Turun Ajurinkatu

Ajurinkatu 2, 2. krs
20100 Turku
Suomi

Katso sijaintimme kartalla

puh. 010 506 5550 (asiakaspalvelun aukioloajat ma–ke 8–16, to 8–15 ja pe 8–16)

Aukioloajat kesä-, heinä- ja elokuussa

ma 11–19
ti 8–16
ke 8–16
to 8–16
pe 8–14

Kesäaikana vastaanotto ilman ajanvarausta vain perjantaisin 10–11

A-klinikan sivuvastaanotot

Liedon kaupungintalo
Kirkkotie 13, 2. krs
21420 Lieto

Sote Kreivinniitty
Kreivinkatu 4
21100 Naantali

A-klinikalta saa apua alkoholiin, muihin päihteisiin ja riippuvuuksiin liittyvissä ongelmissa. Meille ovat tervetulleita myös läheiset. Jos olet alle 30-vuotias, varaa aika Nuorten ja perheiden palveluihin.

Kenelle

Palvelut on tarkoitettu seuraavien kuntien asukkaille: Turku, Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Koski tl, Kustavi, Laitila, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Oripää, Paimio, Parainen, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Somero, Taivassalo ja Vehmaa. Kaarinalaiset ja raisiolaiset ensisijaisesti kunnan palvelujen ohjaamana.

Voit tulla meille suoraan ilman lähetettä. Palvelut ovat pääasiassa maksuttomia. Sivuvastaanottomme palvelevat Liedossa ja Naantalissa.

Varaa aika

Varaa aika puhelimitse A-klinikka Oy:n asiakaspalvelusta numerosta 010 506 5550. Asiakaspalvelumme myös neuvoo mielellään palveluihimme liittyvissä asioissa.

Voit tulla Ajurinkadun toimipisteeseen suoraan ilman ajanvarausta perjantaisin klo 10–11. Muina aikoina palvelemme ajanvarauksella.

Palvelumme

A-klinikalla olemme erikoistuneet päihteisiin, riippuvuuksiin ja mielenterveyteen liittyvien ongelmien hoitoon. Apua saa esimerkiksi alkoholiin ja pelaamiseen liittyen.

Palveluihin sisältyvät muun muassa neuvonta, keskustelukäynnit ja vieroitushoito. Voit tulla meille myös läheisesi tilanteen vuoksi. Tutustu henkilökuntaamme ja varaa aika – olemme täällä sinua varten.

A-klinikalla toteutettavassa alkoholin vieroitushoidossa asiakas käy klinikalla päivittäin ja saa tukea puhelimitse. Vieroitushoito voidaan toteuttaa myös kotiin vietävänä palveluna. Avovieroitushoito on mahdollista silloin, kun asiakkaan vointi ja vieroitusoireet eivät edellytä ympärivuorokautista seurantaa. Voit hakeutua vieroitushoitoon ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Kesän ryhmät

Ryhmissä voit tavata muita samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia, jakaa kokemuksia ja saada vertaistukea. Ryhmät ovat osallistujille maksuttomia ja ne kokoontuvat A-klinikalla. Tervetuloa mukaan!

Naisten ryhmä kokoontuu 27.5.–19.8. parillisilla viikoilla maanantaisin klo 17–18.30. Ei ilmoittautumista. Lisätietoja: Virpi, p. 040 570 4923

Miesten ryhmä kokoontuu 29.5.–21.8. parillisilla viikoilla keskiviikkoisin klo 10–11.30. Ei ilmoittautumista. Lisätietoja: Jussi, p. 040 750 1468

Sosiaalinen kuntoutus

Tarjoamme A-klinikalla sosiaalista kuntoutusta, joka sisältää päihde- ja mielenterveysongelmien hoidon. Hyvinvointialueen omia palveluja on myös mahdollista täydentää päihdehoitoon erikoistuneen työntekijämme osaamisella. Yksilöllisesti suunniteltaviin palveluihin voi sisältyä esimerkiksi kotiin vietävää kuntoutusta tai ammatillista tukihenkilötoimintaa.

Ammatillinen tukihenkilötoiminta on tarkoitettu päihdeongelmista kärsiville asiakkaille, jotka kaipaavat tukea erilaisiin arjen tilanteisiin. Tukihenkilötoiminta ei korvaa muita sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja, vaan sen tarkoituksena on tukea asiakasta arkisissa toiminnoissa. Tukihenkilötoiminta suunnitellaan yksilöllisesti yhteistyössä asiakkaan sosiaalityöntekijän kanssa.

Sosiaalisen kuntoutuksen palveluihin hakeudutaan ammattilaisen ohjaamana maksusitoumuksella. Ota yhteyttä palveluesimies Jaana Viitaseen, p. 050 523 5139, [email protected].

Sosiaalipalvelujen omavalvontasuunnitelma – A-klinikka ja Nuorten ja perheiden palvelut Turku Terveydenhuollon omavalvontasuunnitelma – A-klinikka ja Nuorten ja perheiden palvelut Turku

Sivun lyhytosoite
a-klinikka.fi/a-klinikka-turku
Jaa tämä sivu