Pyhtään Vanhaniementie

Vanhaniementie 76
48300 Kotka
Suomi

puh. 045 657 5791 (ympärivuorokautinen palveluasuminen)
puh. 045 657 9679 (yhteisöllinen asuminen)
puh. 045 657 5794 (palveluesimies)

A-klinikkakoti Pyhtää tarjoaa sekä ympärivuorokautista palveluasumista että yhteisöllistä asumista päihdekuntoutujille.

Ympärivuorokautinen palveluasuminen

Ympärivuorokautinen palveluasuminen tarjoaa päihteettömän asuinympäristön, jossa asukkaita hoitaa ja ohjaa päihdetyöhön koulutettu henkilökunta.

Henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden. Ympärivuorokautisessa hoidossa on 19 asiakaspaikkaa.

Yhteisöllinen asuminen

Yhteisöllinen asuminen tarjoaa osittain toimintakykyisille päihdeongelmaisille valvotun ympäristön päihteettömän elämäntavan tukemiseksi.

Henkilökunta on paikalla arkisin klo 8–20 ja viikonloppuisin klo 8–18. Yhteisöllisessä asumisessa on 15 asiakaspaikkaa.

Lyhytaikaista tai jatkuvaa asumista

A-klinikkakoti tarjoaa lyhytaikaista ja jatkuvaa asumista. Lyhytaikainen asuminen kestää yleensä 1–3 kuukautta. Asuminen on usein hyvä aloittaa ympärivuorokautisena palveluasumisena.

Ympärivuorokautisesta palveluasumisesta on mahdollista siirtyä yhteisölliseen asumiseen tai kevyemmän tuen turvin palata itsenäiseen asumiseen asiakkaan toimintakyvyn ja tilanteen mukaisesti.

Kuntoutuksellista hoitoa

A-klinikkakodin toiminta pohjautuu alkoholin aiheuttamien sairauksien erityistarpeiden ymmärtämiseen. Hoidon tavoitteena on mielenterveyttä tukeva ja päihteettömyyteen tähtäävä turvallinen asuminen sekä fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen toimintakyvyn ylläpitäminen, terveyden edistäminen ja perussairauksien hyvä hoito.

Asiakkaan hoidon perustana on omahoitajatyöskentely ja turvallinen lääkehoito. Lisäksi asiakasta avustetaan taloudellisista asioista, henkilökohtaisesta hygieniasta ja ravitsemuksesta huolehtimisessa.

Työskentelytapa A-klinikkakodissa on kuntoutuksellinen ja yksilöllinen. Tavoitteena on asiakkaan omatoimisuuden lisääminen tai ylläpitäminen. Yhteistyötä tehdään muiden palveluntuottajien, omaisten ja läheisten kanssa.

A-klinikkakodin tilat

A-klinikkakodin kiinteistö on vanha hotellirakennus luonnonkauniilla paikalla meren rannalla aivan Kotkan tuntumassa.

Jokaisella asiakkaalla on oma huone, jossa on wc ja suihkutila. Asiakkaiden yhteisessä käytössä on esimerkiksi tv- ja oleskelutilat, kuntosali ja saunatila. Asiakkailla on mahdollisuus käyttää tietokonetta.

Ympärivuorokautisen palveluasumisen yksikössä on asukaskäytössä keittiönurkkaus ja ruokailu tapahtuu ruokasalissa. Yhteisöllisen asumisen yksikössä asiakkailla on yhteisessä käytössä keittiö ja ruokailutila.

A-klinikkakodin yksiköiden viikko-ohjelmat koostuvat asiakkaiden toiveiden mukaisesta kuntoutumista tukevasta viriketoiminnasta, kuten ohjatusta ulkoilusta ja kuntosalista, ruoka- ja leivontaryhmistä, asiointireissuista, musiikista ja peleistä.

Palveluihin hakeutuminen

A-klinikkakodin palveluihin hakeudutaan asuinkunnan tai hyvinvointialueen maksusitoumuksella. Palveluihin voi saapua mistä tahansa päin Suomea. Esimerkiksi Kymenlaakson hyvinvointialueen alueella erityisryhmien asumispalveluihin pääsystä päättää asiakas- ja palveluohjaus.

Ota yhteyttä A-klinikkakodin palveluesimieheen Lotta Kontraan, puh. 045 657 5794 ja [email protected], tai suoraan yksikköön. Kerromme palveluista ja hakeutumisesta mielellämme lisää.

Ympärivuorokautisen palveluasumisen yksikön tavoittaa numerosta 045 657 5791 ja yhteisöllisen asumisen yksikön numerosta 045 657 9679.

A-klinikkakodin palvelut ovat toimineet aiemmin nimillä Palvelutalo Pyhtää, Kuntoutumiskoti Pyhtää, Leporanta, Kesärantakoti ja Kiviniemikoti.

Oiva-sinetti

Sivun lyhytosoite
a-klinikka.fi/a-klinikkakoti-pyhtaa
Jaa tämä sivu