Back to top

A-klinikkayhteisö Kotka

Turvalantie 2
48700 Kotka

puh. 040 1368 220

A-klinikkayhteisössä (ent. Kuntoutumishoitoyhteisö) päihteiden käyttäjä voi pysähtyä, irrottautua päihteistä ja parantaa elämäntilannettaan. Yhteisön arkeen kuuluu yksilöllisiä keskusteluja, ryhmähoitoa, yhteisiä askareita ja ajoittain virkistystoimintaa. Palvelut on suunnattu täysi-ikäisille päihdeongelmaisille asiakkaille.

Hoidon tavoitteet ja keinot ovat yksilöllisiä ja vaihtelevat asiakkaan ja hänen perheensä elämäntilanteen, ongelmien, tarpeiden ja voimavarojen mukaan. Asiakas sitoutuu päihteettömyyteen, tavoitteellisuuteen ja omavastuisuuteen. Keskeistä toiminnassa on yhteisöllisyys. Hoito kestää keskimäärin kuukaudesta kolmeen kuukauteen.

Kokemusasiantuntijat ja vertaistoimijat osallistuvat hoidon kehittämiseen.

Miten hoitoon pääsee

A-klinikkayhteisöön hakeudutaan varaamalla aika numerosta 040 1368 220 tai A-klinikka Kotkan kautta.

Asiakkaalta vaaditaan omatoimisuutta ja kykyä kaksikerroksisessa talossa liikkumiseen.

Hoitoa verkossa

Hoitoa on saatavilla myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta.

Verkkoterapia on tarkoitettu alkoholinkäytön vähentämiseen ja lopettamiseen. Hoidon voi maksaa itse, jolloin ajan verkkoterapian aloitukseen voi varata netistä. Jos haluat selvittää, voiko asuinkuntasi myöntää maksusitoumuksen verkkoterapiaa varten, ota yhteyttä. Voit kysyä lähetettä verkkoterapiaamme myös työterveydestäsi.

Etävastaanotolla pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa omalta kotisohvaltasi käsin. Olet tervetullut etävastaanotolle esimerkiksi silloin, jos oma tai läheisesi alkoholinkäyttö mietityttää, sinulla on ongelmia pelaamisen kanssa tai tarvitset tukea elämäntilanteeseesi. Etävastaanotot ovat maksullisia ja voit varata niitä netistä yksittäin.

Kaikki digitaaliset palvelumme löydät osoitteesta hoitoaverkossa.fi.

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/a-klinikkayhteiso-kotka