Salon Helsingintie

Helsingintie 7 A, 3. krs
24100 Salo
Suomi

Katso sijaintimme kartalla

puh. 010 506 5550 (asiakaspalvelun aukioloajat ma–ke 8–16, to 8–15 ja pe 8–16)

Varaa aika verkosta

Avoinna

ma–to 8–16
pe 8–14

Vastaanotto ilman ajanvarausta

ma 8.15–10 ja 14–16
ti 8.15–10
ke 8.15–10
to 8.15–10
pe 8.15–10

A-klinikan sivuvastaanotot

Paimion kaupungintalo
Vistantie 18
21530 Paimio

Perniön terveysasema
Vuorilinnantie 7
25500 Perniö

Sauvotalo
Vahtistentie 5
21570 Sauvo
Sauvon sivuvastaanoton ajanvaraus

Someron mielenterveys- ja päihdeyksikkö
Jukolantie 3
31400 Somero
Someron sivuvastaanoton ajanvaraus

A-klinikalta saa apua alkoholiin, muihin päihteisiin ja pelaamiseen liittyvissä ongelmissa. Palveluihimme ovat tervetulleita myös läheiset.

Kenelle

Palvelut on tarkoitettu seuraavien kuntien asukkaille: Salo, Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Koski tl, Kustavi, Laitila, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Oripää, Paimio, Parainen, Pöytyä, Raisio, Rusko, Sauvo, Somero, Taivassalo, Turku ja Vehmaa. Kaarinalaiset ja raisiolaiset ensisijaisesti kunnan palvelujen ohjaamana.

A-klinikalla palvelemme 30 vuotta täyttäneitä. Jos olet 13–29-vuotias, varaa aika Nuorten palveluihin. Palvelut ovat pääasiassa maksuttomia ja voit varata meiltä ajan suoraan ilman lähetettä.

Varaa aika

Varaa aika verkosta

Voit varata ajan myös puhelimitse A-klinikka Oy:n asiakaspalvelusta numerosta 010 506 5550. Ajanvarausten lisäksi asiakaspalvelu neuvoo palveluihimme liittyvissä asioissa.

Vastaanotto ilman ajanvarausta

Voit tulla Helsingintien toimipisteeseen vastaanotolle suoraan ilman ajanvarausta maanantaisin klo 8.15–10 ja 14–16 sekä tiistaista perjantaihin klo 8.15–10.

Palvelumme

A-klinikalla olemme erikoistuneet päihteisiin, riippuvuuksiin ja mielenterveyteen liittyvien ongelmien hoitoon. Apua saa esimerkiksi alkoholiin ja pelaamiseen liittyvissä huolissa ja ongelmissa.

Palveluihimme sisältyvät muun muassa neuvonta ja ohjaus, keskustelukäynnit sekä ryhmät. Ensimmäisellä vastaanottokäynnillä työntekijä keskustelee kanssasi siitä, millainen apu sopisi sinulle parhaiten.

Henkilökuntaamme kuuluvat lääkäri, sairaanhoitajat, ohjaajat, sosiaaliohjaajat sekä ryhmä- ja vertaistukiohjaajat. Palvelemme luottamuksella ja yksilöllisesti.

Meille voit tulla myös kokemusasiantuntijan vastaanotolle. Kokemusasiantuntija palvelee alkoholiin ja muihin päihteisiin liittyvissä huolissa. Voit varata vastaanottoajan kokemusasiantuntijalle suoraan verkosta.

Vieroitushoito

Tarjoamme alkoholin vieroitushoitoa avohoitopalveluna. Vieroitushoidossa asiakas käy A-klinikalla päivittäin ja saa tukea puhelimitse. Avovieroitushoito on mahdollista silloin, kun asiakkaan vointi ja vieroitusoireet eivät edellytä ympärivuorokautista seurantaa.

Voit hakeutua vieroitushoitoon ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme numeroon 010 506 5550 tai tulemalla Helsingintien toimipisteeseen päivystysaikana maanantaisin klo 8.15–10 ja 14–16 sekä tiistaista perjantaihin klo 8.15–10.

Ikääntyneiden palvelut ja kotiin vietävät palvelut

A-klinikalla tarjoamme apua myös ikääntyneille asiakkaille. Voit varata ikääntyneiden palveluihin vastaanottoajan suoraan verkosta.

Tarjoamme ikääntyneille ja vajaakuntoisille asiakkaille myös kotiin vietäviä päihdepalveluja. Kotiklinikan palveluihin sisältyvät esimerkiksi kotikäynnit, konsultointi ja alkoholin avovieroitushoito. Voit ottaa työntekijöihin suoraan yhteyttä puhelimitse 044 324 8803 ja 040 828 3043. Yhteydenotto voi tulla asiakkaalta, läheiseltä tai ammattilaiselta.

Ryhmät

Ryhmissä sinulla on mahdollisuus tavata muita samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia, jakaa kokemuksia ja saada vertaistukea. Olet tervetullut mukaan milloin tahansa – voit tulla vaikka vain yhdeksi kerraksi tai jokaiselle tapaamiskerralle.

Naisten ryhmä tiistaisin klo 14–16

Paikka: Terveysneuvonta Salo, Annankatu 12 (sisäpiha)
Juuri sinulle – vertaistukea oman erityislaatuisuuden ja arjen voimavarojen, toivon ja ilon löytämiseen sekä rehellistä puhetta riippuvuuksista.

Runoryhmä tiistaisin klo 17–19

Paikka: Terveysneuvonta Salo, Annankatu 12 (sisäpiha)
Kirjoitatko pöytälaatikkoon? Arvostelun sijaan käytämme tekstejä erilaisten tunteiden käsittelyyn. Kirjoitat tai et, olet lämpimästi tervetullut mukaan! Sisällöissä myös muita tunneilmaisun menetelmiä mm. musiikki ja maalaus.

Läheisten ryhmä keskiviikkoisin klo 16.30–18.30

Paikka: A-klinikka Salo, Helsingintie 7 A, 3.kerros
Luottamuksellinen vertaistukiryhmä sinulle, jonka arkea kuormittaa oman läheisen päihteiden käyttö ja mielenterveyden haasteet. Ryhmästä saat tietoa, tukea sekä työkaluja omaan jaksamiseen. Ryhmää ohjaa ammattilainen, jolla on myös oma kokemustausta.

Vertaistukiryhmä torstaisin klo 16–18

Paikka: Terveysneuvonta Salo, Annankatu 12 (sisäpiha)
Tule jakamaan kokemuksiasi toipumiseen, päihteisiin, riippuvuuksiin ja elämänhallintaan liittyvissä asioissa. Ryhmässä saat vertaistukea muutokseen ja toipumiseen. Vaihtuviin teemoihin kuuluu mm. muutosvaiheet ja retkahduksen esto.

Naisten, läheisten ja vertaistukiryhmään on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä. Ota yhteyttä: Agnes, p. 044 324 8808, [email protected]

Omavalvontasuunnitelmat

Sosiaalipalvelujen omavalvontasuunnitelma – A-klinikka Salo

Sivun lyhytosoite
a-klinikka.fi/a-klinikka-salo
Jaa tämä sivu