Back to top

Vieroitushoitoyksikkö Kouvola

Kotiharjuntie 20
45100 Kouvola

puh. 040 5267 620 (24/7)

Avoinna 

Ympäri vuorokauden

Ajankohtaista

Vieroitushoitoyksikkö on avoinna ja palvelee normaalisti koronavirukseen liittyvät varotoimet huomioiden. Hoidon aloitusta pyritään siirtämään, jos potilaalla on kuumetta tai hengitysoireita. Lisätietoa saa paikkavarauksen yhteydessä asiakaspalvelustamme.

Läheiset voivat vierailla toimipisteessämme rajoitetusti ulkotiloissa. Ota etukäteen yhteyttä puhelimitse toimipisteen numeroon vierailusta sopimiseksi.

Lue lisää A-klinikka Oy:n palveluissa noudatettavista varotoimista.


Vieroitushoitoyksikkö Kouvola tarjoaa ympärivuorokautista hoitoa päihteiden käyttäjille ja muista riippuvuusongelmista kärsiville, joille avohoitopalvelut eivät ole riittäviä tai tarkoituksenmukaisia. Hoidon tarve voi liittyä esimerkiksi alkoholiin, huumeisiin tai lääkkeisiin.

Tarjoamme myös opioidikorvaushoitoon liittyviä hoitojaksoja, kuten korvaushoidon arviointia, aloituksia, lopetuksia ja lääkevaihtoja.

Vieroitushoitoyksikön yhteydessä toimivat Selviämisasema ja pidempiaikaista laitoshoitoa tarjoava A-klinikkayhteisö.

Miten hoitoon pääsee

Haminan, Kotkan, Kouvolan, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden (Kymsote) asukkaat voivat tulla alkoholin vieroitushoitoon suoraan ilman lähetettä tai maksusitoumusta. Alkoholivieroitus kestää 3–5 vuorokautta. Hoitoon voi tulla omatoimisesti, läheisen saattamana tai muiden palvelujen ohjaamana. Palvelemme ympäri vuorokauden. Vieroitushoitoyksikön työntekijät ovat tavoitettavissa numerossa 040 5267 620 (24/7).

Huume- ja lääkevieroitushoitoon sekä opioidikorvaushoitoon liittyville hoitojaksoille asiakkaan voivat ohjata esimerkiksi päihdehuollon avopalvelut ja terveyskeskus. Asiakkaan kotikunta osallistuu yleensä hoitokustannuksiin, joten ennen hoitoon tuloa on selvitettävä maksusitoumuksen saaminen sosiaali- ja terveystoimesta. Hoidon voi maksaa myös itse. Hoitojaksojen pituus sovitaan yksilöllisesti lähettävän tahon kanssa, keskimäärin hoito kestää 2–4 viikkoa. Hoitojaksoille varataan paikat A-klinikka Oy:n asiakaspalvelun kautta.

A-klinikka Oy:n asiakaspalvelu on avoinna arkisin kello 8–18 numerossa 010 506 5550. Neuvomme hoitoon hakeutumisessa ja annamme tietoa paikkatilanteesta. Palvelemme myös sähköpostitse [email protected].

Puhelujen hinnat asiakaspalvelunumeroon 010 506 5550 kaikkialta Suomesta: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv 24 %). Puheluhinnat ovat samat kiinteän verkon lankaliittymästä ja matkapuhelimesta soitettaessa. Asiakaspalvelusta eteenpäin välitetty puhelu on lisämaksuton.

Palvelumme

Vieroitushoitoyksikkö on tarjonnut Kouvolassa laadukasta laitoshoitoa jo yli 40 vuoden ajan. Kotiharjuntien toimipisteessämme palveli aiemmin myös Vieroitusyhteisö ”Piikkisiili”. Vieroitusyhteisön ja Vieroitushoitoyksikön toiminnot yhdistettiin vuoden 2020 alussa. ”Piikkisiilin” hoitotyön käytäntöjä, hoidon sisältöä ja viikko-ohjelmaa on tuotu uudistettuun Vieroitushoitoyksikköön. Uudessa Vieroitushoitoyksikössä yhteisöhoidon menetelmillä on edelleen suuri merkitys.

Vieroitushoidon alkaessa keskitytään vieroitusoireiden hoitoon ja lievittämiseen, asiakkaan hoitomotivaation tukemiseen ja fyysisen kunnon kohentamiseen. Lääkehoitoa käytetään yksilöllisesti vieroituksen tukena. Asiakas osallistuu omaan hoitoonsa, päiväohjelmaan ja yhteisön toimintaan vointinsa ja yksilöllisen hoitosuunnitelman mukaan.

Hoidon tavoitteena on psyykkisen riippuvuuden hoito, fyysisen kunnon koheneminen ja keinojen löytäminen riippuvuuden hallintaan. Lisäksi pyritään vahvistamaan arjen taitoja sekä asiakkaan perhe- ja tukiverkostoa.

Vieroitushoitoyksikön hoito perustuu yhteisöhoitoon, yksilö- ja ryhmäkeskusteluihin sekä verkostotyöhön. Jatkohoidon suunnittelu yhteistyössä asiakkaan verkoston kanssa on tärkeä osa vieroitushoitoa. Kokemusasiantuntijat ja vertaistoimijat osallistuvat hoidon toteuttamiseen, kehittämiseen ja arviointiin.

Hoitopolku Minnesota-mallin 12 askeleen ohjelmaan

Kouvolan Selviämisaseman, Vieroitushoitoyksikön ja A‑klinikkayhteisön kautta on mahdollista jatkaa Minnesota Kainuun vertaistuelliseen kuntoutukseen.

A-klinikan laitoshoidossa voidaan katkaista ongelmallinen alkoholinkäyttö turvallisesti. Selviämishoidon, vieroituksen tai A‑klinikkayhteisön pidempiaikaisen ympärivuorokautisen hoidon jälkeen asiakas voi jatkaa kuntoutusta Minnesota-mallisessa vertaistukeen perustuvassa 12 askeleen ohjelmassa Kainuussa. Hoidon voi maksaa itse tai selvittää maksusitoumuksen saamista omasta kotikunnasta.

Yhteistyön myötä A-klinikan terveydenhuollon ja päihdelääketieteen osaaminen ja Minnesota Kainuun vertaistukeen perustuva kuntoutus yhdistyvät yksilölliseksi hoitopoluksi.

Ota yhteyttä, niin kerromme palveluista lisää: A-klinikka Oy:n aluepäällikkö Antti Immonen, [email protected] ja puh. 040 592 7291. Minnesota Kainuun yhteystiedot ovat [email protected] ja puh. 029 170 5055.

  

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/vieroitushoitoyksikko-kouvola