Back to top

Päihdesairaala

Kuusitie 36
04480 Haarajoki

puh. 050 4300 536
www.paihdesairaala.fi

Päihdesairaala on Suomen ainoa riippuvuusongelmien hoitoon erikoistunut sairaala. Tarjoamme vieroitushoitoa, päihdekuntoutusta, perhekuntoutusta sekä lääkkeettömiä hoitoja. Sairaalassa tehdään myös päihdeongelmaan liittyviä työ- ja toimintakyvyn arviointeja. Kaikki yksikkömme hoitavat myös peliriippuvaisia.

Toimintamme perustuu Käypä hoito -suosituksiin, moniammatilliseen yhteistyöhön ja pitkään kokemukseen päihdeongelmien hoidosta. Asiakkaan käytössä on sairaalan kaikki palvelut sekä henkilökohtaisiin tarpeisiin perustuvia erityispalveluja.

Päihdesairaala palvelee koko Suomea. Sairaala on rakennettu esteettömäksi.

Miten hoitoon pääsee

Hoitoon voi hakeutua lähetteellä esimerkiksi A-klinikan, sosiaalitoimen, terveyskeskuksen tai työterveyshuollon kautta ympäri Suomen. Kysy lisää hoitokoordinaattorilta numerosta 050 4300 536.

Hoitoa verkossa

Hoitoa on saatavilla myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta.

Verkkoterapia on tarkoitettu alkoholinkäytön vähentämiseen ja lopettamiseen. Hoidon voi maksaa itse, jolloin ajan verkkoterapian aloitukseen voi varata netistä. Jos haluat selvittää, voiko asuinkuntasi myöntää maksusitoumuksen verkkoterapiaa varten, ota yhteyttä. Voit kysyä lähetettä verkkoterapiaamme myös työterveydestäsi.

Etävastaanotolla pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa omalta kotisohvaltasi käsin. Olet tervetullut etävastaanotolle esimerkiksi silloin, jos oma tai läheisesi alkoholinkäyttö mietityttää, sinulla on ongelmia pelaamisen kanssa tai tarvitset tukea elämäntilanteeseesi. Etävastaanotot ovat maksullisia ja voit varata niitä netistä yksittäin.

Kaikki digitaaliset palvelumme löydät osoitteesta hoitoaverkossa.fi.

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/paihdesairaala