Back to top

Vieroitushoitoyksikkö Kouvola

Kotiharjuntie 20
45100 Kouvola

puh. 040 5267 620

Vieroitushoitoyksikkö tarjoaa vapaaehtoisuuteen perustuvaa laitoshoitoa asiakkaille, joille avohoitopalvelut eivät ole olleet riittäviä tai tarkoituksenmukaisia. Tarjoamme myös pidempää, kuntouttavaa hoitoa.

Hoito koostuu keskustelu-, ryhmä- ja vertaistuesta sekä arjen taitojen ylläpitämisestä. Lääkehoitoa käytetään yksilöllisesti vieroitushoidon tukena.

Toiminta perustuu yhteisöhoidon periaatteisiin. Omaan hoitoon osallistuminen on asiakkaalle oikeus ja velvollisuus. Tämän vuoksi vetäytyminen ei ole suotavaa, vaan kaikessa päiväohjelman mukaisessa toiminnassa on oltava voinnin salliessa läsnä.

Kokemusasiantuntijat ja vertaistoimijat osallistuvat hoidon toteuttamiseen ja kehittämiseen.

Miten hoitoon pääsee

Hoitoon voi tulla oma-aloitteisesti tai A-klinikan, perusterveydenhuollon tai sosiaalitoimen lähetteellä maanantaista perjantaihin klo 8–15. Ota yhteyttä numeroon 040 5267 620, niin saat lisätietoja.

Päihtyneenä hoitoon voi hakeutua selviämisaseman kautta ympäri vuorokauden.

Mitä hoidossa tavoitellaan

Vieroitushoidon tavoitteena on vieroitusoireiden hoito, akuutin päihdekierteen katkaisu ja jatkohoidon suunnittelu. Keskeistä on oireenmukainen hoito ja asiakkaan hoitomotivaation tukeminen. Asiakkaan yksilölliset tavoitteet pohjautuvat hoitosuunnitelmaan.

Kuntouttavassa hoidossa ja lääkevieroitusjaksoissa tavoitteena on psyykkisen riippuvuuden hoito, fyysisen kunnon koheneminen ja keinojen löytäminen riippuvuuden hallintaan. Lisäksi pyritään vahvistamaan arjen taitoja sekä asiakkaan perhe- ja tukiverkostoa. Kuntouttavien ja lääkevieroitusjaksojen pituus on neljä viikkoa. Asiakas saa asteittain lisää vastuuta ja harjoittelee itsenäistymistä suunnitelmallisten lomien ja oman verkostonsa avulla.

Raskaana olevien tai päihdeongelmaisten vanhempien kohdalla hoidon tärkeänä sisältönä on vanhemmuuteen kasvaminen ja lapsen asema. Jakson aikana kartoitetaan tuen tarve yhdessä asiakkaan ja sosiaalitoimen kanssa.

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/vieroitushoitoyksikko-kouvola