Back to top

A-klinikkayhteisö Kotka

Turvalantie 2
48700 Kotka

puh. 010 506 5550 (paikkavaraukset ja neuvonta ma–pe 8–18)

A-klinikkayhteisö on avoinna. Noudatamme varotoimia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Hoitoa pyritään siirtämään, jos potilaalla on kuumetta tai hengitysoireita. Lisätietoa saa paikkavarauksen yhteydessä asiakaspalvelustamme. Ulkopuoliset eivät toistaiseksi voi vierailla toimipisteessämme. Lue lisää.


A-klinikkayhteisö Kotka tarjoaa täysi-ikäisille asiakkaille vaativaa päihdehoitoa ympärivuorokautisessa laitoshoidossa. Hoidon avulla tuetaan asiakkaan päihteettömyyttä ja haetaan ratkaisuja koko elämänhallinnan parantamiseen asiakkaan tavoitteiden mukaisesti.

Hoitoa tarjotaan alkoholi-, lääke-, huume- ja monipäihderiippuvuuteen sekä korvaushoidon oheiskäytöstä irtautumiseen. Yhtäaikainen mielenterveys- ja päihdeongelma ei ole este hoidolle.

Hoito suunnitellaan yhteistyössä lähettävän tahon kanssa etukäteen. Samalla arvioidaan vieroitushoidon tarve. A-klinikkayhteisössä on seitsemän asiakaspaikkaa.

A-klinikkayhteisön kanssa samassa pihapiirissä toimivat Selviämisasema ja Vieroitushoitoyksikkö.

Miten hoitoon pääsee

Asiakkaan voivat ohjata hoitojaksolle A-klinikkayhteisöön esimerkiksi päihdehuollon avopalvelut, sosiaalipalvelut ja terveyskeskukset. Asiakkaan kotikunta osallistuu yleensä hoitokustannuksiin, joten ennen hoitoon tuloa on selvitettävä maksusitoumuksen saaminen sosiaali- ja terveystoimesta. Hoidon voi maksaa myös itse. Hoitojakson pituus sovitaan yksilöllisesti lähettävän tahon kanssa, useimmiten hoito kestää 1–4 kuukautta.

Hoitojaksolle varataan paikka A-klinikka Oy:n asiakaspalvelun kautta. Asiakaspalvelu on avoinna arkisin kello 8–18 numerossa 010 506 5550. Neuvomme hoitoon hakeutumisessa ja annamme tietoa paikkatilanteesta. Palvelemme myös sähköpostitse [email protected].

Puhelujen hinnat asiakaspalvelunumeroon 010 506 5550 kaikkialta Suomesta: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv 24 %). Puheluhinnat ovat samat kiinteän verkon lankaliittymästä ja matkapuhelimesta soitettaessa. Asiakaspalvelusta eteenpäin välitetty puhelu on lisämaksuton.

A-klinikkayhteisö Kotkan suora numero on 040 136 8220.

Palvelumme

Asiakkaalle laaditaan yksilöllinen hoitosuunnitelma yhteistyössä asiakkaan ja asiakkaan verkoston kanssa. Hoidon sisältö ja tavoitteet vaihtelevat asiakkaan ja hänen perheensä elämäntilanteen, tarpeiden ja voimavarojen mukaan.

A-klinikkayhteisön hoito perustuu yhteisöhoitoon, yksilö- ja ryhmäkeskusteluihin sekä verkostotyöhön. Hoidossa etsitään keinoja riippuvuuden hallintaan, vahvistetaan perhe- ja tukiverkostoa sekä harjoitellaan arjen taitoja. A-klinikkayhteisön arkea ohjaa viikkosuunnitelma, johon sisältyy ryhmä- ja yksilöhoitoa sekä virkistystoimintaa. Kokemusasiantuntijat ja vertaistoimijat osallistuvat hoidon toteuttamiseen, kehittämiseen ja arviointiin.

Intervallijakso toteutetaan useimmiten 1–3 kuukauden kuluttua laitoshoitojakson päättymisestä ja siitä on hyvä sopia jo hoidon aikana yhteistyössä lähettävän tahon kanssa. Intervallijakson kesto on yleensä viikon, ja jaksoja voi olla useampia. Tavoitteena on vahvistaa saavutettuja myönteisiä muutoksia ja vakiinnuttaa päihteetöntä elämäntapaa.

Hoitoa verkossa

Hoitoa on saatavilla myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta.

Verkkoterapia on tarkoitettu alkoholinkäytön vähentämiseen ja lopettamiseen. Hoidon voi maksaa itse, jolloin ajan verkkoterapian aloitukseen voi varata netistä. Jos haluat selvittää, voiko asuinkuntasi myöntää maksusitoumuksen verkkoterapiaa varten, ota yhteyttä. Voit kysyä lähetettä verkkoterapiaamme myös työterveydestäsi.

Etävastaanotolla pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa omalta kotisohvaltasi käsin. Olet tervetullut etävastaanotolle esimerkiksi silloin, jos oma tai läheisesi alkoholinkäyttö mietityttää, sinulla on ongelmia pelaamisen kanssa tai tarvitset tukea elämäntilanteeseesi. Etävastaanotot ovat maksullisia ja voit varata niitä netistä yksittäin.

Kaikki digitaaliset palvelumme löydät osoitteesta hoitoaverkossa.fi.

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/a-klinikkayhteiso-kotka