Turun Ajurinkatu

Ajurinkatu 2, 2. krs
20100 Turku
Suomi

Katso sijaintimme kartalla

puh. 010 506 5550 (asiakaspalvelun aukioloajat ma–ke 8–16, to 8–15 ja pe 8–16)

Avoinna

ma 8–18
ti 10–20
ke 8–16
to 10–16
pe 8–15

Vastaanotto ilman ajanvarausta

ma 10–11
ti 17–18
pe 10–11

Kevään poikkeusaukioloajat

pe 7.4. Suljettu
ma 10.4. Suljettu
ma 1.5. Suljettu
to 18.5. Suljettu

A-klinikan sivuvastaanotot

Liedon kaupungintalo
Kirkkotie 13, 2. krs
21420 Lieto
Liedon sivuvastaanoton ajanvaraus

Sote Kreivinniitty
Kreivinkatu 4
21100 Naantali
Naantalin sivuvastaanoton ajanvaraus

A-klinikalta saa apua alkoholiin, muihin päihteisiin ja riippuvuuksiin liittyvissä ongelmissa. Palveluihimme ovat tervetulleita myös läheiset.

Kenelle

Palvelut on tarkoitettu seuraavien kuntien asukkaille: Turku, Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Koski, Kustavi, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Oripää, Paimio, Parainen, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Somero, Taivassalo ja Vehmaa. Kaarinalaiset ensisijaisesti kunnan palvelujen ohjaamana. Palvelut ovat pääasiassa maksuttomia. Voit tulla meille suoraan ilman lähetettä.

Jos olet alle 30-vuotias, palvelemme sinua Nuorten ja perheiden palveluissa.

Varaa aika

Varaa vastaanottokäynti helposti nettiajanvarauksestamme. A-klinikan ajanvaraus on tarkoitettu 30 vuotta täyttäneille. Jos olet alle 30-vuotias, varaa aika Nuorten ja perheiden palveluihin.

Varaa aika verkosta

A-klinikan sivuvastaanotot sijaitsevat Liedossa ja Naantalissa. Liedon, Kosken ja Marttilan asukkaat voivat varata ajan Liedon sivuvastaanotolle ja Naantalin asukkaat Naantalin sivuvastaanotolle.

Voit varata ajan myös puhelimitse A-klinikka Oy:n asiakaspalvelusta numerosta 010 506 5550. Ajanvarausten lisäksi asiakaspalvelu neuvoo palveluihimme liittyvissä asioissa.

Puhelujen hinnat asiakaspalvelunumeroon 010 506 5550 kaikkialta Suomesta: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv 24 %). Puheluhinnat ovat samat kiinteän verkon lankaliittymästä ja matkapuhelimesta soitettaessa. Asiakaspalvelusta eteenpäin välitetty puhelu on lisämaksuton.

Päivystys

Ilman ajanvarausta voit tulla päivystävän hoitajan vastaanotolle Ajurinkadun toimipisteeseemme maanantaisin klo 10–11, tiistaisin klo 17–18 ja perjantaisin klo 10–11.

Palvelumme

A-klinikalla olemme erikoistuneet päihteisiin, riippuvuuksiin ja mielenterveyteen liittyvien ongelmien hoitoon. Apua saa esimerkiksi alkoholiin ja pelaamiseen liittyen. Palveluihin sisältyvät muun muassa neuvonta, keskustelukäynnit ja vieroitushoito.

Henkilökuntaamme kuuluu sairaanhoitajia, sosiaaliohjaajia, ohjaajia, sosiaalityöntekijöitä ja lääkäreitä. Palvelemme luottamuksella ja yksilöllisesti.

Vieroitushoito

Tarjoamme alkoholin vieroitushoitoa avohoitopalveluna. Vieroitushoidossa asiakas käy A-klinikalla päivittäin ja saa tukea puhelimitse. Vieroitushoito voidaan toteuttaa myös kotiin vietävänä palveluna, jolloin työntekijä käy asiakkaan kotona.

Avovieroitushoito on mahdollista silloin, kun asiakkaan vointi ja vieroitusoireet eivät edellytä ympärivuorokautista seurantaa. Voit hakeutua vieroitushoitoon ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Verkkoterapia

Meille voit tulla myös verkkoterapiaan, joka on verkossa toteutettava hoito-ohjelma alkoholinkäytön vähentämiseen. Turkulaiset voivat hakeutua verkkoterapiaan soittamalla suoraan asiakaspalveluumme numeroon 010 506 5550. Hakeutua voi myös Turun kaupungin asumis- ja päihdepalvelujen palveluohjaajan kautta, puh. 040 192 9578. Muissa kunnissa asuvat voivat tiedustella maksusitoumusta kotikuntansa palveluista.

Sosiaalinen kuntoutus

Tarjoamme sosiaalista kuntoutusta, joka sisältää päihde- ja mielenterveysongelmien hoidon. Kunnan omia palveluja on myös mahdollista täydentää päihdehoitoon erikoistuneen työntekijämme osaamisella.

Yksilöllisesti suunniteltaviin palveluihin voi sisältyä esimerkiksi kotiin vietävää kuntoutusta, Previct tai ammatillista tukihenkilötoimintaa. Sosiaaliseen kuntoutukseen hakeudutaan ammattilaisen ohjaamana maksusitoumuksella. Ota yhteyttä palveluesimies Jaana Viitaseen, p. 050 523 5139, [email protected]

Ammatillinen tukihenkilötoiminta on tarkoitettu päihdeongelmista kärsiville asiakkaille, jotka kaipaavat tukea erilaisiin arjen tilanteisiin. Tukihenkilötoiminta ei korvaa muita sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja, vaan sen tarkoituksena on tukea asiakasta arkisissa toiminnoissa. Ammatillinen tukihenkilötoiminnan tavoitteet ja määrä suunnitellaan yksilöllisesti yhteistyössä asiakkaan sosiaalityöntekijän kanssa. Tukihenkilötyöskentely kestää yleensä enintään vuoden. Lisätietoja ammatillisesta tukihenkilötoiminnasta antaa ohjaaja Jussi Luhta, p. 040 750 1468, [email protected]

Ryhmät

Toimipisteessämme kokoontuvien ryhmien tiedot löydät ryhmien ja vertaistuen sivulta. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Sivun lyhytosoite
a-klinikka.fi/a-klinikka-turku
Image
Pohjoisklinikan logo

Pohjoisklinikan päihdepalvelut ovat saatavilla etänä koko Suomeen. Varaa aika helposti netissä. Katso hinnasto sivuiltamme.

Tutustu ja varaa aika

Jaa tämä sivu