Back to top

Vieroitushoitoyksikkö Kotka

Turvalantie 2
48700 Kotka

puh. 040 136 8210 ja 040 136 8212 (24/7)

Avoinna 

Ympäri vuorokauden

Ajankohtaista

Vieroitushoitoyksikkö on avoinna ja palvelee normaalisti koronavirukseen liittyvät varotoimet huomioiden. Hoidon aloitusta pyritään siirtämään, jos potilaalla on kuumetta tai hengitysoireita. Lisätietoa saa paikkavarauksen yhteydessä asiakaspalvelustamme.

Läheiset voivat vierailla toimipisteessämme rajoitetusti ulkotiloissa. Ota etukäteen yhteyttä puhelimitse toimipisteen numeroon vierailusta sopimiseksi.

Lue lisää A-klinikka Oy:n palveluissa noudatettavista varotoimista.


Vieroitushoitoyksikkö Kotka tarjoaa ympärivuorokautista hoitoa päihteiden käyttäjille ja muista riippuvuusongelmista kärsiville, joille avohoitopalvelut eivät ole riittäviä tai tarkoituksenmukaisia. Hoidon tarve voi liittyä esimerkiksi alkoholiin, huumeisiin tai lääkkeisiin.

Tarjoamme myös opioidikorvaushoitoon liittyviä hoitojaksoja, kuten korvaushoidon aloituksia, lopetuksia ja lääkevaihtoja.

Vieroitushoitoyksikön yhteydessä toimii Selviämisasema ja samassa pihapiirissä pidempiaikaista laitoshoitoa tarjoava A-klinikkayhteisö.

Miten hoitoon pääsee

Haminan, Kotkan, Kouvolan, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden (Kymsote) asukkaat voivat tulla alkoholin vieroitushoitoon suoraan ilman lähetettä tai maksusitoumusta. Alkoholivieroitus kestää 3–5 vuorokautta. Hoitoon voi tulla omatoimisesti, läheisen saattamana tai muiden palvelujen ohjaamana. Palvelemme ympäri vuorokauden. Vieroitushoitoyksikön työntekijät ovat tavoitettavissa numeroissa 040 136 8210 ja 040 136 8212.

Huume- ja lääkevieroitushoitoon sekä opioidikorvaushoitoon liittyville hoitojaksoille asiakkaan voivat ohjata esimerkiksi päihdehuollon avopalvelut ja terveyskeskukset. Asiakkaan kotikunta osallistuu yleensä hoitokustannuksiin, joten ennen hoitoon tuloa on selvitettävä maksusitoumuksen saaminen sosiaali- ja terveystoimesta. Hoidon voi maksaa myös itse. Hoitojakson pituus sovitaan yksilöllisesti lähettävän tahon kanssa, keskimäärin hoito kestää 2–4 viikkoa. Hoitojaksoille varataan paikat A-klinikka Oy:n asiakaspalvelun kautta.

A-klinikka Oy:n asiakaspalvelu on avoinna arkisin kello 8–18 numerossa 010 506 5550. Neuvomme hoitoon hakeutumisessa ja annamme tietoa paikkatilanteesta. Palvelemme myös sähköpostitse [email protected].

Puhelujen hinnat asiakaspalvelunumeroon 010 506 5550 kaikkialta Suomesta: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv 24 %). Puheluhinnat ovat samat kiinteän verkon lankaliittymästä ja matkapuhelimesta soitettaessa. Asiakaspalvelusta eteenpäin välitetty puhelu on lisämaksuton.

Palvelumme

Vieroitushoidon alkaessa keskitytään vieroitusoireiden hoitoon ja lievittämiseen, asiakkaan hoitomotivaation tukemiseen sekä fyysisen ja psyykkisen kunnon kohentamiseen. Lääkehoitoa käytetään yksilöllisesti vieroituksen tukena. Asiakas osallistuu omaan hoitoonsa, päiväohjelmaan ja yhteisön toimintaan vointinsa ja yksilöllisen hoitosuunnitelman mukaan.

Hoidon tavoitteena on psyykkisen riippuvuuden hoito, fyysisen kunnon koheneminen ja keinojen löytäminen riippuvuuden hallintaan. Lisäksi pyritään vahvistamaan arjen taitoja sekä asiakkaan perhe- ja tukiverkostoa.

Vieroitushoitoyksikön hoito perustuu yhteisöhoitoon, yksilö- ja ryhmäkeskusteluihin sekä verkostotyöhön. Jatkohoidon suunnittelu yhteistyössä asiakkaan ja asiakkaan verkoston kanssa on tärkeä osa vieroitushoitoa. Kokemusasiantuntijat ja vertaistoimijat osallistuvat hoidon toteuttamiseen, kehittämiseen ja arviointiin.

   

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/vieroitushoitoyksikko-kotka