Kouvolan Kotiharjuntie

Kotiharjuntie 20
45100 Kouvola
Suomi

puh. 040 526 7620 (24/7)

Avoinna

Ympäri vuorokauden

Vieroitushoitoyksikkö tarjoaa ympärivuorokautista hoitoa esimerkiksi alkoholista, huumeista tai lääkkeistä vieroittautumiseen.

Palvelumme

Vieroitushoitoyksikkö Kouvola tarjoaa ympärivuorokautista hoitoa päihteiden käyttäjille ja muista riippuvuusongelmista kärsiville, joille avohoitopalvelut eivät ole riittäviä tai tarkoituksenmukaisia. Hoidon tarve voi liittyä esimerkiksi alkoholiin, huumeisiin tai lääkkeisiin.

Tarjoamme myös opioidikorvaushoitoon liittyviä hoitojaksoja, kuten korvaushoidon arviointia, aloituksia, lopetuksia ja lääkevaihtoja.

Vieroitushoitoyksikön yhteydessä toimivat Selviämishoitoasema ja pidempiaikaista laitoshoitoa tarjoava A-klinikkayhteisö.

Miten hoitoon pääsee

Haminan, Kotkan, Kouvolan, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden (Kymsote) asukkaat voivat tulla alkoholin vieroitushoitoon suoraan ilman lähetettä tai maksusitoumusta. Alkoholivieroitus kestää 3–5 vuorokautta. Hoitoon voi tulla omatoimisesti, läheisen saattamana tai muiden palvelujen ohjaamana. Palvelemme ympäri vuorokauden. Vieroitushoitoyksikön työntekijät ovat tavoitettavissa numerossa 040 526 7620 (24/7).

Huume- ja lääkevieroitushoitoon sekä opioidikorvaushoitoon liittyville hoitojaksoille asiakkaan voivat ohjata esimerkiksi päihdehuollon avopalvelut ja terveyskeskus. Asiakkaan kotikunta osallistuu yleensä hoitokustannuksiin, joten ennen hoitoon tuloa on selvitettävä maksusitoumuksen saaminen sosiaali- ja terveystoimesta. Hoidon voi maksaa myös itse. Hoitojaksojen pituus sovitaan yksilöllisesti lähettävän tahon kanssa, keskimäärin hoito kestää 2–4 viikkoa. Hoitojaksoille varataan paikat A-klinikka Oy:n asiakaspalvelun kautta.

Paikkavaraukset ja neuvonta A-klinikka Oy:n asiakaspalvelusta numerosta 010 506 5550. Tavoitat asiakaspalvelun myös sähköpostitse [email protected].

Puhelujen hinnat asiakaspalvelunumeroon 010 506 5550 kaikkialta Suomesta: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv 24 %). Puheluhinnat ovat samat kiinteän verkon lankaliittymästä ja matkapuhelimesta soitettaessa. Asiakaspalvelusta eteenpäin välitetty puhelu on lisämaksuton.

Hoidon sisältö

Vieroitushoidon alkaessa keskitytään vieroitusoireiden hoitoon ja lievittämiseen, asiakkaan hoitomotivaation tukemiseen ja fyysisen kunnon kohentamiseen. Lääkehoitoa käytetään yksilöllisesti vieroituksen tukena. Asiakas osallistuu omaan hoitoonsa, päiväohjelmaan ja yhteisön toimintaan vointinsa ja yksilöllisen hoitosuunnitelman mukaan.

Hoidon tavoitteena on psyykkisen riippuvuuden hoito, fyysisen kunnon koheneminen ja keinojen löytäminen riippuvuuden hallintaan. Lisäksi pyritään vahvistamaan arjen taitoja sekä asiakkaan perhe- ja tukiverkostoa.

Vieroitushoitoyksikön hoito perustuu yhteisöhoitoon, yksilö- ja ryhmäkeskusteluihin sekä verkostotyöhön. Jatkohoidon suunnittelu yhteistyössä asiakkaan verkoston kanssa on tärkeä osa vieroitushoitoa. Kokemusasiantuntijat ja vertaistoimijat osallistuvat hoidon toteuttamiseen, kehittämiseen ja arviointiin.

Vieroitushoitoyksikkö on tarjonnut Kouvolassa laadukasta laitoshoitoa jo yli 40 vuoden ajan.

Oiva-sinetti

Sivun lyhytosoite
a-klinikka.fi/vieroitushoitoyksikko-kouvola
Jaa tämä sivu