Back to top

A-klinikka Turku

Ajurinkatu 2, 2. krs
20100 Turku

puh. 010 506 5550 (ajanvaraukset ja neuvonta ma–pe 8–18)

Avoinna 

ma 8.15–16
ti 10–18
ke 8.15–16
to 10–16
pe 8.15–15

Suljettu päivittäin 12–12.45

Vastaanotto ilman ajanvarausta

ma 9–11
ke 9–11
pe 9–11

A-klinikan sivuvastaanotot

Psykososiaalinen yksikkö Sarastus
Hyvättyläntie 12
21420 Lieto

Naantalin terveyskeskus
Tuulensuunkatu 6
21100 Naantali

Jalkautuvaa työtä tehdään Raisiossa

Ajankohtaista

A-klinikka on avoinna ja palvelee normaalisti koronavirukseen liittyvät varotoimet huomioiden. Vastaanotolle pääset halutessasi myös etänä puhelimitse tai videovastaanottona. Suosittelemme etävastaanottoa riskiryhmään kuuluville ja yli 70-vuotiaille. Jos sinulla on flunssan oireita, ethän asioi toimipisteessämme. Lue lisää A-klinikka Oy:n palveluissa noudatettavista varotoimista.

Meille voit tulla nyt myös verkkoterapiaan, joka on noin neljä kuukautta kestävä hoito-ohjelma alkoholinkäytön vähentämiseen. Kokonaan etänä toteutettava verkkoterapia on turkulaisille maksuton. Lue lisää verkkoterapiasta.


A-klinikalta saa apua alkoholiin, muihin päihteisiin ja pelaamiseen liittyvissä ongelmissa. Jos olet 15–29-vuotias, palvelemme sinua Nuorten palveluissa. Palveluihimme ovat tervetulleita myös läheiset.

Kenelle

Palvelumme on tarkoitettu seuraavien kuntien asukkaille: Turku, Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Koski, Kustavi, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Oripää, Paimio, Parainen, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Somero, Taivassalo ja Vehmaa.

Palvelut ovat pääasiassa maksuttomia ja voit tulla meille suoraan ilman lähetettä.

Ajanvaraus

Ilman ajanvarausta voit tulla päivystävän sairaanhoitajan vastaanotolle maanantaisin klo 9–11, keskiviikkoisin klo 9–11 ja perjantaisin klo 9–11. Muina aikoina palvelemme ajanvarauksella.

Varaa aika A-klinikka Oy:n asiakaspalvelunumerosta 010 506 5550 arkisin kello 8–18 tai sähköpostitse [email protected].

Puhelujen hinnat asiakaspalvelunumeroon 010 506 5550 kaikkialta Suomesta: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv 24 %). Puheluhinnat ovat samat kiinteän verkon lankaliittymästä ja matkapuhelimesta soitettaessa. Asiakaspalvelusta eteenpäin välitetty puhelu on lisämaksuton.

Voit varata vastaanottokäynnin myös nettiajanvarauksestamme. Valitse palveluksi ensikäynti, kun olet tulossa meille ensimmäistä kertaa tai edellisestä käynnistäsi on yli 3 kuukautta aikaa. Varaa jatkokäynti 30 min, kun sinulla on säännöllinen hoitosuhde työntekijäämme. Voit varata pidemmän jatkokäynnin 45 min, jos oma työntekijäsi on ohjeistanut niin tai tilanteesi on muuttunut ja vaatii enemmän selvittelyä.

Palvelumme

Autamme erilaisissa päihteisiin ja riippuvuuksiin liittyvissä ongelmissa. Ensimmäisellä vastaanottokäynnillä työntekijä keskustelee kanssasi siitä, millainen apu sopisi sinulle parhaiten. Palveluihimme sisältyvät esimerkiksi neuvonta ja ohjaus, keskustelukäynnit sekä vertaistukiryhmät. Vastaanottokäyntejä voidaan pitää myös läheisille, pariskunnille sekä perheille.

Tarjoamme myös avokatkaisuhoitoa, jossa asiakas saa avun alkoholinkäytön katkaisemiseen ja viettää illat ja yöt kotonaan. Avokatkaisuhoito A-klinikalla on mahdollinen silloin, kun vieroitusoireet eivät edellytä jatkuvaa seurantaa laitoshoidossa. Ympärivuorokautiseen hoitoon voit hakeutua Vieroitushoitoyksikköön ja Selviämisasemalle.

A-klinikan palvelut ovat luottamuksellisia ja yksilöllisiä. Hoidon tavoitteet suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa. Hoito sisältää tarvittaessa myös lääkärin vastaanoton ja mielenterveysongelmien hoidon.

Verkkoterapia

Meille voi tulla myös verkkoterapiaan, joka on noin neljä kuukautta kestävä hoito-ohjelma alkoholinkäytön vähentämiseen. Kokonaan etänä toteutettava verkkoterapia sisältää verkkoterapeutin tuen ja itsenäistä työskentelyä ohjelman tehtävien parissa 1–2 tuntia viikoittain. Vastaanotot pidetään videoyhteyden välityksellä.

Verkkoterapia on turkulaisille maksuton. Hakeudu verkkoterapiaan soittamalla asiakaspalveluumme. Muiden kuntien asukkaat voivat tiedustella maksusitoumusta hoitoon omasta kotikunnastaan. Verkkoterapian voi maksaa myös itse, jolloin ajan voi varata suoraan netistä.

Ryhmät

Ryhmässä voit keskustella päihteiden käyttöön liittyvistä asioista muiden samankaltaisessa tilanteessa olevien kanssa. Ryhmiä ohjaavat ammattilainen ja kokemusasiantuntija.

Ryhmät kokoontuvat koronavirukseen liittyvät varotoimet huomioiden. Ethän tule ryhmään, jos sinulla on koronavirusinfektioon sopivia oireita.

Miesten ryhmää pyritään jatkamaan syksyn aikana. Ryhmä on suunnattu A-klinikan ja Nuorten palvelujen miesasiakkaille.

Naisten ryhmä kokoontuu parittomilla viikoilla keskiviikkoisin klo 14.30 alkaen. Ryhmä on suunnattu A-klinikan ja Nuorten palvelujen naisasiakkaille.

Ilmoitamme erikseen muista hoidollisista ryhmistämme, kuten peliongelmaisten hoitoryhmästä ja avokuntoutuskurssista.

Henkilökunta

A-klinikan henkilökuntaan kuuluu lääkäreitä, sairaanhoitajia sekä sosiaaliohjaajia ja -työntekijöitä.

Meillä on erityisosaamista päihdelääketieteessä, yksilö- ja perheterapiassa sekä peliongelmien ja muiden toiminnallisten riippuvuuksien hoidossa.

  

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/a-klinikka-turku