Back to top

Vieroitushoitoyksikkö Hämeenlinna

Viipurintie 1–3 G, 4. krs
13200 Hämeenlinna

puh. 050 5090 707 (paikkatiedustelu sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, 24/7)

Vieroitushoitoyksikkö tarjoaa ympärivuorokautista hoitoa päihteiden käytön aiheuttamiin vieroitusoireisiin. Asiakkaan toipumisen tukena on ammattitaitoinen henkilökunta, tarvittava lääkehoito sekä halukkaille vieroitusoireita lieventämään akupunktiota. Palvelumme on tarkoitettu yli 18-vuotiaille.

Myös korvaushoitoasiakkaat voivat hakeutua hoitoon vieroittautumaan oheiskäytöstä.

Miten hoitoon pääsee

Vieroitushoitoyksikön palvelut on tarkoitettu Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan asukkaille. Muiden kuntien asukkaiden hoidosta voidaan tehdä erillinen sopimus.

Voit hakeutua vieroitushoitoon A-klinikka Hämeenlinnan päivystysvastaanoton kautta arkisin klo 8.15–11. A-klinikka sijaitsee Hämeenlinnan pääterveysasemalla, Viipurintie 1–3 G. A-klinikan päivitystyksessä arvioidaan asiakkaan hoidon tarve.

A-klinikka Oy:n ajanvaraus ja neuvonta palvelee arkisin kello 8–18 numerossa 010 506 5550. Palvelemme myös sähköpostitse [email protected].

Puhelujen hinnat asiakaspalvelunumeroon 010 506 5550 kaikkialta Suomesta: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv 24 %). Puheluhinnat ovat samat kiinteän verkon lankaliittymästä ja matkapuhelimesta soitettaessa. Asiakaspalvelusta eteenpäin välitetty puhelu on lisämaksuton.

Hoitoon voidaan ohjata myös yhteispäivystyksestä tai asiakkaan omalta terveysasemalta. Paikkatiedustelu sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille ympäri vuorokauden numerossa 050 5090 707.

Palvelumme

Vieroitushoidon tavoitteena on asiakkaan päihdekierteen katkaisu, vieroitusoireiden hoito sekä jatkohoidon suunnittelu.

Hoitojakso kestää 3–14 vuorokautta ja se suunnitellaan yksilöllisesti asiakkaan tilanteen mukaan. Yleisimmin hoidon pituus on 7 vuorokautta, lääke- ja huumevieroituksissa 14 vuorokautta. Korvaushoitoasiakkaat voivat tulla vieroittautumaan oheiskäytöstä 14 vuorokauden ajaksi.

Henkilökuntamme

Vieroitushoitoyksikön henkilökunta koostuu kolmesta sairaanhoitajasta, neljästä ohjaajasta ja osa-aikaisesta lääkäristä.

Hoitoa verkossa

Hoitoa on saatavilla myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta.

Verkkoterapia on tarkoitettu alkoholinkäytön vähentämiseen ja lopettamiseen. Voit hakeutua verkkoterapiaan terveyskeskuksen päihdetyöntekijän tai A-klinikka Hämeenlinnan kautta. Hoidon voi maksaa myös itse, jolloin ajan verkkoterapian aloitukseen voi varata netistä. Voit kysyä lähetettä verkkoterapiaamme myös työterveydestäsi.

Etävastaanotolla pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa omalta kotisohvaltasi käsin. Olet tervetullut etävastaanotolle esimerkiksi silloin, jos oma tai läheisesi alkoholinkäyttö mietityttää, sinulla on ongelmia pelaamisen kanssa tai tarvitset tukea elämäntilanteeseesi. Etävastaanotot ovat maksullisia ja voit varata niitä netistä yksittäin.

Kaikki digitaaliset palvelumme löydät osoitteesta hoitoaverkossa.fi.

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/vieroitushoitoyksikko-hameenlinna