Back to top

Vieroitushoitoyksikkö Salo

Kalkkitie 5–7
24280 Salo

puh. 010 506 5550 (paikkavaraukset ja neuvonta ma–pe 8–18), 040 714 9600 ja 040 714 9601 (24/7)
fax 02 7337 455

Avoinna 

Ympäri vuorokauden

Ajankohtaista

Vieroitushoitoyksikkö on avoinna ja palvelee normaalisti koronavirukseen liittyvät varotoimet huomioiden. Hoidon aloitusta pyritään siirtämään, jos potilaalla on kuumetta tai hengitysoireita. Lisätietoa saa paikkavarauksen yhteydessä asiakaspalvelustamme.

Läheiset voivat vierailla toimipisteessämme rajoitetusti ulkotiloissa. Ota etukäteen yhteyttä puhelimitse toimipisteen numeroon vierailusta sopimiseksi.

Lue lisää A-klinikka Oy:n palveluissa noudatettavista varotoimista.


Vieroitushoitoyksikkö Salo tarjoaa ympärivuorokautista hoitoa täysi-ikäisille päihteiden käyttäjille ja muista riippuvuusongelmista kärsiville, joille avohoitopalvelut eivät ole riittäviä tai tarkoituksenmukaisia. Hoidon tarve voi liittyä esimerkiksi alkoholiin, huumeisiin tai lääkkeisiin.

Vieroitushoitoyksikön yhteydessä toimivat Selviämisasema ja pidempiaikaista laitoshoitoa tarjoava A-klinikkayhteisö.

Miten hoitoon pääsee

Hoitoon voi tulla pääsääntöisesti omatoimisesti Varsinais-Suomen alueelta tai esimerkiksi terveyskeskuspäivystyksen kautta. Osasta kunnista tarvitaan sosiaali- tai terveystoimen myöntämä maksitoumus hoitoon.

Neuvonta ja paikkavaraukset arkisin kello 8–18 A-klinikka Oy:n asiakaspalvelunumerosta 010 506 5550. Palvelemme myös sähköpostitse [email protected]. Muina aikoina tavoitat meidät toimipisteen numeroista 040 714 9600 ja 040 714 9601.

Puhelujen hinnat asiakaspalvelunumeroon 010 506 5550 kaikkialta Suomesta: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv 24 %). Puheluhinnat ovat samat kiinteän verkon lankaliittymästä ja matkapuhelimesta soitettaessa. Asiakaspalvelusta eteenpäin välitetty puhelu on lisämaksuton.

Hoidon aloitukset pyritään tekemään arkipäivinä, kun lääkäri on tavattavissa. Akuutissa tilanteessa hoitoon voi tulla myös viikonloppuna, tarvittaessa Selviämisaseman kautta.

Palvelumme

Hoidossa arvioidaan asiakkaan kokonaistilanne ja suunnitellaan hoito yksilöllisesti yhteistyössä lääkärin kanssa. Hoitosuunnitelman laatimisen lisäksi asiakkaan kanssa pyritään varmistamaan hoidon jatkuminen vieroitushoitojakson jälkeen joko avohoidon palveluissa tai laitoshoidossa yhteistyössä asiakkaan oman kotikunnan kanssa. Hoitoa tukee kaikille asiakkaille suunnattu Prässi-ryhmätoiminta.

Vieroitushoitoyksikössä työskentelee moniammatillinen työryhmä, johon kuuluvat palveluesimies, sairaanhoitajia, sosiaaliohjaaja, ohjaajia ja osa-aikainen lääkäri. Henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.

Hyvä tietää hoitoon tullessa

  • Ota mukaan ainoastaan välttämättömimmät henkilökohtaiset tavarasi ja kaksi vaatekertaa. Vaatteet pestään tai lämpökäsitellään hoidon alussa, joten mukavat arkivaatteet ovat sopivat. Vaatteita on mahdollista pesettää hoidon aikana.
  • Liinavatteet sekä tarvittaessa vaihtovaatteet ja hygieniatarvikkeet saa hoitojakson ajaksi yksiköstä.
  • Toivomme, että kannettavat tietokoneet ja soittimet jättäisit kotiin. Yksikössä on yhteiskäytössä oleva tietokone internet-yhteydellä.
  • Mikäli sinulla on lääkehoitoa vaativia perussairauksia, ota käyttämäsi lääkkeet mukaan.
  • Vieroitushoitoyksikössä ei pääsääntöisesti oteta vastaan vieraita.

Asiakasmaksuista ja muista hoitoontuloon liittyvistä asioista saat lisätietoa ottamalla yhteyttä hoitajiimme.

Hoitopolku Minnesota-mallin 12 askeleen ohjelmaan

Selviämisaseman, Vieroitushoitoyksikön ja A‑klinikkayhteisön kautta on mahdollista jatkaa Rehapin Minnesota-malliseen kuntoutukseen.

A-klinikan laitoshoidossa voidaan katkaista ongelmallinen alkoholinkäyttö turvallisesti. Selviämishoidon, vieroituksen tai A‑klinikkayhteisön pidempiaikaisen ympärivuorokautisen hoidon jälkeen asiakas voi jatkaa kuntoutusta Minnesota-mallisessa 12 askeleen ohjelmassa Rehapin Naantalin keskuksessa. Hoidon voi maksaa itse tai selvittää maksusitoumuksen saamista omasta kotikunnasta.

Ota yhteyttä, niin kerromme palveluista lisää. Rehapin yhteystiedot ovat [email protected] ja puh. 020 155 0000.

  

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/vieroitushoitoyksikko-salo