Back to top

Selviämisasema Kouvola

Kotiharjuntie 20
45100 Kouvola

puh. 040 5267 620 (24/7)

Avoinna 

Ympäri vuorokauden

Selviämisasema tarjoaa päihtyneelle suojaa ja ammattihenkilökunnan hoitopalveluja selviämisen ajaksi ja tueksi. Hoidossa seurataan asiakkaan terveydentilaa. Selviämisasemalla on mahdollisuus myös jatkohoidon suunnitteluun.

Selviämisaseman yhteydessä toimivat vieroitushoitoyksikkö ja pidempiaikaista laitoshoitoa tarjoava A‑klinikkayhteisö.

Miten hoitoon pääsee

Kouvolan, Kotkan, Haminan, Pyhtään, Virolahden ja Miehikkälän asukkaat voivat tulla selviämishoitoon suoraan ilman lähetettä tai maksusitoumusta.

Hoitoon voi tulla omatoimisesti, läheisen saattamana tai muiden palvelujen ohjaamana. Palvelemme ympäri vuorokauden. Tavoitat meidät numerosta 040 5267 620.

Neuvonta ja paikkatiedustelut arkisin klo 8–18 myös A-klinikka Oy:n asiakaspalvelunumerosta 010 506 5550. Palvelemme myös sähköpostitse [email protected].

Puhelujen hinnat asiakaspalvelunumeroon 010 506 5550 kaikkialta Suomesta: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv 24 %). Puheluhinnat ovat samat kiinteän verkon lankaliittymästä ja matkapuhelimesta soitettaessa. Asiakaspalvelusta eteenpäin välitetty puhelu on lisämaksuton.

Hoitopolku Minnesota-mallin 12 askeleen ohjelmaan

Kouvolan selviämisaseman, vieroitushoitoyksikön ja A‑klinikkayhteisön kautta on mahdollista jatkaa Minnesota Kainuun vertaistuelliseen kuntoutukseen.

A-klinikan laitoshoidossa voidaan katkaista ongelmallinen alkoholinkäyttö turvallisesti. Selviämishoidon, vieroituksen tai A‑klinikkayhteisön pidempiaikaisen ympärivuorokautisen hoidon jälkeen asiakas voi jatkaa kuntoutusta Minnesota-mallisessa vertaistukeen perustuvassa 12 askeleen ohjelmassa Kainuussa. Hoidon voi maksaa itse tai selvittää maksusitoumuksen saamista omasta kotikunnasta.

Yhteistyön myötä A-klinikan terveydenhuollon ja päihdelääketieteen osaaminen ja Minnesota Kainuun vertaistukeen perustuva kuntoutus yhdistyvät yksilölliseksi hoitopoluksi.

Ota yhteyttä, niin kerromme palveluista lisää: A-klinikka Oy:n aluepäällikkö Antti Immonen, antti.immonen(at)a-klinikka.fi ja puh. 040 592 7291. Minnesota Kainuun yhteystiedot ovat info(at)minnesotakainuu.fi ja puh. 029 170 5055.

Hoitoa verkossa

Hoitoa on saatavilla myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta.

Verkkoterapia on tarkoitettu alkoholinkäytön vähentämiseen ja lopettamiseen. Hoidon voi maksaa itse, jolloin ajan verkkoterapian aloitukseen voi varata netistä. Jos haluat selvittää, voiko asuinkuntasi myöntää maksusitoumuksen verkkoterapiaa varten, ota yhteyttä. Voit kysyä lähetettä verkkoterapiaamme myös työterveydestäsi.

Etävastaanotolla pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa omalta kotisohvaltasi käsin. Olet tervetullut etävastaanotolle esimerkiksi silloin, jos oma tai läheisesi alkoholinkäyttö mietityttää, sinulla on ongelmia pelaamisen kanssa tai tarvitset tukea elämäntilanteeseesi. Etävastaanotot ovat maksullisia ja voit varata niitä netistä yksittäin.

Kaikki digitaaliset palvelumme löydät osoitteesta hoitoaverkossa.fi.

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/selviamisasema-kouvola