Pyhtään Vanhaniementie

Vanhaniementie 76
48300 Kotka
Suomi

puh. 045 657 9679

Ajankohtaista

A-klinikkakoti palveluasuminen Pyhtää on muuttanut. Uusi osoite on Vanhaniementie 76, Kotka. Samassa rakennuksessa toimii myös A-klinikkakoti tehostettu palveluasuminen Pyhtää.

Palvelemme normaalisti koronavirukseen liittyvät varotoimet huomioiden. Läheiset voivat vierailla toimipisteessämme rajoitetusti. Ota etukäteen yhteyttä puhelimitse toimipisteen numeroon vierailusta sopimiseksi. Lue lisää A-klinikka Oy:n palveluissa noudatettavista varotoimista.

Palvelumme

A-klinikkakoti palveluasuminen Pyhtää tarjoaa osittain toimintakykyisille päihde- ja mielenterveysongelmaisille valvotun ympäristön päihteettömän elämäntavan tukemiseksi. Toiminnan tarkoituksena on edistää asiakkaan toimintakykyä ja auttaa elämänhallinnassa.

Henkilökunta avustaa asiakkaita arjen pyörittämisessä ja asukkaiden lääkehoidossa sekä seuraa heidän fyysistä ja psyykkistä terveydentilaansa. A-klinikkakoti tarjoaa tukea ja ohjausta arkipäivän asioissa, päihteettömyydessä ja omatoimisuudessa asiakkaiden tarpeiden ja toimintakyvyn mukaan.

Henkilökunta on paikalla arkisin klo 8–20, viikonloppuisin ja pyhinä klo 8–18. A-klinikkakoti palveluasumisessa on 15 paikkaa.

Miten palveluun pääsee

A-klinikkakotiin hakeudutaan asuinkunnan maksusitoumuksella. Kymsoten alueella erityisryhmien asumispalveluihin pääsystä päättää asiakas- ja palveluohjaus.

Uutta asiakkuutta suunniteltaessa kartoitetaan hoidon tarvetta, arvioidaan A-klinikkakodissa asumisessa selviytymistä ja asiakkaan hoitomotivaatiota.

Mitä hoidossa tavoitellaan

Hoidon alkaessa asiakkaan kanssa tehdään päihdehuollon toteuttamisen suunnitelma, jota päivitetään vähintään kuuden kuukauden välein.

Toimintakyvyn arvioinnin pohjalta nousevat asukkaan tarpeet ja asetetaan hoidon tavoitteet, niiden toteutukseen liittyvät menetelmät ja arviointi. Toiminnassa käytetään elementtejä yhteisöhoidollisesta menetelmästä, jossa asukkaat tukevat toinen toistaan vertaistuella ja yhteisöllisyydellä.

Erilaisten mittareiden avulla kartoitetaan ja arvioidaan muun muassa asiakkaan toimintakykyä, muistia ja päihderiippuvuutta. Käytettäviä mittareita ovat mm. SDS, Pompidou, Missä mennään -kysely ja Paradise 24fin.

A-klinikkakoti Pyhtään yksiköiden toiminta pohjautuu alkoholin aiheuttamien sairauksien erityistarpeiden ymmärtämiseen. Yhteistyötä tehdään eri palvelutuottajien, omaisten ja läheisten kanssa.

Yhteystiedot

Toimipisteen puhelinnumero on 045 657 9679.

Palvelusta vastaa palveluesimies Lotta Kontra, [email protected], puh. 045 657 5794.

A-klinikkakoti palveluasuminen Pyhtää on toiminut aiemmin nimillä Kiviniemikoti ja Kuntoutumiskoti Pyhtää.

Oiva-sinetti

Sivun lyhytosoite
a-klinikka.fi/a-klinikkakoti-palveluasuminen-pyhtaa
Jaa tämä sivu