Back to top

Ryhmät ja vertaistuki Salo

Helsingintie 7 A
24100 Salo

puh. 010 506 5550 (neuvonta ma–pe 8–18)

Kaikki ryhmät ovat tauolla toistaiseksi. A-klinikka Oy:n palveluissa noudatetaan varotoimia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Lue lisää.


Tervetuloa ryhmiimme A-klinikka Oy:n Salon seudun palveluihin. Kaikki ryhmätoiminta on maksutonta.

Kaikille avoimet ryhmät

Runoryhmä – ryhmä tauolla

Kaikille avoin runoryhmä kokoontuu tiistaisin klo 9–11 A-klinikalla osoitteessa Helsingintie 7 A.

Naisten ryhmä – ryhmä tauolla

Naisten ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 14–16 A-klinikalla osoitteessa Helsingintie 7 A. Ryhmä auttaa itsetuntemuksen syventämisessä sekä oman erityislaatuisuuden ja arjen voimavarojen löytämisessä. Rehellistä puhetta riippuvuudesta. Kokoontumisissa on erilaisia teemoja ja toiminnallisuutta. Paikalla ammatillista ja vertaistukea sekä mukavaa seuraa.

Lisätietoja: vertaistukiohjaaja Cassandra Löfberg, puh. 044 324 8807
[email protected]

Hillerin ryhmä ikääntyville – ryhmä tauolla

Hillerin ikääntyville suunnattu ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 13–14.30 A-klinikkakoti Salon pohjakerroksen ryhmätilassa osoitteessa Hillerinkuja 5. Uusien ryhmäläisten ilmoittautumista toivotaan numeroon 040 647 1544.

Läheisryhmä – riippuvuudesta riippumatta – ryhmä tauolla

Kaikille avoin läheisten ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 16–18 A-klinikalla osoitteessa Helsingintie 7 A. Ryhmä aloitetaan kahvilla, joten mukaan ehdit hyvin vielä klo 16.30.

SOOLO – Sosiaalisen kuntoutuksen ryhmä nuorille aikuisille – ryhmä tauolla

Sosiaalisen kuntoutuksen ryhmätoiminta on tarkoitettu nuorille aikuisille, jotka tarvitsevat sosiaaliohjauksen keinoin annettavaa tehostettua tukea viikkoonsa. Ryhmä aloitetaan aina yhteisellä aamupalalla, jonka jälkeen on ennalta määrätyn teeman mukaista toimintaa. Ryhmässä voidaan käyttää voimaannuttavia menetelmiä, kuten musiikkia ja kuvataiteita. Ryhmä on keskusteleva. Jokaiselle ryhmäläiselle tehdään päätös sosiaalisesta kuntoutuksesta, johon kirjataan yksilölliset tavoitteet. Ryhmäläinen saa toimintarahan 9 € joka ryhmäkerrasta, jolloin on ollut mukana. Toimintaraha maksetaan jälkikäteen kuun lopussa.

Ryhmä kokoontuu 13.2. alkaen torstaisin klo 10–12 Päiväkeskus Salossa osoitteessa Turuntie 10. Käynti sisäpihan kautta Annankatu 12:sta.

Lisätietoja: sosiaaliohjaaja Cassandra Löfberg, puh. 044 324 8807
[email protected]

aikuissosiaalityön sosiaaliohjaaja Veera Lindholm, puh. 044 778 3126
[email protected]

Vertaistukiryhmä – ryhmä tauolla

Kaikille avoin vertaistukiryhmä kokoontuu torstaisin klo 16–18 Päiväkeskus Salon tiloissa osoitteessa Turuntie 10. Käynti sisäpihan kautta Annankadulta.

Suljetut ryhmät

Kuntoutuskurssi ongelmalliseen alkoholinkäyttöön – ryhmä tauolla

Maksuton 10 kerran kurssi on tarkoitettu henkilöille, joilla on ongelmallista alkoholin käyttöä. Kurssi tarjoaa ammatillista ja kokemusasiantuntijatietoa alkoholiongelmasta. Kurssilla keskitytään oman päihderiippuvuuden itsetutkiskeluun ja käsittelyyn keskustelujen ja erilaisten tehtävien kautta. Kurssin jatkona voi osallistua avoimeen ohjattuun vertaistukiryhmään. Tarvittaessa osallistujille järjetetään tapaaminen A-klinikan lääkärin vastaanotolle.

Lisätiedot: palveluesimies Sari Korpiaho, puh. 040 648 2403
[email protected]

Kuntoutuskurssi ongelmalliseen pelaamiseen – ryhmä tauolla

Ilmoitamme uuden peliongelmaisille suunnatun ryhmän aloittamisesta nettisivullamme ja Facebookissa. Pelaamiseen liittyviin ongelmiin saat apua A-klinikalta.

Mistä ryhmä- ja vertaistukityössä on kyse?

Ryhmä- ja vertaistukityö tarjoaa ammatillisesti ohjattua vertaistoimintaa riippuvuudesta toipuville ja läheisille. Avoimiin ryhmiin voi tulla milloin vain omatoimisesti, A-klinikan ;tai kunnan palvelujen työntekijöiden ohjaamana ja toisten ryhmissä käyvien mukana.

Avointen ryhmien lisäksi ryhmä- ja vertaistukityö järjestää suljettuja ryhmiä avohoidossa sekä laitos- ja asumispalveluyksiköissä. Ryhmät voivat myös toteuttaa projektimuotoisesti jonkin tapahtuman, kuten Asunnottomien yön tai taidenäyttelyn.

Ryhmien tarkoituksena on havahduttaa tunnistamaan ja tiedostamaan ongelmia sekä sitä kautta toipumaan oman elämänsä toimijaksi. Ryhmissä nostetaan esille ja pohditaan eri elämän alueita sekä etsitään uusia näkökulmia omaan elämään. Ryhmät toimivat osallisuutta edistäen ja tuovat kävijöille uskoa muutoksen mahdollisuuteen.

Vertaistukiryhmät ovat teemallisia ryhmiä. Teemat voivat nousta ryhmän keskustelusta tai olla ohjaajan tai ryhmäläisten etukäteen suunnittelemia. Ryhmissä jaetaan ja hyödynnetään yhdessä ammatillista ja kokemukseen perustuvaa tietoa.

Hoitoa verkossa

Hoitoa on saatavilla myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta.

Verkkoterapia on tarkoitettu alkoholinkäytön vähentämiseen ja lopettamiseen. Salon asukkaat voivat hakeutua verkkoterapiaan Salon kaupungin mielenterveys- ja päihdepalveluiden esimiehen kautta. Hoidon voi maksaa myös itse, jolloin ajan verkkoterapian aloitukseen voi varata netistä. Voit kysyä lähetettä verkkoterapiaamme myös työterveydestäsi.

Etävastaanotolla pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa omalta kotisohvaltasi käsin. Olet tervetullut etävastaanotolle esimerkiksi silloin, jos oma tai läheisesi alkoholinkäyttö mietityttää, sinulla on ongelmia pelaamisen kanssa tai tarvitset tukea elämäntilanteeseesi. Etävastaanotot ovat maksullisia ja voit varata niitä netistä yksittäin.

Kaikki digitaaliset palvelumme löydät osoitteesta hoitoaverkossa.fi.

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/ryhmat-ja-vertaistuki-salo