveluihin.

Asukkaita tuetaan arjessa selviytymisessä. Käytännön toiminnasta vastaavat tukiasunto-ohjaajat, jotka pitävät viikoittain yhteyttä asukkaisiin.

Tukiasunnot ovat eri puolilla kaupunkia ja sijaitsevat omakoti-, rivi- ja kerrostaloissa. Asumisen kustannuksista vastaa asukas itse maksamalla vuokraa, joka noudattelee yleistä vuokratasoa.

Miten palveluun pääsee

Voit olla yhteydessä tuetun asumisen ohjaajiin, he neuvovat hakeutumisessa ja kertovat asuntotilanteesta:

Kari Jarho, ohjaaja, puh. 040 5473 194
Seija Juntunen, sosiaaliohjaaja, puh. 040 8682 107

Asuntohakemuksia saa A-klinikka Hämeenlinnasta, Samaria ry:n Hämeenlinnan tukiasumisen toimistolta, Hämeenlinnan sosiaalitoimesta sekä tuetun asumisen ohjaajilta.

Asukasvalinnat tehdään asuntohakemusten ja haastattelujen perusteella pääsääntöisesti kahden viikon välein pidettävässä asukasvalintakokouksessa. Asukkaan kanssa tehdään määräaikainen vuokrasopimus, suunnitelma kuntoutumisesta ja yhteistyösopimus.

Yhteistyökumppanit

Tukiasuntotoiminnan läheisiä yhteistyökumppaneita ovat olleet Hämeenlinnan Asunnot Oy, aikuissosiaalityö sekä muut erityisasumista tarjoavat toimijat ja asiakkaiden verkostot.

Hoitoa verkossa

Hoitoa on saatavilla myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta.

Verkkoterapia on tarkoitettu alkoholinkäytön vähentämiseen ja lopettamiseen. Voit hakeutua verkkoterapiaan terveyskeskuksen päihdetyöntekijän tai A-klinikka Hämeenlinnan kautta. Hoidon voi maksaa myös itse, jolloin ajan verkkoterapian aloitukseen voi varata netistä. Voit kysyä lähetettä verkkoterapiaamme myös työterveydestäsi.

Etävastaanotolla pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa omalta kotisohvaltasi käsin. Olet tervetullut etävastaanotolle esimerkiksi silloin, jos oma tai läheisesi alkoholinkäyttö mietityttää, sinulla on ongelmia pelaamisen kanssa tai tarvitset tukea elämäntilanteeseesi. Etävastaanotot ovat maksullisia ja voit varata niitä netistä yksittäin.

Kaikki digitaaliset palvelumme löydät osoitteesta hoitoaverkossa.fi.

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/tuettu-asuminen-hameenlinna