Back to top

Tuettu asuminen Tampere

Vipusenkatu 6
33530 Tampere

puh. 040 136 8704

Ajankohtaista

Palvelemme normaalisti koronavirukseen liittyvät varotoimet huomioiden. Lue lisää A-klinikka Oy:n palveluissa noudatettavista varotoimista.


Tuettu asuminen on tarkoitettu omassa kodissa asuville henkilöille, joilla on päihdeongelma tai jotka ovat siitä toipumassa. Palvelu mahdollistaa itsenäisen asumisen tai kotiutumisen omaan asuntoon muista palveluista.

Palveluun kuuluu asumisen turvaamisessa tärkeitä asioita, erityisesti vuokranmaksun seuraaminen, asumishäiriöiden ennaltaehkäisy, kodista huolehtiminen, hoitotahoon kiinnittäminen ja päivätoimintaan ohjaaminen.

Palvelu koostuu kotona tapahtuvista yksilötapaamisista. Palvelun tilaaja määrittelee annettavan tuen viikkotuntimäärät, joiden mukaan tuki jakaantuu kevyeen, perus- tai vahvaan tukeen. Virka-ajan ulkopuolella puhelintuki on järjestetty Vieroitushoitoyksikköön. Yhteyttä voidaan pitää myös sähköisesti esimerkiksi sähköpostilla tai Skypellä.

Tavoitteena on asiakkaan oman kodin säilyttäminen ja elämänhallinnan parantaminen, päihteettömyyden tukeminen sekä asunnottomuuden vähentäminen.

Miten palveluun pääsee

Tuettuun asumiseen hakeudutaan oman sosiaalityöntekijän kautta. Tuetun asumisen työntekijän tavoittaa puhelimitse 050 598 8682.

Hoitoa verkossa

Hoitoa on saatavilla myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta.

Verkkoterapia on tarkoitettu alkoholinkäytön vähentämiseen ja lopettamiseen. Tampereen ja Oriveden asukkaat voivat tiedustella maksusitoumusta verkkoterapiaan Tampereen kaupungin päihde- ja mielenterveyspalveluiden asiakasohjausyksikön kautta. Jos haluat selvittää, voiko oma asuinkuntasi myöntää maksusitoumuksen verkkoterapiaa varten, ota yhteyttä. Hoidon voi maksaa myös itse, jolloin ajan verkkoterapian aloitukseen voi varata netistä. Voit kysyä lähetettä verkkoterapiaamme myös työterveydestäsi.

Etävastaanotolla pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa omalta kotisohvaltasi käsin. Olet tervetullut etävastaanotolle esimerkiksi silloin, jos oma tai läheisesi alkoholinkäyttö mietityttää, sinulla on ongelmia pelaamisen kanssa tai tarvitset tukea elämäntilanteeseesi. Etävastaanotot ovat maksullisia ja voit varata niitä netistä yksittäin.

Kaikki digitaaliset palvelumme löydät osoitteesta hoitoaverkossa.fi.

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/tuettu-asuminen-tampere