Back to top

Ryhmät ja vertaistuki Salo

Helsingintie 7 A
24100 Salo

puh. 010 506 5550 (ajanvaraukset ja neuvonta ma–pe 8–18)

Avoinna 

ti 9–11 Runoryhmä
ti 14–16 Naisten ryhmä
ke 13–14.30 Ikääntyvien ryhmä (Hillerinkuja 5)
ke 16–18 Läheisryhmä
to 16–18 Vertaistukiryhmä (Turuntie 10)

Tervetuloa ryhmiimme A-klinikka Oy:n Salon seudun palveluihin. Kaikki ryhmätoiminta on asiakkaille maksutonta. Yhteydenotto on ensimmäinen askel kohti muutosta – lähde mukaan!

Kaikille avoimet ryhmät

Runoryhmä

Avoin runoryhmä kokoontuu tiistaisin klo 9–11 A-klinikka Salon ryhmätilassa osoitteessa Helsingintie 7 A.

Naisten ryhmä

Naisten ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 14–16 A-klinikalla osoitteessa Helsingintie 7 A. Maksuton ryhmä auttaa itsetuntemuksen syventämisessä sekä oman erityislaatuisuuden ja arjen voimavarojen löytämisessä. Rehellistä puhetta riippuvuudesta. Kokoontumisissa on erilaisia teemoja ja toiminnallisuutta. Paikalla ammatillista ja vertaistukea sekä mukavaa seuraa.

Lisätietoja: vertaistukiohjaaja Cassandra Löfberg, puh. 044 324 8807

Hillerin ryhmä ikääntyville

Ikääntyville suunnattu ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 13–14.30 A-klinikkakoti Salon pohjakerroksen ryhmätilassa osoitteessa Hillerinkuja 5. Uusien ryhmäläisten ilmoittautumista toivotaan numeroon 040 647 1544.

Läheisryhmä – riippuvuudesta riippumatta

Avoin läheisten ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 16–18 A-klinikka Salon ryhmätilassa osoitteessa Helsingintie 7 A. Aloitetaan kahvilla, joten mukaan ehdit hyvin vielä klo 16.30.

Vertaistukiryhmä

Avoin vertaistukiryhmä kokoontuu torstaisin klo 16–18 Toimintakeskus Salon tiloissa osoitteessa Turuntie 10. Käynti sisäpihan kautta Annankadulta.

Suljetut ryhmät

Avokuntoutuskurssi

Maksuton 10 kerran kurssi on tarkoitettu henkilöille, joilla on ongelmallista alkoholin käyttöä. Kurssi tarjoaa ammatillista ja kokemusasiantuntijatietoa alkoholiongelmasta. Kurssilla keskitytään oman päihderiippuvuuden itsetutkiskeluun ja käsittelyyn keskustelujen ja erilaisten tehtävien kautta. Kurssin jatkona voi osallistua avoimeen ohjattuun vertaistukiryhmään. Tarvittaessa osallistujille järjetetään tapaaminen A-klinikan lääkärin vastaanotolle.

Lisätiedot: palveluesimies Sari Korpiaho, puh. 040 648 2403, [email protected]

Peliongelmaisten kuntoutuskurssi

Ilmoitamme uuden peliongelmaisille suunnatun ryhmän aloittamisesta internetsivullamme, Facebookissa ja paikallislehdessä sekä työntekijöimme ja yhteistyökumppaneidemme kautta. Tietoa peliongelmaisille suunnatuista hoitomuodoistamme saat A-klinikalta.

Mistä ryhmä- ja vertaistukityössä on kyse?

Ryhmä- ja vertaistukityö tarjoaa ammatillisesti ohjattua vertaistoimintaa riippuvuudesta toipuville. Avoimiin ryhmiin voi tulla milloin vain oma-aloitteisesti sekä A-klinikan työntekijöiden ohjaamana, kuntien sosiaalityöntekijöiden ohjaamana, muiden A-klinikan toimintayksiköiden kautta ja toisten ryhmissä käyvien mukana.

Avointen ryhmien lisäksi ryhmä- ja vertaistukityö toteuttaa suljettuja ryhmiä avohoidossa sekä laitos- ja asumispalveluksiköissä. Ryhmät voivat myös toteuttaa projektimuotoisesti jonkin tapahtuman, kuten asunnottomien yön tai taidenäyttelyn.

Ryhmien tarkoituksena on havahduttaa tunnistamaan ja tiedostamaan ongelmia sekä sitä kautta toipumaan oman elämänsä toimijaksi. Ryhmissä nostetaan esille ja pohditaan eri elämän alueita sekä etsitään uusia näkökulmia omaan elämään. Ryhmät toimivat osallisuutta edistäen ja tuovat kävijöille uskoa muutoksen mahdollisuuteen.

Vertaistukiryhmät ovat teemallisia ryhmiä. Teemat voivat nousta ryhmän keskustelusta tai olla ohjaajan tai ryhmäläisten etukäteen suunnittelemia. Ryhmissä jaetaan ja hyödynnetään yhdessä ammatillista ja kokemukseen perustuvaa tietoa.

Hoitoa verkossa

Hoitoa on saatavilla myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta.

Verkkoterapia on tarkoitettu alkoholinkäytön vähentämiseen ja lopettamiseen. Salon asukkaat voivat hakeutua verkkoterapiaan Salon kaupungin mielenterveys- ja päihdepalveluiden esimiehen kautta. Hoidon voi maksaa myös itse, jolloin ajan verkkoterapian aloitukseen voi varata netistä. Voit kysyä lähetettä verkkoterapiaamme myös työterveydestäsi.

Etävastaanotolla pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa omalta kotisohvaltasi käsin. Olet tervetullut etävastaanotolle esimerkiksi silloin, jos oma tai läheisesi alkoholinkäyttö mietityttää, sinulla on ongelmia pelaamisen kanssa tai tarvitset tukea elämäntilanteeseesi. Etävastaanotot ovat maksullisia ja voit varata niitä netistä yksittäin.

Kaikki digitaaliset palvelumme löydät osoitteesta hoitoaverkossa.fi.

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/ryhmat-ja-vertaistuki-salo