Salon Kalkkitie

Kalkkitie 5–7
24280 Salo
Suomi

Katso sijaintimme kartalla

puh. 010 506 5550 (asiakaspalvelun aukioloajat ma–ke 8–16, to 8–15 ja pe 8–16)

puh. 040 714 9600 ja 040 714 9601 (24/7)

Avoinna

Ympäri vuorokauden

Vieroitushoitoyksikkö tarjoaa ympärivuorokautista hoitoa esimerkiksi alkoholista, huumeista tai lääkkeistä vieroittautumiseen.

Palvelumme

Vieroitushoitoyksikkö Salo tarjoaa ympärivuorokautista hoitoa täysi-ikäisille päihteiden käyttäjille ja muista riippuvuusongelmista kärsiville, joille avohoitopalvelut eivät ole riittäviä tai tarkoituksenmukaisia. Hoidon tarve voi liittyä esimerkiksi alkoholiin, huumeisiin tai lääkkeisiin.

Vieroitushoitoyksikön yhteydessä toimivat Selviämishoitoasema ja pidempiaikaista laitoshoitoa tarjoava A-klinikkayhteisö.

Miten hoitoon pääsee

Hoitoon voi tulla pääsääntöisesti omatoimisesti Varsinais-Suomen alueelta tai esimerkiksi terveyskeskuspäivystyksen kautta. Osasta kunnista tarvitaan sosiaali- tai terveystoimen myöntämä maksitoumus hoitoon.

Neuvonta ja paikkavaraukset A-klinikka Oy:n asiakaspalvelunumerosta 010 506 5550. Palvelemme myös sähköpostitse [email protected]. Ympäri vuorokauden tavoitat meidät toimipisteen numeroista 040 714 9600 ja 040 714 9601.

Hoidon aloitukset pyritään tekemään arkipäivinä, kun lääkäri on tavattavissa. Akuutissa tilanteessa hoitoon voi tulla myös viikonloppuna, tarvittaessa Selviämishoitoaseman kautta.

Hoidon sisältö

Hoidossa arvioidaan asiakkaan kokonaistilanne ja suunnitellaan hoito yksilöllisesti yhteistyössä lääkärin kanssa. Hoitosuunnitelman laatimisen lisäksi asiakkaan kanssa pyritään varmistamaan hoidon jatkuminen vieroitushoitojakson jälkeen joko avohoidon palveluissa tai laitoshoidossa yhteistyössä asiakkaan oman kotikunnan kanssa. Hoitoa tukee kaikille asiakkaille suunnattu Prässi-ryhmätoiminta.

Vieroitushoitoyksikössä työskentelee moniammatillinen työryhmä, johon kuuluvat palveluesimies, sairaanhoitajia, sosiaaliohjaaja, ohjaajia ja osa-aikainen lääkäri. Henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.

Hyvä tietää hoitoon tullessa

  • Ota mukaan ainoastaan välttämättömimmät henkilökohtaiset tavarasi ja kaksi vaatekertaa. Vaatteet pestään tai lämpökäsitellään hoidon alussa, joten mukavat arkivaatteet ovat sopivat. Vaatteita on mahdollista pesettää hoidon aikana.
  • Liinavaatteet sekä tarvittaessa vaihtovaatteet ja hygieniatarvikkeet saa hoitojakson ajaksi yksiköstä.
  • Toivomme, että kannettavat tietokoneet ja soittimet jättäisit kotiin. Yksikössä on yhteiskäytössä oleva tietokone internet-yhteydellä.
  • Mikäli sinulla on lääkehoitoa vaativia perussairauksia, ota käyttämäsi lääkkeet mukaan.
  • Vieroitushoitoyksikössä ei pääsääntöisesti oteta vastaan vieraita.

Asiakasmaksuista ja muista hoitoontuloon liittyvistä asioista saat lisätietoa ottamalla yhteyttä hoitajiimme.

Sosiaalipalvelujen omavalvontasuunnitelma – Vieroitushoitoyksikkö ja Selviämishoitoasema Salo Terveydenhuollon omavalvontasuunnitelma – Vieroitushoitoyksikkö ja Selviämishoitoasema Salo

Sivun lyhytosoite
a-klinikka.fi/vieroitushoitoyksikko-salo
Jaa tämä sivu