Back to top

A-klinikkayhteisö Salo

Kalkkitie 5–7
24280 Salo

puh. 010 506 5550 (ajanvaraukset ja neuvonta ma–pe 8–18)

A-klinikkayhteisö (ent. kuntoutumishoitoyhteisö) tarjoaa täysi-ikäisille päihde- ja mielenterveysongelmaisille ympärivuorokautista laitoshoitoa. Hoidon avulla tuetaan asiakkaiden päihteettömyyttä ja haetaan ratkaisuja koko elämänhallinnan parantamiseen.

Hoitoa tarjotaan alkoholi-, lääke-, huume- ja monipäihderiippuvuuteen sekä korvaushoidon oheiskäytöstä irtautumiseen. Yhtäaikainen mielenterveys- ja päihdeongelma ei ole este hoidolle.

Hoidon tavoitteena on kokonaisvaltainen elämänlaadun paraneminen asiakkaan tavoitteiden mukaisesti. Tarjoamme toipumiseen orientoituneen ympäristön ja mahdollisuuden riippuvuudesta irtautumiseen.

Palveluun sisältyy yksilöllinen hoitosuunnitelma ja tukikeskustelut oman ohjaajan kanssa, ryhmä- ja vertaistukeen perustuva viikko-ohjelma sekä jatkohoidon suunnittelu yhteistyössä asiakkaan omien verkostojen kanssa.

Miten hoitoon pääsee

A-klinikka Oy:n asiakaspalvelu on avoinna arkisin kello 8–18 numerossa 010 506 5550. Palvelemme myös sähköpostitse [email protected]. A-klinikkayhteisön hoitoon tullaan pääsääntöisesti kotikunnan sosiaalitoimen maksusitoumuksella.

Puhelujen hinnat asiakaspalvelunumeroon 010 506 5550 kaikkialta Suomesta: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv 24 %). Puheluhinnat ovat samat kiinteän verkon lankaliittymästä ja matkapuhelimesta soitettaessa. Asiakaspalvelusta eteenpäin välitetty puhelu on lisämaksuton.

Hoitoa ei voi aloittaa päihtyneenä tai vaikeissa vieroitusoireissa. Jos päihteiden käytön lopettaminen ei onnistu kotona, voit hakeutua palveluihimme vieroitushoitoyksikön kautta.

A-klinikkayhteisössä on 14 hoitopaikkaa. Asiakkaamme majoittuvat yhden hengen huoneisiin, minkä lisäksi käytössä ovat kodinomaiset yhteisötilat. Sijaitsemme hyvin kulkuyhteyksien päässä.

A-klinikkayhteisön työntekijät tavoittaa numerosta 045 6576 218 ja palveluesimiehen numerosta 040 6528 914.

Hoitopolku Minnesota-mallin 12 askeleen ohjelmaan

Salon selviämisasemanvieroitushoitoyksikön ja A-klinikkayhteisön kautta on mahdollista jatkaa Rehapin Minnesota-malliseen kuntoutukseen.

A-klinikan laitoshoidossa voidaan katkaista ongelmallinen alkoholinkäyttö turvallisesti. Selviämishoidon, vieroituksen tai A‑klinikkayhteisön pidempiaikaisen ympärivuorokautisen hoidon jälkeen asiakas voi jatkaa kuntoutusta Minnesota-mallisessa 12 askeleen ohjelmassa Rehapin Naantalin keskuksessa. Hoidon voi maksaa itse tai selvittää maksusitoumuksen saamista omasta kotikunnasta.

Ota yhteyttä, niin kerromme palveluista lisää. Rehapin yhteystiedot ovat info(a)rehappi.fi ja puh. 020 155 0000.

Hoitoa verkossa

Hoitoa on saatavilla myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta.

Verkkoterapia on tarkoitettu alkoholinkäytön vähentämiseen ja lopettamiseen. Salon asukkaat voivat hakeutua verkkoterapiaan Salon kaupungin mielenterveys- ja päihdepalveluiden esimiehen kautta. Hoidon voi maksaa myös itse, jolloin ajan verkkoterapian aloitukseen voi varata netistä. Voit kysyä lähetettä verkkoterapiaamme myös työterveydestäsi.

Etävastaanotolla pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa omalta kotisohvaltasi käsin. Olet tervetullut etävastaanotolle esimerkiksi silloin, jos oma tai läheisesi alkoholinkäyttö mietityttää, sinulla on ongelmia pelaamisen kanssa tai tarvitset tukea elämäntilanteeseesi. Etävastaanotot ovat maksullisia ja voit varata niitä netistä yksittäin.

Kaikki digitaaliset palvelumme löydät osoitteesta hoitoaverkossa.fi.

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/a-klinikkayhteiso-salo