Turun Ajurinkatu

Ajurinkatu 2, 2. krs
20100 Turku
Suomi

Katso sijaintimme kartalla

puh. 010 506 5550 (asiakaspalvelu ma–pe klo 8–17)

Avoinna

ma 8.15–16
ti 10–18
ke 8.15–16
to 10–16
pe 8.15–15

Suljettu päivittäin 12–12.45

Vastaanotto ilman ajanvarausta

ma 9–11
ke 9–11
pe 9–11

A-klinikan sivuvastaanotot

Psykososiaalinen yksikkö Sarastus
Hyvättyläntie 12
21420 Lieto

Naantalin terveyskeskus
Tuulensuunkatu 6
21100 Naantali

Jalkautuvaa työtä tehdään Raisiossa

Ajankohtaista

A-klinikka on avoinna ja palvelee normaalisti koronavirukseen liittyvät varotoimet huomioiden. Käytäthän maskia, kun asioit toimipisteessämme. Vastaanotolle pääset halutessasi myös etänä puhelimitse tai videovastaanottona. Lue lisää A-klinikka Oy:n palveluissa noudatettavista varotoimista.

Meille voit tulla nyt myös verkkoterapiaan, joka on noin neljä kuukautta kestävä hoito-ohjelma alkoholinkäytön vähentämiseen. Kokonaan etänä toteutettava verkkoterapia on turkulaisille maksuton.

Kenelle

A-klinikalta saa apua alkoholiin, muihin päihteisiin ja pelaamiseen liittyvissä ongelmissa. Jos olet 15–29-vuotias, palvelemme sinua Nuorten palveluissa. Palveluihimme ovat tervetulleita myös läheiset.

Palvelumme on tarkoitettu seuraavien kuntien asukkaille: Turku, Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Koski, Kustavi, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Oripää, Paimio, Parainen, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Somero, Taivassalo ja Vehmaa. Kaarinalaiset ensisijaisesti kotikunnan palvelujen ohjaamana.

Palvelut ovat pääasiassa maksuttomia ja voit tulla meille suoraan ilman lähetettä.

Ajanvaraus

Ilman ajanvarausta voit tulla päivystävän sairaanhoitajan vastaanotolle maanantaisin klo 9–11, keskiviikkoisin klo 9–11 ja perjantaisin klo 9–11. Muina aikoina palvelemme ajanvarauksella.

Varaa aika A-klinikka Oy:n asiakaspalvelunumerosta 010 506 5550 arkisin kello 8–17 tai sähköpostitse [email protected]

Puhelujen hinnat asiakaspalvelunumeroon 010 506 5550 kaikkialta Suomesta: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv 24 %). Puheluhinnat ovat samat kiinteän verkon lankaliittymästä ja matkapuhelimesta soitettaessa. Asiakaspalvelusta eteenpäin välitetty puhelu on lisämaksuton.

Voit varata vastaanottokäynnin myös nettiajanvarauksestamme. Valitse palveluksi ensikäynti, kun olet tulossa meille ensimmäistä kertaa tai edellisestä käynnistäsi on yli 3 kuukautta aikaa. Varaa jatkokäynti 30 min, kun sinulla on säännöllinen hoitosuhde työntekijäämme. Voit varata pidemmän jatkokäynnin 45 min, jos oma työntekijäsi on ohjeistanut niin tai tilanteesi on muuttunut ja vaatii enemmän selvittelyä.

Palvelumme

Autamme erilaisissa päihteisiin ja riippuvuuksiin liittyvissä ongelmissa. Ensimmäisellä vastaanottokäynnillä työntekijä keskustelee kanssasi siitä, millainen apu sopisi sinulle parhaiten. Palveluihimme sisältyvät esimerkiksi neuvonta ja ohjaus, keskustelukäynnit sekä vertaistukiryhmät. Vastaanotolle voivat tulla myös läheiset, pariskunnat ja perheet. Hoito sisältää tarvittaessa lääkärin vastaanoton ja mielenterveysongelmien hoidon.

Tarjoamme myös alkoholin avovieroitushoitoa polikliinisesti tai kotiin vietynä. A-klinikalla tapahtuvassa polikliinisessa vieroitushoidossa asiakas käy klinikalla päivittäin ja saa tukea puhelimitse. Kotiin vietävässä vieroitushoidossa työntekijä käy asiakkaan kotona. Avovieroitushoito soveltuu asiakkaalle, jonka vieroitusoireet tai muu terveys eivät edellytä ympärivuorokautista seurantaa laitoshoidossa. Hoitoon voit hakeutua ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme tai oman kotikuntasi sosiaali- ja terveystoimeen.

Ympärivuorokautiseen vieroitushoitoon voi hakeutua Vieroitushoitoyksikköön, jonka yhteydessä toimii myös Selviämisasema.

Verkkoterapia

Meille voi tulla myös verkkoterapiaan, joka on noin neljä kuukautta kestävä hoito-ohjelma alkoholinkäytön vähentämiseen. Kokonaan etänä toteutettava verkkoterapia sisältää verkkoterapeutin tuen ja itsenäistä työskentelyä ohjelman tehtävien parissa 1–2 tuntia viikoittain. Vastaanotot pidetään videoyhteyden välityksellä.

Verkkoterapia on turkulaisille maksuton. Hakeudu verkkoterapiaan soittamalla asiakaspalveluumme. Muiden kuntien asukkaat voivat tiedustella maksusitoumusta hoitoon omasta kotikunnastaan. Verkkoterapian voi maksaa myös itse, jolloin ajan voi varata suoraan netistä.

Ryhmät

Ryhmässä voit keskustella päihteiden käyttöön liittyvistä asioista muiden samankaltaisessa tilanteessa olevien kanssa. Ryhmiä ohjaavat ammattilainen ja kokemusasiantuntija.

Ryhmät kokoontuvat A-klinikalla koronavirukseen liittyvät varotoimet huomioiden. Ethän tule ryhmään, jos sinulla on koronavirusinfektioon sopivia oireita.

Miesten ryhmä kokoontuu parittomilla viikoilla keskiviikkoisin klo 10–12. Ryhmä on suunnattu A-klinikan ja Nuorten palvelujen miesasiakkaille.

Naisten ryhmä kokoontuu parittomilla viikoilla keskiviikkoisin klo 14.30 alkaen. Ryhmä on suunnattu A-klinikan ja Nuorten palvelujen naisasiakkaille.

Ilmoitamme erikseen muista hoidollisista ryhmistämme, kuten peliongelmaisten hoitoryhmästä ja avokuntoutuskurssista.

Henkilökunta

A-klinikan henkilökuntaan kuuluu lääkäreitä, sairaanhoitajia sekä sosiaaliohjaajia ja -työntekijöitä.

Meillä on erityisosaamista päihdelääketieteessä, yksilö- ja perheterapiassa sekä peliongelmien ja muiden toiminnallisten riippuvuuksien hoidossa.

Sivun lyhytosoite
a-klinikka.fi/a-klinikka-turku
Jaa tämä sivu