Back to top

Vieroitusyhteisö Kouvola

Kotiharjuntie 20
45100 Kouvola

puh. 010 506 5550 (ajanvaraukset ja neuvonta ma–pe 8–18)

Vieroitusyhteisö (ent. Piikkisiili) tarjoaa vapaaehtoisuuteen perustuvaa vieroitus- ja kuntoutushoitoa täysi-ikäisille huumeidenkäyttäjille.

Hoidon tavoitteet ja keinot vaihtelevat asiakkaan ja hänen perheensä elämäntilanteen, ongelmien, tarpeiden ja voimavarojen mukaan. Asiakkaalle tehdään henkilökohtainen hoitosuunnitelma.

Kokemusasiantuntijat ja vertaistoimijat osallistuvat hoidon toteuttamiseen, kehittämiseen ja arviointiin.

Miten hoitoon pääsee

Hoitoon hakeudutaan lähetteellä esimerkiksi A-klinikan, K-klinikan tai sosiaalitoimiston kautta. Hoidon aloitus edellyttää valmistelua, suunnittelua sekä yhteistyötä oman kunnan sosiaalitoimiston tai muun sinua hoitavan tahon kanssa.

A-klinikka Oy:n asiakaspalvelu ja neuvonta palvelee arkisin kello 8–18 numerossa 010 506 5550. Palvelemme myös sähköpostitse [email protected].

Puhelujen hinnat asiakaspalvelunumeroon 010 506 5550 kaikkialta Suomesta: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv 24 %). Puheluhinnat ovat samat kiinteän verkon lankaliittymästä ja matkapuhelimesta soitettaessa. Asiakaspalvelusta eteenpäin välitetty puhelu on lisämaksuton.

Vieroitusyhteisön toimipisteen suora numero on 041 4375 497.

Mitä hoidossa tavoitellaan

Vieroitushoidon alkaessa keskitytään vieroitusoireiden hoitoon, asiakkaan hoitomotivaation tukemiseen ja fyysisen kunnon kohenemiseen. Lääkehoitoa käytetään tarvittaessa vieroituksen tukena, mutta yhteisössä suositaan keskustelu-, ryhmä- ja vertaistukea. Jatkohoidon suunnittelu on tärkeä osa vieroitushoitoa.  

Kuntouttavassa hoidossa keskitytään erityisesti psyykkisen riippuvuuden hoitoon, asiakkaan perhe- ja tukiverkoston vahvistamiseen, arjessa toimimiseen ja vastuunottokyvyn kasvamiseen. Asiakas saa asteittain lisää vastuuta ja harjoittelee itsenäistymistä suunnitelmallisten lomien ja oman verkostonsa avulla.

Omaan hoitoon osallistuminen on asiakkaalle oikeus ja velvollisuus. Tämän vuoksi vetäytyminen ei ole suotavaa, vaan kaikessa päiväohjelman mukaisessa toiminnassa on oltava läsnä.

Tarvittaessa arvioidaan opioidiriippuvuus ja aloitetaan asetuksen mukainen korvaushoito laitosolosuhteissa. Hoitojakson aikana asiakas saa tietoa korvaushoitoon liittyvistä käytännöistä ja lääkkeestä. Erityistä huomiota kiinnitetään myös asiakkaan sosiaaliseen verkostoon ja ympäristöön. Asiakas tekee sopimuksen lääkehoidon keskittämisestä.

Raskaana olevien tai päihdeongelmaisten vanhempien kohdalla hoidon tärkeänä sisältönä on vanhemmuuteen kasvaminen ja lapsen asema. Tuen tarve kartoitetaan yhdessä asiakkaan ja sosiaalitoimen kanssa.

Hoitoa verkossa

Hoitoa on saatavilla myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta.

Verkkoterapia on tarkoitettu alkoholinkäytön vähentämiseen ja lopettamiseen. Hoidon voi maksaa itse, jolloin ajan verkkoterapian aloitukseen voi varata netistä. Jos haluat selvittää, voiko asuinkuntasi myöntää maksusitoumuksen verkkoterapiaa varten, ota yhteyttä. Voit kysyä lähetettä verkkoterapiaamme myös työterveydestäsi.

Etävastaanotolla pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa omalta kotisohvaltasi käsin. Olet tervetullut etävastaanotolle esimerkiksi silloin, jos oma tai läheisesi alkoholinkäyttö mietityttää, sinulla on ongelmia pelaamisen kanssa tai tarvitset tukea elämäntilanteeseesi. Etävastaanotot ovat maksullisia ja voit varata niitä netistä yksittäin.

Kaikki digitaaliset palvelumme löydät osoitteesta hoitoaverkossa.fi.

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/vieroitusyhteiso-kouvola