Back to top

Vieroitushoitoyksikkö Kouvola

Kotiharjuntie 20
45100 Kouvola

puh. 040 5267 620 (24/7)

Vieroitushoidon tarkoituksena on katkaista päihdekierre turvallisesti, estää vakavat vieroitusvaiheen komplikaatiot ja luoda edellytyksiä kuntoutumiselle. Jos koet selkeitä vieroitusoireita, avun hakeminen vieroitushoidosta on erittäin suositeltavaa.

Hoitoon sisältyy vieroitusoireiden hoito, yksilö- ja ryhmäkeskusteluja, vertaistukea, lepoa ja tarvittaessa oireenmukainen lääkehoito. Hoito kestää noin 5–14 vuorokautta. Jokaiselle asiakkaalle tehdään yksilöllinen hoitosuunnitelma. Jatkohoidon suunnittelu on tärkeä osa vieroitushoitoa.

Vieroitushoitoyksikön yhteydessä toimii selviämisasema.

Miten hoitoon pääsee

Kouvolan, Kotkan, Haminan, Pyhtään, Virolahden ja Miehikkälän asukkaat voivat tulla alkoholin vieroitushoitoon suoraan ilman lähetettä tai maksusitoumusta.

Hoitoon voi tulla omatoimisesti, läheisen saattamana tai muiden palvelujen ohjaamana. Päihtyneenä hoitoon voi tulla selviämisaseman kautta. Palvelemme ympäri vuorokauden.

Huumevieroitushoitoon tarvitaan kotikunnan maksusitoumus tai palvelut voi maksaa itse.

Hoitopolku Minnesota-mallin 12 askeleen ohjelmaan

A-klinikka Oy:n Kouvolan selviämisaseman ja vieroitushoitoyksikön kautta on mahdollista jatkaa Minnesota Kainuun vertaistuelliseen kuntoutukseen. 

A-klinikan selviämis- ja vieroitushoidossa voidaan katkaista ongelmallinen alkoholinkäyttö turvallisesti. Selviämisen tai vieroituksen jälkeen asiakas voi jatkaa kuntoutusta A-klinikkayhteisön pidempiaikaisessa laitoshoidossa Kouvolassa tai Minnesota-mallisessa vertaistukeen perustuvassa 12 askeleen ohjelmassa Kainuussa. Hoidon voi maksaa itse tai selvittää maksusitoumuksen saamista omasta kotikunnasta.

Yhteistyön myötä A-klinikan terveydenhuollon ja päihdelääketieteen osaaminen ja Minnesota Kainuun vertaistukeen perustuva kuntoutus yhdistyvät yksilölliseksi hoitopoluksi (pdf).

Ota yhteyttä, kerromme palveluista lisää:

A-klinikka Oy: aluepäällikkö Antti Immonen, antti.immonen(at)a-klinikka.fi, puh. 040 592 7291
Minnesota Kainuu Oy: info(at)minnesotakainuu.fi, puh. 029 170 5055

Mitä hoidossa tavoitellaan

Vieroitushoitoyksikön toiminta perustuu yhteisöhoidon periaatteisiin. Omaan hoitoon osallistuminen on asiakkaalle oikeus ja velvollisuus. Tämän vuoksi vetäytyminen ei ole suotavaa, vaan kaikessa päiväohjelman mukaisessa toiminnassa on oltava voinnin salliessa läsnä. Kokemusasiantuntijat ja vertaistoimijat osallistuvat hoidon toteuttamiseen ja kehittämiseen.

Tarjoamme myös pidempää, kuntouttavaa hoitoa. Kuntouttavassa hoidossa ja lääkevieroitusjaksoissa tavoitteena on psyykkisen riippuvuuden hoito, fyysisen kunnon koheneminen ja keinojen löytäminen riippuvuuden hallintaan. Lisäksi pyritään vahvistamaan arjen taitoja sekä asiakkaan perhe- ja tukiverkostoa. Kuntouttavien ja lääkevieroitusjaksojen pituus on neljä viikkoa. Asiakas saa asteittain lisää vastuuta ja harjoittelee itsenäistymistä suunnitelmallisten lomien ja oman verkostonsa avulla.

Raskaana olevien tai päihdeongelmaisten vanhempien kohdalla hoidon tärkeänä sisältönä on vanhemmuuteen kasvaminen ja lapsen asema. Jakson aikana kartoitetaan tuen tarve yhdessä asiakkaan ja sosiaalitoimen kanssa.

Hoitoa verkossa

Hoitoa on saatavilla myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta.

Verkkoterapia on tarkoitettu alkoholinkäytön vähentämiseen ja lopettamiseen. Hoidon voi maksaa itse, jolloin ajan verkkoterapian aloitukseen voi varata netistä. Jos haluat selvittää, voiko asuinkuntasi myöntää maksusitoumuksen verkkoterapiaa varten, ota yhteyttä. Voit kysyä lähetettä verkkoterapiaamme myös työterveydestäsi.

Etävastaanotolla pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa omalta kotisohvaltasi käsin. Olet tervetullut etävastaanotolle esimerkiksi silloin, jos oma tai läheisesi alkoholinkäyttö mietityttää, sinulla on ongelmia pelaamisen kanssa tai tarvitset tukea elämäntilanteeseesi. Etävastaanotot ovat maksullisia ja voit varata niitä netistä yksittäin.

Kaikki digitaaliset palvelumme löydät osoitteesta hoitoaverkossa.fi.

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/vieroitushoitoyksikko-kouvola