Back to top

A-klinikka Turku

Ajurinkatu 2, 2. krs
20100 Turku

puh. 010 506 5550 (ajanvaraukset ja neuvonta ma–pe 8–18, heinäkuun ajan ma–pe 8–16)

Avoinna 

ma 8.15–16
ti 10–18
ke 8.15–16
to 10–16
pe 8.15–15

Suljettu päivittäin 12–12.45

A-klinikan sivuvastaanotot

Psykososiaalinen yksikkö Sarastus
Hyvättyläntie 12
21420 Lieto

Naantalin terveyskeskus
Tuulensuunkatu 6
21100 Naantali

Jalkautuvaa työtä tehdään Raisiossa

Ajankohtaista

A-klinikka on avoinna ja palvelee normaalisti koronavirukseen liittyvät varotoimet huomioiden. Vastaanotolle pääset halutessasi myös etänä puhelimitse tai videovastaanottona. Suosittelemme etävastaanottoa riskiryhmään kuuluville ja yli 70-vuotiaille. Jos sinulla on flunssan oireita, ethän asioi toimipisteessämme. Lue lisää A-klinikka Oy:n palveluissa noudatettavista varotoimista.

Meille voit tulla myös verkkoterapiaan, joka on noin neljä kuukautta kestävä hoito-ohjelma alkoholinkäytön vähentämiseen. Verkkoterapia on turkulaisille maksuton. Verkkoterapiaan pääset ottamalla yhteyttä suoraan asiakaspalveluumme.


A-klinikka Turku palvelee yli 25-vuotiaita alkoholiin, muihin päihteisiin ja pelaamiseen liittyvissä ongelmissa. Nuorten palveluihin voit tulla, jos olet 16–25-vuotias. Tarjoamme apua myös läheisille.

Tervetuloa meille

Palvelumme on tarkoitettu seuraavien kuntien asukkaille: Turku, Aura, Eura, Kokemäki, Koski, Kustavi, Laitila, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Parainen, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Somero, Taivassalo ja Uusikaupunki. Palvelut ovat pääasiassa maksuttomia eikä lähetettä tarvita.

Palvelemme ajanvarauksella. Varaa aika A-klinikka Oy:n asiakaspalvelunumerosta 010 506 5550 arkisin kello 8–18 (heinäkuun ajan 8–16) tai sähköpostitse [email protected]. Asiakaspalvelustamme saa myös tietoa ja neuvontaa palveluihimme liittyen.

Puhelujen hinnat asiakaspalvelunumeroon 010 506 5550 kaikkialta Suomesta: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv 24 %). Puheluhinnat ovat samat kiinteän verkon lankaliittymästä ja matkapuhelimesta soitettaessa. Asiakaspalvelusta eteenpäin välitetty puhelu on lisämaksuton.

Palvelumme

Autamme erilaisissa päihteisiin ja riippuvuuksiin liittyvissä ongelmissa. Ensimmäisellä vastaanottokäynnillä työntekijä keskustelee kanssasi siitä, millainen apu sopisi sinulle parhaiten. Palveluihimme sisältyvät esimerkiksi neuvonta ja ohjaus, keskustelukäynnit sekä vertaistukiryhmät. Vastaanottokäyntejä voidaan pitää myös läheisille, pariskunnille sekä perheille.

Tarjoamme myös avokatkaisuhoitoa, jossa asiakas saa avun alkoholinkäytön katkaisemiseen ja viettää illat ja yöt kotonaan. Avokatkaisuhoito A-klinikalla on mahdollinen silloin, kun vieroitusoireet eivät edellytä jatkuvaa seurantaa laitoshoidossa. Ympärivuorokautiseen hoitoon voit hakeutua Vieroitushoitoyksikköön ja Selviämisasemalle.

A-klinikan palvelut ovat luottamuksellisia ja yksilöllisiä. Hoidon tavoitteet suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa. Hoito sisältää tarvittaessa myös lääkärin vastaanoton ja mielenterveysongelmien hoidon.

Ryhmät

Miesten ryhmä ja naisten ryhmä kokoontuvat jälleen koronavirukseen liittyvät varotoimet huomioiden. Ethän tule ryhmään, jos sinulla on flunssan oireita.

Ryhmässä voit keskustella päihteiden käyttöön liittyvistä asioista muiden samankaltaisessa tilanteessa olevien kanssa. Ryhmiä ohjaavat ammattilainen ja kokemusasiantuntija.

Miesten ryhmä

Miesten ryhmä kokoontuu keskiviikkona 24.6. klo 10, minkä jälkeen jäämme heinä- ja elokuuksi kesätauolle. Ryhmää pyritään jatkamaan syksyllä. Ryhmä on suunnattu A-klinikan ja Nuorten palvelujen miesasiakkaille.

Naisten ryhmä

Naisten ryhmä kokoontuu keskiviikkona 17.6. klo 14.30 ja seuraavan kerran elokuussa 5.8. Elokuusta alkaen ryhmä kokoontuu jälleen joka toinen keskiviikko parittomilla viikoilla. Ryhmä on suunnattu A-klinikan ja Nuorten palvelujen naisasiakkaille.

Vertaisryhmä huumeita käyttävien läheisille – ryhmä tauolla toistaiseksi

Vertaistukiryhmä huumeita käyttävien läheisille aloittaa A-klinikalla torstaina 12.3. klo 17–19 ja kokoontuu sen jälkeen noin kerran kuukaudessa.

Vertaisryhmään ovat tervetulleita kaikki läheisen huumeiden käytöstä huolestuneet ja vertaistukea kaipaavat. Ryhmässä voi keskustella muiden samankaltaisessa tilanteessa olevien kanssa.

Ryhmä toteutetaan A-klinikka Oy:n ja Irti Huumeista ry:n yhteistyönä. Ryhmää ohjaavat A-klinikan sairaanhoitaja ja Irti Huumeista ry:n koulutettu vapaaehtoinen, joka on myös itse huumeita käyttävän läheinen.

Lisätietoja: sairaanhoitaja Mia Järvinen ja palveluesimies Sarita Michelsson, [email protected]

Ilmoitamme erikseen muista hoidollisista ryhmistämme, kuten peliongelmaisten hoitoryhmästä ja avokuntoutuskurssista.

Henkilökunta

A-klinikan henkilökuntaan kuuluu lääkäreitä, sairaanhoitajia sekä sosiaaliohjaajia ja -työntekijöitä.

Meillä on erityisosaamista päihdelääketieteessä, yksilö- ja perheterapiassa sekä peliongelmien ja muiden toiminnallisten riippuvuuksien hoidossa.

Verkkoterapia

Hoitoa on saatavilla myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta.

Meille voi tulla verkkoterapiaan, joka on noin neljä kuukautta kestävä etänä toteutettava hoito-ohjelma alkoholinkäytön vähentämiseen. Verkkoterapia sisältää verkkoterapeutin tuen ja itsenäistä työskentelyä ohjelman tehtävien parissa 1–2 tuntia viikoittain. Vastaanotot pidetään etänä videoyhteyden välityksellä ja verkkoterapeutti antaa tehtävistä henkilökohtaista palautetta. Verkkoterapia on turkulaisille maksuton. Hakeudu verkkoterapiaan soittamalla asiakaspalveluumme.

Verkkoterapian voi maksaa myös itse, jolloin ajan verkkoterapian aloitukseen voi varata suoraan netistä. Voit kysyä lähetettä verkkoterapiaamme myös työterveydestäsi.

Kaikki digitaaliset palvelumme löydät osoitteesta hoitoaverkossa.fi.

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/a-klinikka-turku