Turun Ajurinkatu

Ajurinkatu 2, 2. krs
20100 Turku
Suomi

Katso sijaintimme kartalla

puh. 010 506 5550 (asiakaspalvelu ma–pe klo 8–17)

Avoinna

ma 8.15–16
ti 10–18
ke 8.15–16
to 10–16
pe 8.15–15

Vastaanotto ilman ajanvarausta

ma 10–11
pe 10–11

A-klinikan sivuvastaanotot

Psykososiaalinen yksikkö Sarastus
Hyvättyläntie 12
21420 Lieto

Naantalin terveyskeskus
Tuulensuunkatu 8
21100 Naantali

Jalkautuvaa työtä tehdään Raisiossa

Ajankohtaista

A-klinikka on avoinna ja palvelee normaalisti koronavirukseen liittyvät varotoimet huomioiden. Käytä maskia, kun asioit toimipisteessämme. Vastaanotolle pääset halutessasi myös etänä puhelimitse tai videovastaanottona. Lue lisää A-klinikka Oy:n palveluissa noudatettavista varotoimista.

Huom. Päivystysaikamme ovat muuttuneet.

Kenelle

A-klinikalta saa apua alkoholiin, muihin päihteisiin sekä pelaamiseen ja muihin toiminnallisiin riippuvuuksiin liittyvissä ongelmissa. Jos olet 15–29-vuotias, palvelemme sinua Nuorten ja perheiden palveluissa. Palveluihimme ovat tervetulleita myös läheiset.

Palvelumme on tarkoitettu seuraavien kuntien asukkaille: Turku, Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Koski, Kustavi, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Oripää, Paimio, Parainen, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Somero, Taivassalo ja Vehmaa. Kaarinalaiset ensisijaisesti kotikunnan palvelujen ohjaamana.

Palvelut ovat pääasiassa maksuttomia ja voit tulla meille suoraan ilman lähetettä.

Päivystys

Voit tulla päivystävän hoitajan vastaanotolle ilman ajanvarausta maanantaisin klo 10–11 ja perjantaisin klo 10–11.

Ajanvaraus

Varaa aika A-klinikka Oy:n asiakaspalvelusta numerosta 010 506 5550. Asiakaspalvelu myös neuvoo palveluihimme liittyvissä asioissa.

Puhelujen hinnat asiakaspalvelunumeroon 010 506 5550 kaikkialta Suomesta: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv 24 %). Puheluhinnat ovat samat kiinteän verkon lankaliittymästä ja matkapuhelimesta soitettaessa. Asiakaspalvelusta eteenpäin välitetty puhelu on lisämaksuton.

Varaa aika netistä

Voit varata vastaanottokäynnin myös netistä. Varaa ensikäynti, kun olet tulossa meille ensimmäistä kertaa tai edellisestä käynnistäsi on yli 3 kuukautta aikaa.

Valitse jatkokäynti 30 min, kun sinulla on säännöllinen hoitosuhde työntekijäämme. Voit varata jatkokäynnin 45 min, jos oma työntekijäsi on ohjeistanut niin tai tilanteesi on muuttunut ja vaatii enemmän selvittelyä.

Jos olet 15–29-vuotias, varaa aika Nuorten ja perheiden palveluihin.

Siirry nettiajanvaraukseen

Palvelumme

Autamme erilaisissa päihteisiin ja riippuvuuksiin liittyvissä ongelmissa. Ensimmäisellä vastaanottokäynnillä työntekijä keskustelee kanssasi siitä, millainen apu sopii sinulle parhaiten.

Palveluihimme sisältyvät esimerkiksi neuvonta ja ohjaus, keskustelukäynnit sekä ryhmät. Vastaanotolle voivat tulla myös läheiset, pariskunnat ja perheet. Hoito sisältää tarvittaessa lääkärin vastaanoton ja mielenterveysongelmien hoidon.

Vieroitushoito

Tarjoamme alkoholin avovieroitushoitoa polikliinisesti tai kotiin vietynä. A-klinikalla tapahtuvassa polikliinisessa vieroitushoidossa asiakas käy klinikalla päivittäin ja saa tukea puhelimitse. Kotiin vietävässä vieroitushoidossa työntekijä käy asiakkaan kotona.

Avovieroitushoito soveltuu asiakkaalle, jonka vointi ja vieroitusoireet eivät edellytä ympärivuorokautista seurantaa laitoshoidossa. Hoitoon voit hakeutua ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme tai oman kotikuntasi sosiaali- ja terveystoimeen.

Ympärivuorokautiseen vieroitushoitoon voi hakeutua Vieroitushoitoyksikköön, jonka yhteydessä toimii myös Selviämishoitoasema.

Verkkoterapia

Meille voi tulla myös verkkoterapiaan, joka on noin neljä kuukautta kestävä hoito-ohjelma alkoholinkäytön vähentämiseen. Kokonaan etänä toteutettava verkkoterapia sisältää verkkoterapeutin tuen ja itsenäistä työskentelyä ohjelman tehtävien parissa 1–2 tuntia viikoittain. Vastaanotot pidetään videoyhteyden välityksellä.

Verkkoterapia on turkulaisille maksuton. Hakeudu verkkoterapiaan soittamalla asiakaspalveluumme. Muiden kuntien asukkaat voivat tiedustella maksusitoumusta hoitoon omasta kotikunnastaan. Hoidon voi maksaa myös itse.

Sosiaalinen kuntoutus

Tarjoamme uutena palveluna sosiaalista kuntoutusta, johon voidaan yhdistää päihde- ja mielenterveysongelmien hoito. Sosiaalisen kuntoutuksen palveluihimme sisältyvät ammatillinen tukihenkilötoiminta, kotiin vietävä päihdekuntoutus, ryhmätoiminta ja Previct-lisätuki.

Palvelut suunnitellaan yksilöllisesti asiakkaan tarpeen mukaan. Lisäksi täydennämme kuntien omia palveluja tarjoamalla esimerkiksi päihdehoitoon erikoistuneen työntekijämme tuen osaksi asiakkaan muita palveluja.

Sosiaaliseen kuntoutukseen hakeudutaan kunnan maksusitoumuksella ammattilaisen ohjaamana. Ota yhteyttä A-klinikan palveluesimieheen Jaana Viitaseen, p. 050 523 5139, [email protected]

Ryhmät

Ryhmissä voi keskustella muiden samankaltaisessa tilanteessa olevien kanssa. Lämpimästi tervetuloa!

Ryhmät kokoontuvat koronavirukseen liittyvät varotoimet huomioiden. Osallistuessa täytyy käyttää maskia ja tilassa huolehditaan turvaväleistä. Ethän tule ryhmään, jos sinulla on koronavirusinfektioon sopivia oireita.

Ongelmana rahapelaaminen? Tervetuloa ryhmään

Tervetuloa mukaan syksyn 2021 rahapeliryhmään. Ryhmä on tarkoitettu kaikille yli 16-vuotiaille – mukaan ovat tervetulleita sekä nuoret että aikuiset.

Ryhmä kokoontuu 12.10. alkaen kaksi kertaa viikossa tiistaisin ja torstaisin klo 16.30–18.30. Kokoontumiset pidetään A-klinikalla osoitteessa Ajurinkatu 2, 2. krs.

Ryhmässä saat tietoa rahapeliongelmasta ja harjaannut pelihalujen hallitsemisessa.

Ilmoittaudu mukaan 30.9. mennessä: sosiaaliterapeutti Marikaisa Martikainen, p. 040 136 8103, [email protected]

Naisten ryhmä

Naisten ryhmässä voit keskustella muiden kanssa ja saada vertaistukea omaan tilanteeseesi. Tule jakamaan omia kokemuksiasi ja kuulemaan muita päihteisiin, riippuvuuksiin, ihmissuhteisiin, elämänhallintaan ja tunteisiin liittyvissä asioissa. Ryhmään ovat lämpimästi tervetulleita kaikenikäiset naiset.

Ryhmä jatkuu syksyllä. Ilmoitamme kokoontumispäivät tällä sivulla.

Lisätietoja: sosiaaliohjaaja Anna, p. 050 345 2211

Miesten ryhmä

Miesten ryhmässä voit keskustella muiden kanssa ja saada vertaistukea omaan tilanteeseesi. Tule jakamaan omia kokemuksiasi ja kuulemaan muita esimerkiksi päihteisiin ja riippuvuuksiin liittyvissä asioissa. Ryhmään ovat lämpimästi tervetulleita kaikenikäiset miehet.

Ryhmä jatkuu syksyllä. Ilmoitamme kokoontumispäivät tällä sivulla.

Lisätietoja: sosiaaliohjaaja Tero-Petri, p. 050 529 7979

Henkilökunta

Ammattitaitoiseen henkilökuntaamme kuuluu sairaanhoitajia, sosiaaliohjaajia, ohjaajia, sosiaalityöntekijöitä ja lääkäreitä. Meillä työskentelevillä ammattilaisilla on lisäkoulutuksena esimerkiksi psykoterapeutin, ratkaisukeskeisen lyhytterapeutin, perheterapeutin ja neuropsykiatrisen valmentajan koulutuksia.

Olemme erikoistuneet päihteisiin, toiminnallisiin riippuvuuksiin ja mielenterveyteen liittyvien ongelmien hoitoon. Osa työntekijöistämme tarjoaa apua erityisesti ongelmapelaamiseen.

Sivun lyhytosoite
a-klinikka.fi/a-klinikka-turku
Jaa tämä sivu