Back to top

Tuettu asuminen Hämeenlinna

Sotkankatu 5
13110 Hämeenlinna

puh. 040 5473 194 ja 040 8682 107

Tukiasuntoja tarjotaan hämeenlinnalaisille, joiden elämäntilanne on kriisiytymässä asunnon menettämisuhan tai asunnon puuttumisen vuoksi. Lisäksi tukiasunnoissa asuvia ohjataan sosiaali- ja terveystoimen palveluihin sekä muihin tarpeenmukaisiin erityispalveluihin.

Asukkaita tuetaan arjessa selviytymisessä. Käytännön toiminnasta vastaavat tukiasunto-ohjaajat, jotka pitävät viikoittain yhteyttä asukkaisiin.

Tukiasunnot ovat eri puolilla kaupunkia ja sijaitsevat omakoti-, rivi- ja kerrostaloissa. Asumisen kustannuksista vastaa asukas itse maksamalla vuokraa, joka noudattelee yleistä vuokratasoa.

Miten palveluun pääsee

Voit olla yhteydessä tuetun asumisen ohjaajiin, he neuvovat hakeutumisessa ja kertovat asuntotilanteesta:

Kari Jarho, ohjaaja, puh. 040 5473 194
Seija Juntunen, sosiaaliohjaaja, puh. 040 8682 107

Asuntohakemuksia saa A-klinikalta, Samaria ry:n Hämeenlinnan tukiasumisen toimistolta, Hämeenlinnan sosiaalitoimesta sekä tuetun asumisen ohjaajilta.

Asukasvalinnat tehdään asuntohakemusten ja haastattelujen perusteella pääsääntöisesti kahden viikon välein pidettävässä asukasvalintakokouksessa. Asukkaan kanssa tehdään määräaikainen vuokrasopimus, suunnitelma kuntoutumisesta ja yhteistyösopimus.

Yhteistyökumppanit

Tukiasuntotoiminnan läheisiä yhteistyökumppaneita ovat olleet Hämeenlinnan Asunnot Oy, aikuissosiaalityö sekä muut erityisasumista tarjoavat toimijat ja asiakkaiden verkostot.

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/tuettu-asuminen-hameenlinna