Nuorten palvelut ovat tukenasi

Kaksikymppinen Emilia on saanut Nuorten palveluista apua alkoholiongelmiin.

Emiliasta tuntui, ettei alkoholin kanssa ollut ongelmia, vaikka hän välillä salaili sitä, kuinka usein tai paljon oli juonut. Läheisetkin olivat juomisesta jo huomautelleet. Kun Emilia kuuli aikuisten poliklinikan lääkäriltä Nuorten palveluista, hän varasi ensimmäisen vastaanottoajan.

”Aluksi tilanteeni ei juurikaan muuttunut. Olin vielä silloin aika syvällä siinä ajatuksessa, että ei mulla ole mitään ongelmaa alkoholin suhteen. Oikeastaan alussa menin vastaanotolle vain sen takia, että lääkäri oli niin suositellut”, Emilia kertoo.

Nuorten palveluissa Emilia alkoi käymään viime syksynä. Hän on käynyt sosiaaliohjaaja Annan vastaanotolla siitä asti. ”Ollaan keskusteltu Annan kanssa laajasti mun ja alkoholin suhteesta ihan tunteisiin asti, eli käyty läpi, mitä tunteita juominen herättää.”

”Jonkin aikaa vastaanotolla käytyäni tajusin, että onhan mulla tosiaan ongelmia alkoholin kanssa. Keskusteleminen ja alkoholinkäyttöön liittyvien asioiden pohtiminen ammattilaisen kanssa on ollut mulle iso juttu. Annalta saan neuvoja, ja hän haastaa mua pohtimaan asioita uudella tavalla.”

Keskustelukäyntien lisäksi Emilia on käynyt Nuorten palvelujen lääkärin vastaanotolla.

”Nyt olen ollut noin kaksi kuukautta selvin päin ja elämä muuttui ihan kertaheitolla. Ilman Nuorten palveluja en olisi tässä tilanteessa kuin olen.”

Emilian nimi on muutettu hänen yksityisyytensä suojaamiseksi.


Nuorten ja perheiden palvelut Turku auttaa nuoria ja heidän läheisiään esimerkiksi alkoholiin, huumeisiin ja pelaamiseen liittyvissä ongelmissa. Ajan voi varata suoraan, lähetettä ei tarvita.