A-klinikka Oy on päihde- ja mielenterveyspalvelujen erityisosaaja. Meille on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkki, ja toimintamme tuotot palautuvat yhteiseen hyvään.

A-klinikka Oy tuottaa palveluja hyvinvointialueille. Palveluihimme sisältyvät esimerkiksi korvaushoito, vieroitushoito ja kuntouttava laitoshoito. Toimipisteitä meillä on 13 paikkakunnalla. Palvelemme koko Suomea.

Palveluissamme työskentelee noin 500 alan ammattilaista. Ammattitaitoinen henkilöstö on tärkein voimavaramme. Moniammatillisissa tiimeissä on sairaanhoitajia, sosiaalityön asiantuntijoita, lähihoitajia ja lääkäreitä.

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen yksityinen tuottaja

A-klinikka Oy on Valviran ja aluehallintovirastojen hyväksymä ja valvoma sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen yksityinen tuottaja.

Laatujärjestelmällemme on myönnetty sosiaali- ja terveyspalvelujen SHQS-laaduntunnustus, joka kattaa kaikki palvelumme. Laatusertifikaatti on osoitus korkeatasoisesta toiminnasta, jossa on huomioitu lainsäädäntö, valtakunnalliset suositukset ja hyvä hoitokäytäntö.

A-klinikka Oy:n omistaa A-klinikkasäätiö. Olemme Yhteiskunnallinen yritys, ja toimintamme tuotot palautuvat yhteiseen hyvään, suomalaisen päihde- ja mielenterveystyön kehittämiseen. Maksamme kaikki veromme Suomeen.

A-klinikkasäätiön kanssa olemme tehneet päihde- ja mielenterveystyötä jo 65 vuotta. Toimintaamme ohjaavat arvot ovat ihmisarvon kunnioittaminen, luottamuksellisuus, suvaitsevaisuus ja vastuullisuus.

Omavalvontaohjelma ja -suunnitelmat

Osana terveydenhuollon ja sosiaalipalvelujen omavalvontaa A-klinikka Oy:llä on omavalvontaohjelma ja yksikkökohtaiset omavalvontasuunnitelmat. Omavalvonnan tarkoituksena on varmistaa asiakkaiden ja potilaiden oikeus turvallisuus ja laadukkaaseen palveluun. Omavalvontaohjelma ja -suunnitelmat päivitetään vuosittain, ja tarvittaessa useammin, mikäli palveluihin tulee muutoksia.

Tutustu A-klinikka Oy:n omavalvontaohjelmaan Omavalvonnan havainnot ja kehittämistoimenpiteet 1/2024

A-klinikka Oy:n johtoryhmä

Suvi Salonen, toimitusjohtaja
Santtu Aaltonen, business controller
Kaj Askolin, ICT-päällikkö​
Marjut Kelloniemi, henkilöstöjohtaja
Ulriika Sundell, lääketieteellinen johtaja
Mikko Utecht, liiketoimintajohtaja

A-klinikka Oy:n hallitus

Hannu Jouhki, puheenjohtaja
Maritta Iso-Aho
Esa Kankainen
Kustaa Piha

Lue lisää

Laaduntunnustus Yhteiskuntavastuu Historiamme lyhyesti

A-klinikka Oy:n ilmoituskanava (whistleblow)