Back to top

Vieroitushoitoyksikkö Salo

Kalkkitie 5–7
24280 Salo

puh. 040 7149 600 ja 040 7149 601 (24/7)
fax 02 7337 455

Avoinna 

Ympäri vuorokauden

Vieroitushoitoyksikkö tarjoaa apua päihdekierteen katkaisemiseksi ja vieroitusoireiden hoitamiseksi. Palvelu on tarkoitettu täysi-ikäisille asiakkaille, joille avohoidon palvelut eivät ole riittäviä tai tarkoituksenmukaisia.

Hoidossa arvioidaan asiakkaan kokonaistilanne ja suunnitellaan hoito yksilöllisesti yhteistyössä lääkärin kanssa. Hoitosuunnitelman laatimisen lisäksi asiakkaan kanssa pyritään varmistamaan hoidon jatkuminen vieroitushoitojakson jälkeen joko avohoidon palveluissa tai laitoshoidossa yhteistyössä asiakkaan oman kotikunnan kanssa. Tarvittaessa järjestämme verkostopalavereja ja läheisneuvonpitoja.

Alkoholin vieroitushoito kestää noin 3–7 vuorokautta ja huume- ja lääkevieroituksen 14 vuorokautta. Vieroitushoitoyksikössä toimii kaikille asiakkaille suunnattu Prässi-ryhmätoiminta viitenä arkipäivänä hoidon tukena.

Miten hoitoon pääsee

Toivomme aina yhteydenottoa ennen hoitoon tuloa paikkatilanteen varmistamiseksi. Palvelemme ympäri vuorokauden numeroissa 040 7149 600 ja 040 7149 601.

Hoitoon voi hakeutua itsenäisesti Varsinais-Suomen alueelta tai esimerkiksi terveyskeskuspäivystyksen ja A-klinikan kautta. Muista kunnista tarvitsemme kotikunnan sosiaali- tai terveystoimen myöntämän maksusitoumuksen hoitoon. Hoitoontulo perustuu aina vapaaehtoisuuteen.

Hoidon aloitukset pyritään keskittämään arkipäiviin, jollon lääkäri on tavattavissa. Akuutissa tilanteessa hoitoon on mahdollista päästä myös viikonloppuna. Päihtymystila ei ole este hoitoon hakeutumiselle, mutta tällöin asiakas ohjataan selviämisasemalle ennen katkaisu- tai vieroitushoidon aloitusta.

Henkilökuntamme

Vieroitushoitoyksikössä työskentelee moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu palveluesimies, sairaanhoitajia, ohjaajia, osa-aikainen lääkäri ja palvelukoordinaattori. Henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.

Hyvä tietää hoitoon tullessa

  • Ota mukaan ainoastaan välttämättömimmät henkilökohtaiset tavarasi ja kaksi vaatekertaa. Vaatteet pestään tai lämpökäsitellään hoidon alussa, joten mukavat arkivaatteet ovat sopivat. Vaatteita on mahdollista pesettää hoidon aikana.
  • Liinavatteet sekä tarvittaessa vaihtovaatteet ja hygieniatarvikkeet saa hoitojakson ajaksi yksiköstä.
  • Toivomme, että kannettavat tietokoneet ja soittimet jättäisit kotiin. Yksikössä on yhteiskäytössä oleva tietokone internet-yhteydellä.
  • Mikäli sinulla on lääkehoitoa vaativia perussairauksia, ota käyttämäsi lääkkeet mukaan.
  • Vieroitushoitoyksikössä ei pääsääntöisesti oteta vastaan vieraita.

Asiakasmaksuista ja muista hoitoontuloon liittyvistä asioista saat lisätietoa ottamalla yhteyttä hoitajiimme.

Hoitopolku Minnesota-mallin 12 askeleen ohjelmaan

Salon selviämisaseman, vieroitushoitoyksikön ja A‑klinikkayhteisön kautta on mahdollista jatkaa Rehapin Minnesota-malliseen kuntoutukseen.

A-klinikan laitoshoidossa voidaan katkaista ongelmallinen alkoholinkäyttö turvallisesti. Selviämishoidon, vieroituksen tai A‑klinikkayhteisön pidempiaikaisen ympärivuorokautisen hoidon jälkeen asiakas voi jatkaa kuntoutusta Minnesota-mallisessa 12 askeleen ohjelmassa Rehapin Naantalin keskuksessa. Hoidon voi maksaa itse tai selvittää maksusitoumuksen saamista omasta kotikunnasta.

Ota yhteyttä, niin kerromme palveluista lisää. Rehapin yhteystiedot ovat info(a)rehappi.fi ja puh. 020 155 0000.

Hoitoa verkossa

Hoitoa on saatavilla myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta.

Verkkoterapia on tarkoitettu alkoholinkäytön vähentämiseen ja lopettamiseen. Salon asukkaat voivat hakeutua verkkoterapiaan Salon kaupungin mielenterveys- ja päihdepalveluiden esimiehen kautta. Hoidon voi maksaa myös itse, jolloin ajan verkkoterapian aloitukseen voi varata netistä. Voit kysyä lähetettä verkkoterapiaamme myös työterveydestäsi.

Etävastaanotolla pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa omalta kotisohvaltasi käsin. Olet tervetullut etävastaanotolle esimerkiksi silloin, jos oma tai läheisesi alkoholinkäyttö mietityttää, sinulla on ongelmia pelaamisen kanssa tai tarvitset tukea elämäntilanteeseesi. Etävastaanotot ovat maksullisia ja voit varata niitä netistä yksittäin.

Kaikki digitaaliset palvelumme löydät osoitteesta hoitoaverkossa.fi.

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/vieroitushoitoyksikko-salo