Turun Ajurinkatu

Ajurinkatu 2, 2. krs
20100 Turku
Suomi

Katso sijaintimme kartalla

puh. 010 506 5550 (asiakaspalvelu ma–pe klo 8–17)

Avoinna

ma 8–18
ti 10–20
ke 8–16
to 8–16
pe 8–15

Vastaanotto ilman ajanvarausta

ma 10–11
pe 10–11

Ajankohtaista

Turun Nuorten ja perheiden palvelut on avoinna ja palvelee normaalisti koronavirukseen liittyvät varotoimet huomioiden. Käytä maskia, kun asioit toimipisteessämme. Vastaanotolle pääset halutessasi myös etänä puhelimitse tai videovastaanottona. Lue lisää A-klinikka Oy:n palveluissa noudatettavista varotoimista.

Huom. Päivystysaikamme ovat muuttuneet.


Nuorten ja perheiden palveluissa autamme omasta tai läheisen päihteiden käytöstä huolestuneita 15–29-vuotiaita nuoria ja nuoria aikuisia sekä heidän perheitään. Ongelmat voivat liittyä esimerkiksi alkoholiin, huumeisiin tai pelaamiseen.

Kenelle

Nuorten avokuntoutuksen palvelut on tarkoitettu alle 30-vuotiaille nuorille ja heidän läheisille ja seuraavien kuntien asukkaille: Turku, Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Koski, Kustavi, Lieto, Loimaa, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Parainen, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Somero, Taivassalo ja Vehmaa. Kaarinalaiset ensisijaisesti kotikunnan palvelujen ohjaamana. Palvelut ovat maksuttomia ja voit tulla meille suoraan ilman lähetettä. Muiden kuntien asukkailta tarvitaan kunnan myöntämä maksusitoumus.

Lue kaksikymppisen Emilian tarina siitä, kuinka hän sai Nuorten palveluista apua alkoholiongelmaan.

Lastensuojelun tukipalveluita voi saada lastensuojelulain tai sosiaalihuoltolain mukaisina tukitoimina.

Ajanvaraus ja yhteydenotto

Nuorten avokuntoutus

Voit tulla päivystävän hoitajan vastaanotolle ilman ajanvarausta maanantaisin klo 10–11 ja perjantaisin klo 10–11.

Varaa aika A-klinikka Oy:n asiakaspalvelusta numerosta 010 506 5550. Asiakaspalvelu myös neuvoo palveluihimme liittyvissä asioissa.

Puhelujen hinnat asiakaspalvelunumeroon 010 506 5550 kaikkialta Suomesta: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv 24 %). Puheluhinnat ovat samat kiinteän verkon lankaliittymästä ja matkapuhelimesta soitettaessa. Asiakaspalvelusta eteenpäin välitetty puhelu on lisämaksuton.

Voit varata vastaanottokäynnin myös nettiajanvarauksestamme. Valitse palveluksi ensikäynti, kun olet tulossa meille ensimmäistä kertaa tai edellisestä käynnistäsi on yli 3 kuukautta aikaa. Varaa jatkokäynti 30 min, kun sinulla on säännöllinen hoitosuhde työntekijäämme. Voit varata pidemmän jatkokäynnin 45 min, jos oma työntekijäsi on ohjeistanut niin tai tilanteesi on muuttunut ja vaatii enemmän selvittelyä.

Lastensuojelun tukipalvelut

Ota yhteyttä palveluesimieheen ja rakennetaan yhdessä nuorelle tai perheelle sopiva palvelukokonaisuus: palveluesimies, sosiaalityöntekijä Sanna Salmivirta, p. 050 327 2911 tai [email protected]

Palvelumme

Nuoren avokuntoutus

Autamme niissä tilanteissa, joissa oma tai läheisen päihteiden käyttö tai pelaaminen aiheuttaa huolta. Ensimmäisellä vastaanottokäynnillä kartoitetaan nuoren tilanne ja pohditaan yhdessä millainen apu nuorta auttaisi parhaiten.

Palveluihimme sisältyvät esimerkiksi keskustelukäynnit, tapaamiset perheen kanssa, lääkäripalvelut, riippuvuuksiin liittyvä ryhmätoiminta esimerkiksi ongelmapelaajien yksilö- ja ryhmämuotoinen kuntoutus. Ryhmäsisällöt perustuvat kognitiivisiin menetelmiin. Lisäksi Nuorten ja perheiden palveluissa järjestetään vertaistukitoimintaa.

Hoitosuunnitelma tehdään yhdessä asiakkaan, hänen verkostonsa ja lähettävän tahon kanssa. Hoito on luottamuksellista, yksilöllistä ja vapaaehtoista. Meiltä saa tukea myös mielenterveyteen ja arjen hallintaan liittyvissä ongelmissa. Nuorten ja perheiden palvelut toimi aiemmin Nuorisoaseman nimellä.

Lastensuojelun tukipalvelut

Lastensuojelun tukipalveluissa yhdistämme lastensuojelun sekä päihde- ja mielenterveystyön erityisosaamista. Tuotamme avo-, sijais- ja jälkihuollon aikaisia palveluita sekä sosiaalihuoltolain mukaisia palveluita perheille ja nuorelle. Palveluihimme sisältyy myös nuoren päihdekuntoutus. Perheiden ongelmat voivat liittyä esimerkiksi alaikäisen tai vanhemman päihteiden käyttöön tai pelaamiseen.

Tarjoamme kattavasti erilaisia palvelukokonaisuuksia asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Kunnat voivat lisäksi pyytää tarjousta yksittäisen työntekijän työpanoksesta täydentämään osaamisellaan kunnan omia palveluitaan.

Palveluihimme voidaan joustavasti liittää nuoren tai vanhemman päihdearvio. Työskentelyn aikana arvioidaan esimerkiksi vanhemman päihteiden käyttöä ja sen vaikutuksia muuhun perheeseen. Lastensuojelun tukipalveluissa voidaan hyödyntää myös Previct-lisätukea.

Palveluissamme on tavoitteena turvata lapsen päihteetön ympäristö, lapsen etu, suunnitelmallinen ja koko perhettä kuntouttava työskentely. Hyödynnämme palveluissa henkilökunnan monipuolista erityisosaamista ja henkilöstöllä on käytössä moniammatillisen tiimin konsultointi- ja työnohjausmahdollisuus perheiden kanssa työskentelyn tueksi.

Palveluitamme ovat

Ryhmät

Ongelmana rahapelaaminen? Tervetuloa ryhmään

Tervetuloa mukaan syksyn 2021 rahapeliryhmään. Ryhmä on tarkoitettu kaikille yli 16-vuotiaille – mukaan ovat tervetulleita sekä nuoret että aikuiset.

Ryhmä kokoontuu 12.10. alkaen kaksi kertaa viikossa tiistaisin ja torstaisin klo 16.30–18.30. Kokoontumiset pidetään toimipisteessämme osoitteessa Ajurinkatu 2, 2. krs.

Ryhmässä saat tietoa rahapeliongelmasta ja harjaannut pelihalujen hallitsemisessa.

Ilmoittaudu mukaan 30.9. mennessä: sosiaaliterapeutti Marikaisa Martikainen, p. 040 136 8103, [email protected]

Sohvis

Nuorten aikuisten avoin olohuone Sohvis on avoinna torstaisin klo 14–16 toimipisteessämme Ajurinkadulla. Voit tulla Sohvikseen ilman ajanvarausta.

Tarjolla on kahvia ja juttuseuraa sekä mahdollisuus tietokoneen ja tulostimen käyttöön. Työntekijät tukevat Kela- ja asuntohakemuksiin, opiskeluun ja harrastuksiin liittyvissä käytännön asioissa. Nuorten toiveiden mukaan pidetään myös teemallisia keskusteluja ja tehdään mieluisia asioita yhdessä.

Sohvista ohjaa Nuorten ja perheiden palveluiden ohjaaja yhdessä kokemusasiantuntijan kanssa. Tervetuloa!

Seuraa Nuorten ja perheiden palveluita ja Sohvista Facebookissa ja Instagramissa.

Verkkoterapia

Hoitoa on saatavilla myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta. Verkkoterapia on tarkoitettu täysi-ikäisille alkoholinkäytön vähentämiseen. Palvelu on turkulaisille maksuton. Katso tarkemmat tiedot A-klinikka Turun sivulta.

Henkilökunta

Moniammatilliseen työryhmäämme koostuu sosiaali- ja terveysalan huippuammattilaisista, joilla on erityisosaamista päihde- ja mielenterveysongelmien hoidosta sekä lastensuojelun erityisosaamista perheiden kuntouttamisesta ja moniongelmaisten nuorten kanssa työskentelystä. Työskentely pohjautuu ratkaisu- ja voimavarakeskeisyyteen.

Moniammatillisesta tiimistämme löytyy

  • sosionomeja, sairaanhoitajia, psykiatrinen sairaanhoitaja, sosiaalityöntekijöitä, lääkäreitä, lähihoitaja
  • psykoterapeutti, ratkaisukeskeisiä lyhytterapeutteja, perheterapeutti ja neuropsykiatrinen valmentaja

Osalla työntekijöistämme on seuraavanlaisia täydennyskoulutuksia:

  • ongelmapelaajien erityisohjaajan koulutus
  • VIG-ohjaaja
  • mielenterveys- ja päihdetyön erikoistumiskoulutus
  • videoavusteinen vuorovaikutuksen ohjaaja -koulutus
  • seksuaalineuvoja-koulutus
  • kuva- ja musiikkiterapia -koulutus

Työskentelymme perustuu asiakkaiden kunnioitukseen, ennakkoluulottomaan kohteluun, lapsen edun turvaamiseen, laadukkaisiin palveluihin ja salassapitoon.

Sivun lyhytosoite
a-klinikka.fi/nuorten-ja-perheiden-palvelut-turku
Jaa tämä sivu