Back to top

Nuorten palvelut Tampere

Sumeliuksenkatu 13 A, 3. krs
33100 Tampere

puh. 040 136 8737 ja 040 652 6697

Avoinna 

ma 8–15.30
ti 8–15.30
ke 8–15.30
pe 8–14

Nuorten palvelut (entinen nuorisoasema) on tarkoitettu 13–25-vuotiaille nuorille ja heidän perheilleen.

Meiltä saat apua päihteiden käyttöön, liialliseen pelaamiseen tai internetin käyttöön liittyvissä ongelmissa. Olemme tukenasi nuoruusiän ja aikuistumisen haasteissa.

Hoidon pituus ja sisältö suunnitellaan yksilöllisesti tilanteesi mukaan. Hoito-ohjelmiamme ovat Hetken helpotus, Tilanteen kartoitus, Muutostyö, Tuki vanhemmuuteen sekä Ajokorttiarviot.

Miten palveluun pääsee

Voit hakeutua palveluihimme soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla paikan päälle. Nuorten palveluihin ei tarvitse diagnoosia tai lähetettä.

Ensimmäiselle käyntikerralle voit ottaa perheenjäsenen, ystävän tai jonkun muun tärkeän ihmisen mukaan. Käynnillä sovitaan hoitomuodoista ja mahdollisista jatkotapaamisista. Alkuvaiheessa kartoitetaan kokonaistilannetta ja eri osapuolien muutostoiveita.

Palvelut ovat maksuttomia Akaan, Hämeenkyrön, Kangasalan, Lempäälän, Pirkkalan, Pälkäneen, Valkeakosken, Vesilahden ja Ylöjärven asukkaille. Hoidon voi maksaa myös itse.

Ota yhteyttä

Sami Rantanen, sairaanhoitaja, puh. 040 136 8737
Sari Touru, sairaanhoitaja, psykoterapeutti, puh. 040 652 6697

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected].

Hoitoa verkossa

Hoitoa on saatavilla myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta.

Verkkoterapia on tarkoitettu alkoholinkäytön vähentämiseen ja lopettamiseen. Tampereen ja Oriveden asukkaat voivat hakeutua verkkoterapiaan Tampereen kaupungin Ensiohjaus Ension tai päihde- ja mielenterveyspalveluiden asiakasohjausyksikön kautta. Jos haluat selvittää, voiko oma asuinkuntasi myöntää maksusitoumuksen verkkoterapiaa varten, ota yhteyttä. Hoidon voi maksaa myös itse, jolloin ajan verkkoterapian aloitukseen voi varata netistä. Voit kysyä lähetettä verkkoterapiaamme myös työterveydestäsi.

Etävastaanotolla pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa omalta kotisohvaltasi käsin. Olet tervetullut etävastaanotolle esimerkiksi silloin, jos oma tai läheisesi alkoholinkäyttö mietityttää, sinulla on ongelmia pelaamisen kanssa tai tarvitset tukea elämäntilanteeseesi. Etävastaanotot ovat maksullisia ja voit varata niitä netistä yksittäin.

Kaikki digitaaliset palvelumme löydät osoitteesta hoitoaverkossa.fi.

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/nuorten-palvelut-tampere