Ryhmä

Helsingintie 7 A
24100 Salo
Suomi

Katso sijaintimme kartalla

puh. 010 506 5550 (asiakaspalvelu ma–pe klo 8–17)

Ryhmät

Runoryhmä ti 9–11
Naisten ryhmä ti 14–16
Vertaistukiryhmä to 16–18

Ajankohtaista

Vertaistukiryhmä, naisten ryhmä, runoryhmä ja SOOLO-ryhmä kokoontuvat jälleen.

Ryhmään osallistuessa tulee käyttää maskia. Ethän tule ryhmään, jos sinulla on koronavirusinfektioon sopivia oireita. Lue lisää A-klinikka Oy:n palveluissa noudatettavista varotoimista.

Vertaistukiryhmä

Vertaistukiryhmässä voit keskustella päihteiden käyttöön liittyvistä asioista muiden samankaltaisessa tilanteessa olevien kanssa. Ryhmää ohjaavat ammattilaiset, joilla on omakohtainen toipumiskokemus.

Kaikille avoin vertaistukiryhmä kokoontuu torstaisin klo 16–18 Päiväkeskuksen tiloissa osoitteessa Turuntie 10. Kulku Annankatu 12:n sisäpihan kautta.

Vertaistukiryhmään voit osallistua myös etäyhteydellä omalta tietokoneelta, tabletilta tai älypuhelimen kautta. Pääset mukaan etänä lähettämällä sähköpostiosoitteesi Kimmolle, [email protected]

Lisätietoja

Kimmo Määttänen, p. 044 324 8801, [email protected]
Agnes Schadewitz, p. 044 324 8808, [email protected]

Naisten ryhmä

Naisten ryhmästä saat apua oman erityislaatuisuuden ja arjen voimavarojen löytämiseen. Puhumme riippuvuudesta rehellisesti. Paikalla on ammattilainen, vertaistukea ja mukavaa seuraa.

Kokoonnumme tiistaisin klo 14–16 Päiväkeskuksen tiloissa osoitteessa Turuntie 10. Kulku Annankatu 12:n sisäpihan kautta.

Lisätietoja

Agnes Schadewitz, p. 044 324 8808, [email protected]

Runoryhmä

Kaikille avoin runoryhmä kokoontuu tiistaisin klo 9–11 Päiväkeskuksen tiloissa osoitteessa Turuntie 10. Kulku Annankatu 12:n sisäpihan kautta.

SOOLO

SOOLO – Sosiaalisen kuntoutuksen ryhmätoiminta on tarkoitettu 18–29-vuotiaille nuorille aikuisille, jotka tarvitsevat sosiaaliohjauksen keinoin annettavaa tehostettua tukea viikkoonsa.

Ryhmä kokoontuu torstaisin klo 10–12 osoitteessa Asemakatu 14. Ryhmä aloitetaan aina yhteisellä aamupalalla, jonka jälkeen on ennalta määrätyn teeman mukaista toimintaa. Ryhmässä voidaan käyttää voimaannuttavia menetelmiä, kuten musiikkia ja kuvataiteita. Ryhmä on keskusteleva.

Jokaiselle ryhmäläiselle tehdään päätös sosiaalisesta kuntoutuksesta, johon kirjataan yksilölliset tavoitteet. Ryhmäläinen saa 9 euron toimintarahan jokaisesta ryhmäkerrasta, jolloin on ollut mukana. Toimintaraha maksetaan jälkikäteen kuun lopussa.

Lisätietoja

Cassandra Löfberg, sosiaaliohjaaja, p. 044 3248 807, [email protected]
Veera Lindholm, aikuissosiaalityön sosiaaliohjaaja, p. 044 778 3126, [email protected]

Läheisten ryhmä – ryhmä tauolla

Huom. Läheisten ryhmä on toistaiseksi tauolla. Älä jää yksin, A-klinikan vastaanotolle olet tervetullut myös läheisenä.

Läheisten ryhmään ovat tervetulleita kaikki läheisen päihteiden käytöstä huolestuneet ja vertaistukea kaipaavat. Ryhmää ohjaavat ammattilaiset, joilla on omakohtainen toipumiskokemus.

Kaikille avoin läheisten ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 16–18 A-klinikalla osoitteessa Helsingintie 7 A, 3. krs. Aloitamme kahvilla, joten mukaan ehdit hyvin vielä klo 16.30.

Läheisten ryhmään voit osallistua myös etäyhteydellä omalta tietokoneelta, tabletilta tai älypuhelimen kautta. Pääset mukaan etänä lähettämällä sähköpostiosoitteesi Kimmolle, [email protected]

Lisätietoja

Kimmo Määttänen, p. 044 324 8801, [email protected]
Agnes Schadewitz, p. 044 324 8808, [email protected]

Hillerin ryhmä ikääntyville – ryhmä tauolla

Hillerin ikääntyville suunnattu ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 13–14.30 A-klinikkakoti Salon pohjakerroksen ryhmätilassa osoitteessa Hillerinkuja 5. Uusien ryhmäläisten ilmoittautumista toivotaan numeroon 040 647 1544.

Kuntoutuskurssi ongelmalliseen alkoholinkäyttöön – ryhmä tauolla

Maksuton 10 kerran kurssi on tarkoitettu henkilöille, joilla on ongelmallista alkoholin käyttöä. Kurssi tarjoaa ammatillista ja kokemusasiantuntijatietoa alkoholiongelmasta. Kurssilla keskitytään oman päihderiippuvuuden itsetutkiskeluun ja käsittelyyn keskustelujen ja erilaisten tehtävien kautta.

Kuntoutuskurssi ongelmalliseen pelaamiseen – ryhmä tauolla

Ilmoitamme uuden peliongelmaisille suunnatun ryhmän aloittamisesta nettisivullamme ja Facebookissa. Pelaamiseen liittyviin ongelmiin saat apua A-klinikalta.

Mistä ryhmä- ja vertaistukityössä on kyse?

Ryhmä- ja vertaistukityö tarjoaa ammatillisesti ohjattua vertaistoimintaa riippuvuudesta toipuville ja läheisille. Avoimiin ryhmiin voi tulla milloin vain omatoimisesti, A-klinikan tai kunnan palvelujen työntekijöiden ohjaamana ja toisten ryhmissä käyvien mukana.

Avointen ryhmien lisäksi ryhmä- ja vertaistukityö järjestää suljettuja ryhmiä avohoidossa sekä laitos- ja asumispalveluyksiköissä. Ryhmät voivat myös toteuttaa projektimuotoisesti jonkin tapahtuman, kuten Asunnottomien yön tai taidenäyttelyn.

Ryhmien tarkoituksena on havahduttaa tunnistamaan ja tiedostamaan ongelmia sekä sitä kautta toipumaan oman elämänsä toimijaksi. Ryhmissä nostetaan esille ja pohditaan eri elämän alueita sekä etsitään uusia näkökulmia omaan elämään. Ryhmät toimivat osallisuutta edistäen ja tuovat kävijöille uskoa muutoksen mahdollisuuteen.

Vertaistukiryhmät ovat teemallisia ryhmiä. Teemat voivat nousta ryhmän keskustelusta tai olla ohjaajan tai ryhmäläisten etukäteen suunnittelemia. Ryhmissä jaetaan ja hyödynnetään yhdessä ammatillista ja kokemukseen perustuvaa tietoa.

Sivun lyhytosoite
a-klinikka.fi/ryhmat-ja-vertaistuki-salo
Jaa tämä sivu