Back to top

A-klinikka Tampere

Vipusenkatu 6
33530 Tampere

puh. 010 506 5550 (ajanvaraukset ja neuvonta ma–pe 8–18)

Avoinna 

Palvelemme ajanvarauksella

A-klinikan sivuvastaanotto

Kangasalan aikuispoliklinikka
Myllystenpohjantie 2
36200 Kangasala

Ajankohtaista

A-klinikka on avoinna ja palvelee normaalisti koronavirukseen liittyvät varotoimet huomioiden. Vastaanotolle pääset halutessasi myös etänä puhelimitse tai videovastaanottona. Suosittelemme etävastaanottoa riskiryhmään kuuluville ja yli 70-vuotiaille. Jos sinulla on flunssan oireita, ethän asioi toimipisteessämme. Lue lisää A-klinikka Oy:n palveluissa noudatettavista varotoimista.


A-klinikka Tampere auttaa päihdeongelmissa ja erilaisissa riippuvuuksissa yksilöllisesti. Avun tarve voi liittyä alkoholiin, huumeisiin, lääkkeisiin, peli- tai muuhun riippuvuuteen tai näiden yhdistelmiin. Palvelut on tarkoitettu myös läheisille.

Palveluihimme sisältyvät terapiakeskustelut, avokatkaisuhoito, ajokorttiseurannat ja peliongelmien hoito. Hoito on luottamuksellista.

Miten hoitoon pääsee

A-klinikan palvelut ovat maksuttomia seuraavien kuntien asukkaille: Akaa, Hämeenkyrö, Lempäälä, Pirkkala, Valkeakoski, Vesilahti ja Ylöjärvi. Muiden kuntien asukkaat voivat maksaa palvelut itse tai tiedustella maksusitoumusta kotikuntansa palveluista.

A-klinikka Oy:n ajanvaraus palvelee arkisin kello 8–18 numerossa 010 506 5550. Numerosta saa myös neuvontaa ja lisätietoja palveluihimme liittyen. Sähköpostitse palvelemme osoitteessa [email protected].

Puhelujen hinnat asiakaspalvelunumeroon 010 506 5550 kaikkialta Suomesta: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv 24 %). Puheluhinnat ovat samat kiinteän verkon lankaliittymästä ja matkapuhelimesta soitettaessa. Asiakaspalvelusta eteenpäin välitetty puhelu on lisämaksuton.

Palvelutarpeestasi riippuen sinut ohjataan A-klinikkakäynnille joko Vipusenkadun tai Sumeliuksenkadun toimipisteeseemme. A-klinikalla on sivuvastaanotto Kangasalla.

A-klinikka Tampereen toimipisteen suora numero on 040 136 8712.

Henkilökuntamme

Henkilökuntaamme kuuluu lääkäri, sairaanhoitajia ja sosiaalityöntekijöitä. Henkilöstöllä on erityisosaamista päihdelääketieteestä, yksilö- ja perheterapiasta sekä peliongelmien ja muiden toiminnallisten riippuvuuksien hoidosta.

Vipusenkadulla A-klinikan yhteydessä toimivat Vieroitushoitoyksikkö ja A-klinikkayhteisö.

Hoitoa verkossa

Hoitoa on saatavilla myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta.

Verkkoterapia on tarkoitettu alkoholinkäytön vähentämiseen ja lopettamiseen. Tampereen ja Oriveden asukkaat voivat tiedustella maksusitoumusta verkkoterapiaan Tampereen kaupungin päihde- ja mielenterveyspalveluiden asiakasohjausyksikön kautta. Jos haluat selvittää, voiko oma asuinkuntasi myöntää maksusitoumuksen verkkoterapiaa varten, ota yhteyttä. Hoidon voi maksaa myös itse, jolloin ajan verkkoterapian aloitukseen voi varata netistä. Voit kysyä lähetettä verkkoterapiaamme myös työterveydestäsi.

Etävastaanotolla pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa omalta kotisohvaltasi käsin. Olet tervetullut etävastaanotolle esimerkiksi silloin, jos oma tai läheisesi alkoholinkäyttö mietityttää, sinulla on ongelmia pelaamisen kanssa tai tarvitset tukea elämäntilanteeseesi. Etävastaanotot ovat maksullisia ja voit varata niitä netistä yksittäin.

Kaikki digitaaliset palvelumme löydät osoitteesta hoitoaverkossa.fi.

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/a-klinikka-tampere