Back to top

Ryhmät ja vertaistuki Salo

Helsingintie 7 A
24100 Salo

puh. 044 324 8808 ja 044 324 8807

Avoinna 

ti 9–11 Runoryhmä
ti 14–16 Naisten ryhmä
ke 13–14.30 Ikääntyvien ryhmä (Hillerinkuja 5)
ke 16–18 Läheisryhmä
to 16–18 Vertaistukiryhmä (Turuntie 10)

Tervetuloa ryhmiimme A-klinikka Oy:n Salon seudun palveluihin. Kaikki ryhmätoiminta on asiakkaille maksutonta.

Yhteydenotto on ensimmäinen askel kohti muutosta – lähde mukaan!

Kaikille avoimet ryhmät

Runoryhmä

Avoin runoryhmä kokoontuu tiistaisin klo 9–11 A-klinikka Salon ryhmätilassa osoitteessa Helsingintie 7 A.

Naisten ryhmä

Naisten ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 14–16 A-klinikalla osoitteessa Helsingintie 7 A. Maksuton ryhmä auttaa itsetuntemuksen syventämisessä sekä oman erityislaatuisuuden ja arjen voimavarojen löytämisessä. Rehellistä puhetta riippuvuudesta. Kokoontumisissa on erilaisia teemoja ja toiminnallisuutta. Paikalla ammatillista ja vertaistukea sekä mukavaa seuraa. Lisätietoja: Cassandra Löfberg, vertaistukiohjaaja, p. 044 324 8807.

Hillerin ryhmä ikääntyville

Ikääntyville suunnattu ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 13–14.30 A-klinikkakoti Salon pohjakerroksen ryhmätilassa osoitteessa Hillerinkuja 5. Uusien ryhmäläisten ilmoittautumista toivotaan numeroon 040 647 1544. Syyskauden viimeinen kokoontuminen 19.12.

Läheisryhmä – riippuvuudesta riippumatta

Avoin läheisten ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 16–18 A-klinikka Salon ryhmätilassa osoitteessa Helsingintie 7 A. Aloitetaan kahvilla, joten mukaan ehdit hyvin vielä klo 16.30.

Vertaistukiryhmä

Avoin vertaistukiryhmä kokoontuu torstaisin klo 16–18 Toimintakeskus Salon tiloissa osoitteessa Turuntie 10. Käynti sisäpihan kautta Annankadulta.

Suljetut ryhmät

Avokuntoutuskurssi

Avokuntoutuskurssi alkaa viikolla 4, ilmoitamme tarkemman ajan myöhemmin. Maksuton 10 kerran kurssi on tarkoitettu henkilöille, joilla on ongelmallista alkoholin käyttöä. Kussin aikana tarjotaan ammatillista ja kokemusasiantuntijatietoa alkoholiongelmasta sekä keskitytään oman päihderiippuvuusprosessin itsetutkiskeluun ja käsittelyyn keskustelujen ja erilaisten tehtävien kautta. Kurssin jatkona voi osallistua avoimeen ohjattuun vertaistukiryhmään. Tarvittaessa osallistujille järjetetään tapaaminen A-klinikan lääkärin vastaanotolle.

Lisätiedot: palveluesimies Sari Korpiaho, p. 040 648 2403, etunimi.sukunimi@a-klinikka.fi

Peliongelmaisten kuntoutuskurssi

Ryhmä on päättynyt. Ilmoitamme uuden ryhmän aloittamisesta internetsivullamme, Facebookissa ja paikallislehdessä sekä työntekijöimme ja yhteistyökumppaneidemme kautta. Tietoa peliongelmaisille suunnatuista hoitomuodoisamme saat A-klinikalta.

Mistä ryhmä- ja vertaistukityössä on kyse?

Ryhmä- ja vertaistukityö tarjoaa ammatillisesti ohjattua vertaistoimintaa riippuvuudesta toipuville. Avoimiin ryhmiin voi tulla milloin vain oma-aloitteisesti sekä A-klinikan työntekijöiden ohjaamana, kuntien sosiaalityöntekijöiden ohjaamana, muiden A-klinikan toimintayksiköiden kautta ja toisten ryhmissä käyvien mukana.

Avointen ryhmien lisäksi ryhmä- ja vertaistukityö toteuttaa suljettuja ryhmiä avohoidossa sekä laitos- ja asumispalveluksiköissä. Ryhmät voivat myös toteuttaa projektimuotoisesti jonkin tapahtuman, kuten asunnottomien yön tai taidenäyttelyn.

Ryhmien tarkoituksena on havahduttaa tunnistamaan ja tiedostamaan ongelmia sekä sitä kautta toipumaan oman elämänsä toimijaksi. Ryhmissä nostetaan esille ja pohditaan eri elämän alueita sekä etsitään uusia näkökulmia omaan elämään. Ryhmät toimivat osallisuutta edistäen ja tuovat kävijöille uskoa muutoksen mahdollisuuteen.

Vertaistukiryhmät ovat teemallisia ryhmiä. Teemat voivat nousta ryhmän keskustelusta tai olla ohjaajan tai ryhmäläisten etukäteen suunnittelemia. Ryhmissä jaetaan ja hyödynnetään yhdessä ammatillista ja kokemukseen perustuvaa tietoa.

Palvelusta vastaavat 

Tytti Tuppurainen, palveluesimies, puh. 040 6691 994, tytti.tuppurainen(at)a-klinikka.fi

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/ryhmat-ja-vertaistuki-salo