Back to top

Vieroitushoitoyksikkö Kouvola

Kotiharjuntie 20
45100 Kouvola

puh. 040 5267 620 (24/7)

Vieroitushoidon tarkoituksena on katkaista päihdekierre turvallisesti, estää vakavat vieroitusvaiheen komplikaatiot ja luoda edellytyksiä kuntoutumiselle. Jos koet selkeitä vieroitusoireita, avun hakeminen vieroitushoidosta on erittäin suositeltavaa.

Hoitoon sisältyy vieroitusoireiden hoito, yksilö- ja ryhmäkeskusteluja, vertaistukea, lepoa ja tarvittaessa oireenmukainen lääkehoito. Hoito kestää noin 5–14 vuorokautta. Jokaiselle asiakkaalle tehdään yksilöllinen hoitosuunnitelma ja suunnitellaan jatkohoito.

Vieroitushoitoyksikön yhteydessä toimivat selviämisasema ja pidempiaikaista laitoshoitoa tarjoava A-klinikkayhteisö.

Miten hoitoon pääsee

Kouvolan, Kotkan, Haminan, Pyhtään, Virolahden ja Miehikkälän asukkaat voivat tulla alkoholin vieroitushoitoon suoraan ilman lähetettä tai maksusitoumusta. Päihtyneenä hoitoon pääsee selviämisaseman kautta.

Hoitoon voi tulla omatoimisesti, läheisen saattamana tai muiden palvelujen ohjaamana. Palvelemme ympäri vuorokauden. Tavoitat meidät numerosta 040 5267 620.

Huumevieroitushoitoon tarvitaan kotikunnan maksusitoumus tai palvelut voi maksaa itse. Neuvomme numerossa 040 5267 620.

Neuvonta ja paikkatiedustelut arkisin klo 8–15 myös numeroista 040 664 6250 (myös lääkehoito ja lääkäriyhteistyö) ja 040 674 2617 (myös etuusasiat).

Palvelumme

Vieroitushoidon alkaessa keskitytään vieroitusoireiden hoitoon ja lievittämiseen, asiakkaan hoitomotivaation tukemiseen ja fyysisen kunnon kohentamiseen. Lääkehoitoa käytetään yksilöllisesti vieroituksen tukena. Asiakas osallistuu omaan hoitoonsa ja päiväohjelmaan vointinsa mukaan.

Vieroitushoitoyksikön hoito perustuu yhteisöhoitoon, yksilö- ja ryhmäkeskusteluihin sekä verkostotyöhön. Jatkohoidon suunnittelu yhteistyössä asiakkaan verkoston kanssa on tärkeä osa vieroitushoitoa. Kokemusasiantuntijat ja vertaistoimijat osallistuvat hoidon toteuttamiseen, kehittämiseen ja arviointiin.

Tarjoamme myös pidempiä hoitojaksoja, lääkevieroitushoitoa ja kuntouttavaa hoitoa. Hoidon tavoitteena on psyykkisen riippuvuuden hoito, fyysisen kunnon koheneminen ja keinojen löytäminen riippuvuuden hallintaan. Lisäksi pyritään vahvistamaan arjen taitoja sekä asiakkaan perhe- ja tukiverkostoa. Kuntouttavien ja lääkevieroitusjaksojen pituus suunnitellaan yksilöllisesti.

Hoitopolku Minnesota-mallin 12 askeleen ohjelmaan

Kouvolan selviämisaseman, vieroitushoitoyksikön ja A‑klinikkayhteisön kautta on mahdollista jatkaa Minnesota Kainuun vertaistuelliseen kuntoutukseen.

A-klinikan laitoshoidossa voidaan katkaista ongelmallinen alkoholinkäyttö turvallisesti. Selviämishoidon, vieroituksen tai A‑klinikkayhteisön pidempiaikaisen ympärivuorokautisen hoidon jälkeen asiakas voi jatkaa kuntoutusta Minnesota-mallisessa vertaistukeen perustuvassa 12 askeleen ohjelmassa Kainuussa. Hoidon voi maksaa itse tai selvittää maksusitoumuksen saamista omasta kotikunnasta.

Yhteistyön myötä A-klinikan terveydenhuollon ja päihdelääketieteen osaaminen ja Minnesota Kainuun vertaistukeen perustuva kuntoutus yhdistyvät yksilölliseksi hoitopoluksi.

Ota yhteyttä, niin kerromme palveluista lisää: A-klinikka Oy:n aluepäällikkö Antti Immonen, antti.immonen(at)a-klinikka.fi ja puh. 040 592 7291. Minnesota Kainuun yhteystiedot ovat info(at)minnesotakainuu.fi ja puh. 029 170 5055.

Hoitoa verkossa

Hoitoa on saatavilla myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta.

Verkkoterapia on tarkoitettu alkoholinkäytön vähentämiseen ja lopettamiseen. Hoidon voi maksaa itse, jolloin ajan verkkoterapian aloitukseen voi varata netistä. Jos haluat selvittää, voiko asuinkuntasi myöntää maksusitoumuksen verkkoterapiaa varten, ota yhteyttä. Voit kysyä lähetettä verkkoterapiaamme myös työterveydestäsi.

Etävastaanotolla pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa omalta kotisohvaltasi käsin. Olet tervetullut etävastaanotolle esimerkiksi silloin, jos oma tai läheisesi alkoholinkäyttö mietityttää, sinulla on ongelmia pelaamisen kanssa tai tarvitset tukea elämäntilanteeseesi. Etävastaanotot ovat maksullisia ja voit varata niitä netistä yksittäin.

Kaikki digitaaliset palvelumme löydät osoitteesta hoitoaverkossa.fi.

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/vieroitushoitoyksikko-kouvola