Back to top

A-klinikka Tampere

Vipusenkatu 6
33530 Tampere

puh. 010 506 5550 (ajanvaraukset ja neuvonta ma–pe 8–18)

Avoinna 

Palvelemme ajanvarauksella

A-klinikka Tampere auttaa päihdeongelmissa ja erilaisissa riippuvuuksissa yksilöllisesti. Avun tarve voi liittyä alkoholiin, huumeisiin, lääkkeisiin, peli- tai muuhun riippuvuuteen tai näiden yhdistelmiin. Palvelut on tarkoitettu myös läheisille.

Palveluihimme sisältyvät avokatkaisu, terapiakeskustelut, ajokorttiseurannat, peliongelmien hoito ja verkkoterapia. Hoidossa korostuu luottamuksellinen yhteistyö asiakkaan ja hänen lähiverkostonsa kanssa.

Miten hoitoon pääsee

A-klinikka Oy:n ajanvaraus palvelee arkisin kello 8–18 numerossa 010 506 5550. Numerosta saa myös neuvontaa ja lisätietoja palveluihimme liittyen. Sähköpostitse palvelemme osoitteessa [email protected].

Puhelujen hinnat asiakaspalvelunumeroon 010 506 5550 kaikkialta Suomesta: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv 24 %). Puheluhinnat ovat samat kiinteän verkon lankaliittymästä ja matkapuhelimesta soitettaessa. Asiakaspalvelusta eteenpäin välitetty puhelu on lisämaksuton.

A-klinikka Tampereen palvelut ovat maksuttomia seuraavien kuntien asukkaille: Akaa, Hämeenkyrö, Lempäälä, Pirkkala, Valkeakoski ja Vesilahti. Lähetettä ei tarvita. Muiden kuntien, kuten Tampereen ja Oriveden, asukkaat voivat maksaa hoidon itse. Lisäksi on mahdollista tiedustella maksusitoumusta asuinkunnan sosiaali- tai terveyspalveluista.

Palvelutarpeestasi riippuen sinut ohjataan A-klinikkakäynnille joko Vipusenkadun tai Sumeliuksenkadun toimipisteeseemme. A-klinikalla on myös sivuvastaanotto Kangasalla osoitteessa Myllystenpohjantie 2.

A-klinikka Tampereen toimipisteen suora numero on 040 136 8712.

Henkilökuntamme

Henkilökuntaamme kuuluu lääkäri, sairaanhoitajia ja sosiaalityöntekijöitä. Henkilöstöllä on erityisosaamista päihdelääketieteestä, yksilö- ja perheterapiasta sekä peliongelmien ja muiden toiminnallisten riippuvuuksien hoidosta.

Vipusenkadulla A-klinikan yhteydessä toimivat Vieroitushoitoyksikkö ja A-klinikkayhteisö.

Hoitoa verkossa

Hoitoa on saatavilla myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta.

Verkkoterapia on tarkoitettu alkoholinkäytön vähentämiseen ja lopettamiseen. Tampereen ja Oriveden asukkaat voivat hakeutua verkkoterapiaan Tampereen kaupungin Ensiohjaus Ension tai päihde- ja mielenterveyspalveluiden asiakasohjausyksikön kautta. Jos haluat selvittää, voiko oma asuinkuntasi myöntää maksusitoumuksen verkkoterapiaa varten, ota yhteyttä. Hoidon voi maksaa myös itse, jolloin ajan verkkoterapian aloitukseen voi varata netistä. Voit kysyä lähetettä verkkoterapiaamme myös työterveydestäsi.

Etävastaanotolla pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa omalta kotisohvaltasi käsin. Olet tervetullut etävastaanotolle esimerkiksi silloin, jos oma tai läheisesi alkoholinkäyttö mietityttää, sinulla on ongelmia pelaamisen kanssa tai tarvitset tukea elämäntilanteeseesi. Etävastaanotot ovat maksullisia ja voit varata niitä netistä yksittäin.

Kaikki digitaaliset palvelumme löydät osoitteesta hoitoaverkossa.fi.

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/a-klinikka-tampere