Back to top

Toimintakeskus Salo Turuntie

Turuntie 10
24240 Salo

puh. 010 506 5550 (ajanvaraukset ja neuvonta ma–pe 8–18)

Avoinna 

ma 9–12
ke 9–15
pe 12–15

Toimintakeskus Salo Turuntie ("Open Door") tarjoaa kohtaamispaikan, matalan kynnyksen palveluja ja tukitoimintaa päihteitä käyttäville.

Open Doorissa asiakkaalla on mahdollisuus pysähtyä, viettää aikaa, tulla kuulluksi, kysyä neuvoa ja saada ammatillista apua sekä vertaistukea. Asiakas voi käyttää tietokonetta, lukea lehtiä, pelata PS4- tai lautapelejä, katsoa tv:tä, seurustella ystävien kanssa tai vain levähtää hetken. Pesukone ja kuivausrumpu ovat käytettävissä.

Asiakkailla on mahdollisuus soittaa virkapuheluja, ja ohjaajat tarvittaessa avustavat virkapuhelujen soittamisessa. Apua ja tukea saa myös elämäntilanteen selvittelyyn, viranomaistapaamisiin ja asioiden hoitamiseen liittyen. Lisäksi autamme ajanvarausten tekemisessä, hoitoonohjauksessa ja hoidon tarpeen arviointiin liittyvissä asioissa. Asiakkailla on mahdollisuus saada myös korva-akupunktiota ja tehdä raskaustesti.

Tarjolla on pientä suolaista purtavaa sekä kahvia ja teetä.

Miten palveluun pääsee

Open Doorissa voi asioida anonyymisti, ilman ajanvarausta tai lähetettä. Palvelut ovat asiakkaalle maksuttomia.

Emme edellytä päihteettömyyttä, mutta päihteiden käyttö toimipisteen tiloissa on kiellettyä.

Toimipisteen suora numero on 050 568 9373.

Hoitoa verkossa

Hoitoa on saatavilla myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta.

Verkkoterapia on tarkoitettu alkoholinkäytön vähentämiseen ja lopettamiseen. Salon asukkaat voivat hakeutua verkkoterapiaan Salon kaupungin mielenterveys- ja päihdepalveluiden esimiehen kautta. Hoidon voi maksaa myös itse, jolloin ajan verkkoterapian aloitukseen voi varata netistä. Voit kysyä lähetettä verkkoterapiaamme myös työterveydestäsi.

Etävastaanotolla pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa omalta kotisohvaltasi käsin. Olet tervetullut etävastaanotolle esimerkiksi silloin, jos oma tai läheisesi alkoholinkäyttö mietityttää, sinulla on ongelmia pelaamisen kanssa tai tarvitset tukea elämäntilanteeseesi. Etävastaanotot ovat maksullisia ja voit varata niitä netistä yksittäin.

Kaikki digitaaliset palvelumme löydät osoitteesta hoitoaverkossa.fi.

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/toimintakeskus-salo-turuntie