Kouvolan Kotiharjuntie

Kotiharjuntie 20
45100 Kouvola
Suomi

Katso sijaintimme kartalla

puh. 010 506 5550 (asiakaspalvelun aukioloajat ma–ke 8–16, to 8–15 ja pe 8–16)

puh. 040 526 7620 (24/7)

Avoinna

Ympäri vuorokauden

Vieroitushoitoyksikkö Kouvola tarjoaa hoitoa esimerkiksi alkoholista tai huumeista vieroittautumiseen.

Kenelle

Vieroitushoitoyksikkö tarjoaa ympärivuorokautista vieroitushoitoa päihteiden käyttäjille ja muista riippuvuusongelmista kärsiville. Palvelemme täysi-ikäisiä.

Vieroitushoidon tarve voi liittyä esimerkiksi alkoholiin, huumeisiin tai lääkkeisiin. Tarjoamme myös opioidikorvaushoitoon liittyviä hoitojaksoja.

Miten hoitoon pääsee

Kymenlaakson hyvinvointialueen asukkaat voivat tulla alkoholin vieroitushoitoon suoraan ottamalla yhteyttä toimipisteen numeroon 040 526 7620 (24/7). Lähetettä tai maksusitoumusta ei tarvita. Kymenlaakson hyvinvointialueeseen kuuluvat Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää ja Virolahti.

Huume- ja lääkevieroitushoitoon sekä korvaushoitoon liittyville hoitojaksoille tarvitaan maksusitoumus hyvinvointialueen palveluista. Hoitoon voidaan ohjata esimerkiksi päihdepalveluista tai terveysasemalta. Asiakas voi maksaa hoidon myös itse. Paikkavaraukset tehdään A-klinikka Oy:n asiakaspalvelun kautta numerosta 010 506 5550.

Vieroitushoito

Vieroitushoidon tavoitteena on psyykkisen riippuvuuden hoitaminen, fyysisen kunnon koheneminen ja keinojen löytäminen riippuvuuden hallintaan. Alkoholivieroitus kestää yleensä 3–5 vuorokautta, huume- tai lääkevieroitus 2–4 viikkoa.

Asiakkaalle laaditaan yksilöllinen hoitosuunnitelma. Vieroitushoidon alkaessa keskitytään tyypillisesti vieroitusoireiden hoitoon ja lievittämiseen, fyysisen kunnon kohenemiseen ja hoitomotivaation tukemiseen. Lääkehoitoa käytetään yksilöllisesti vieroituksen tukena.

Hoito perustuu yhteisöhoitoon, yksilö- ja ryhmäkeskusteluihin ja verkostotyöhön. Asiakas osallistuu päiväohjelmaan ja yhteisön toimintaan vointinsa ja hoitosuunnitelman mukaisesti.

Jatkohoidon suunnittelu on tärkeä osa vieroitushoitoa. Lisäksi hoidon aikana pyritään vahvistamaan asiakkaan arjen taitoja sekä perhe- ja tukiverkostoa.

Korvaushoitoon liittyvät hoitojaksot

Vieroitushoitoyksikköön on mahdollista tulla myös opioidiriippuvuuden korvaushoidon arviointiin, aloitukseen, lopetukseen tai lääkevaihtoon. Hoidon kesto ja sisältö sovitaan yksilöllisesti lähettävän tahon kanssa.

Hyvä tietää hoitoon tullessa

  • Vieroitushoitoyksikkö on helposti saavutettavissa julkisilla liikenneyhteyksillä. Matkakeskuksesta matkaa yksikköön on noin 1,5 km.
  • Ota hoitojaksolle mukaan henkilökohtaiset hygieniatarvikkeesi, sisäkengät sekä vaihtovaatetta. Myös passi tai henkilökortti sekä pankkitunnukset on hyvä olla mukana.
  • Jos sinulla on lääkehoitoa vaativia perussairauksia, ota käyttämäsi lääkkeet mukaan.
  • Yksikössä on mahdollisuus pyykin pesuun.
  • Liinavaatteet sekä pyyhkeen saa hoitojakson ajaksi yksiköstä.
  • Jos tuot yksikköön elintarvike- tai tupakkapakkauksia, niiden tulee olla avaamattomia. Kaupassa on mahdollista käydä 4 kertaa viikossa.
  • Toivomme, että jätät kannettavat tietokoneet, tabletit ja soittimet kotiin. Yksikössä on yhteiskäytössä oleva tietokone.

Henkilökuntamme

Vieroitushoitoyksikön työntekijät ovat sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia. Tavoitat toimipisteen henkilökunnan ympäri vuorokauden numerosta 040 526 7620.

Vieroitushoitoyksikkö on tarjonnut Kouvolassa laadukasta laitoshoitoa jo yli 40 vuoden ajan.

Vieroitushoitoyksikön yhteydessä toimivat Selviämishoitoasema ja kuntouttavaa laitoshoitoa tarjoava A-klinikkayhteisö.

Oiva-sinetti

Sivun lyhytosoite
a-klinikka.fi/vieroitushoitoyksikko-kouvola
Jaa tämä sivu