Back to top

A-klinikka Turku

Ajurinkatu 2, 2. krs
20100 Turku

puh. 010 506 5550 (ajanvaraukset ja neuvonta ma–pe 8–18)

Avoinna 

ma 8.15–16
ti 10–18
ke 8.15–16
to 10–16
pe 8.15–15

Suljettu päivittäin 12–12.45

A-klinikan sivuvastaanotot

Psykososiaalinen yksikkö Sarastus
Hyvättyläntie 12
21420 Lieto

Naantalin terveyskeskus
Tuulensuunkatu 6
21100 Naantali

Jalkautuvaa työtä tehdään Raisiossa

A-klinikan vastaanotot pidetään normaalisti, mutta ne pyritään ensisijaisesti järjestämään etävastaanottona. Mikäli sinulla on aika varattuna, oma työntekijäsi ottaa sinuun yhteyttä. Jos sinulla on flunssan oireita, ethän asioi toimipisteessämme. Voit peruuttaa ajan soittamalla asiakaspalveluumme 010 506 5550 tai suoraan omalle työntekijällesi. Huomioithan myös, että kaikki ryhmämme ovat tauolla. Noudatamme varotoimia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Lue lisää.


A-klinikka Turku palvelee yli 25-vuotiaita ja heidän läheisiään alkoholiin, muihin päihteisiin ja pelaamiseen liittyvissä ongelmissa. Nuorten palveluihin voit hakeutua, jos olet 16–25-vuotias.

Palvelemme seuraavien kuntien asukkaita: Turku, Aura, Eura, Kokemäki, Koski, Kustavi, Laitila, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Parainen, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Somero, Taivassalo ja Uusikaupunki. Palvelut ovat maksuttomia eikä lähetettä tarvita.

A-klinikka Oy:n ajanvaraus palvelee arkisin kello 8–18 numerossa 010 506 5550 ja sähköpostitse [email protected].

Puhelujen hinnat asiakaspalvelunumeroon 010 506 5550 kaikkialta Suomesta: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv 24 %). Puheluhinnat ovat samat kiinteän verkon lankaliittymästä ja matkapuhelimesta soitettaessa. Asiakaspalvelusta eteenpäin välitetty puhelu on lisämaksuton.

Palvelumme

Palveluihimme sisältyvät neuvonta ja ohjaus, vieroitushoito (asiakas viettää illat ja yöt kotonaan), psykososiaalinen tuki, ryhmähoito ja päihdearvioinnit. Hoitoon voi sisältyä esimerkiksi keskustelukäyntejä, pari- ja perhetapaamisia sekä hoidollisia ryhmiä.

Hoito on kokonaisvaltaista, luottamuksellista ja yksilöllistä. Siihen sisältyy myös riippuvuuksiin liittyvien mielenterveysongelmien hoito. Hoidon tavoitteet suunnitellaan yhteistyössä asiakkaan kanssa.

Henkilökuntaamme kuuluu lääkäreitä, sairaanhoitajia ja sosiaalityöntekijöitä. Henkilöstöllä on erityisosaamista päihdelääketieteestä, yksilö- ja perheterapiasta sekä peliongelmien ja muiden toiminnallisten riippuvuuksien hoidosta.

A-klinikalla kokoontuvat ryhmät

Vertaisryhmä huumeita käyttävien läheisille – ryhmä tauolla

Vertaistukiryhmä huumeita käyttävien läheisille aloittaa A-klinikalla torstaina 12.3.2020 klo 17–19 ja kokoontuu sen jälkeen noin kerran kuukaudessa.

Vertaisryhmään ovat tervetulleita kaikki läheisen huumeiden käytöstä huolestuneet ja vertaistukea kaipaavat. Ryhmässä voi keskustella muiden samankaltaisessa tilanteessa olevien kanssa.

Ryhmä toteutetaan A-klinikka Oy:n ja Irti Huumeista ry:n yhteistyönä. Ryhmää ohjaavat A-klinikan sairaanhoitaja ja Irti Huumeista ry:n koulutettu vapaaehtoinen, joka on myös itse huumeita käyttävän läheinen.

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja: sairaanhoitaja Mia Järvinen ja palveluesimies Sarita Michelsson, [email protected]

Hoitoa verkossa

Hoitoa on saatavilla myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta.

Verkkoterapia on tarkoitettu alkoholinkäytön vähentämiseen ja lopettamiseen. Voit hakeutua verkkoterapiaan A-klinikan kautta. Hoidon voi maksaa myös itse, jolloin ajan verkkoterapian aloitukseen voi varata netistä. Voit kysyä lähetettä verkkoterapiaamme myös työterveydestäsi.

Etävastaanotolla pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa omalta kotisohvaltasi käsin. Olet tervetullut etävastaanotolle esimerkiksi silloin, jos oma tai läheisesi alkoholinkäyttö mietityttää, sinulla on ongelmia pelaamisen kanssa tai tarvitset tukea elämäntilanteeseesi. Etävastaanotot ovat maksullisia ja voit varata niitä netistä yksittäin.

Kaikki digitaaliset palvelumme löydät osoitteesta hoitoaverkossa.fi.

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/a-klinikka-turku