Turun Ajurinkatu

Ajurinkatu 2, 2. krs
20100 Turku
Suomi

Katso sijaintimme kartalla

puh. 010 506 5550 (asiakaspalvelun aukioloajat ma–ke 8–16, to 8–15 ja pe 8–16)

Avoinna

ma 8–18
ti 10–20
ke 8–16
to 10–16
pe 8–15

Vastaanotto ilman ajanvarausta

ma 10–11
ti 17–18
pe 10–11

Kevään poikkeusaukioloajat

pe 7.4. Suljettu
ma 10.4. Suljettu
ma 1.5. Suljettu
to 18.5. Suljettu

Meiltä saa apua ja neuvoja alkoholiin, muihin päihteisiin ja riippuvuuksiin liittyvissä ongelmissa.

Kenelle

Palvelut on tarkoitettu alle 30-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille. Meille voit tulla myös silloin, jos sinua huolestuttaa läheisesi tilanne.

Nuorten palvelut ovat maksuttomia seuraavien kuntien asukkaille: Turku, Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Koski, Kustavi, Lieto, Loimaa, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Parainen, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Somero, Taivassalo ja Vehmaa. Kaarinalaiset ensisijaisesti kotikunnan palvelujen ohjaamana.

Tarjoamme myös lastensuojelun tukipalveluja.

Varaa aika

Varaa vastaanottokäynti helposti nettiajanvarauksestamme. Nuorten palvelujen ajanvaraus on tarkoitettu alle 30-vuotiaille. Palvelemme 30 vuotta täyttäneitä A-klinikalla.

Varaa aika verkosta

Voit varata ajan myös puhelimitse A-klinikka Oy:n asiakaspalvelusta numerosta 010 506 5550. Ajanvarausten lisäksi asiakaspalvelu neuvoo palveluihimme liittyvissä asioissa.

Puhelujen hinnat asiakaspalvelunumeroon 010 506 5550 kaikkialta Suomesta: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv 24 %). Puheluhinnat ovat samat kiinteän verkon lankaliittymästä ja matkapuhelimesta soitettaessa. Asiakaspalvelusta eteenpäin välitetty puhelu on lisämaksuton.

Ilman ajanvarausta voit tulla päivystävän hoitajan vastaanotolle maanantaisin klo 10–11, tiistaisin klo 17–18 ja perjantaisin klo 10–11.

Nuorten palvelut

Autamme silloin, kun oma tai läheisen päihteiden käyttö tai pelaaminen aiheuttaa huolta. Meiltä saa tukea myös mielenterveyteen liittyvissä ongelmissa. Ensimmäisellä vastaanottokäynnillä käydään tilannetta läpi ja suunnitellaan yhdessä jatkoa. Pienikin huoli on riittävä syy tulla juttelemaan asiasta.

Palveluihimme sisältyvät esimerkiksi neuvonta, keskustelukäynnit, perhetapaamiset ja lääkäripalvelut. Meillä kokoontuu myös ryhmiä ja järjestämme vertaistukitoimintaa.

Henkilökuntaamme kuuluu sairaanhoitajia, sosiaaliohjaajia, ohjaajia, sosiaalityöntekijöitä ja lääkäreitä. Hoito on luottamuksellista, yksilöllistä ja vapaaehtoista. Voit tulla meille suoraan ilman lähetettä.

Lue kaksikymppisen Emilian tarina siitä, kuinka hän sai palveluistamme apua alkoholiongelmaan.

Ryhmät

Toimipisteessämme kokoontuvien ryhmien tiedot löydät ryhmien sivulta. Lämpimästi tervetuloa mukaan! Nuorten olohuone Sohvis on toistaiseksi tauolla.

Lastensuojelun tukipalvelut

Lastensuojelun tukipalveluissamme yhdistyy lastensuojelun erityisosaaminen ja päihde- ja mielenterveysongelmien hoito. Palveluihin hakeudutaan kunnan sosiaalipalvelujen kautta.

Tarjoamme perheille avo-, sijais- ja jälkihuollon aikaisia sekä sosiaalihuoltolain mukaisia palveluja. Perheen ongelmat voivat liittyä esimerkiksi alaikäisen nuoren tai vanhemman päihteiden käyttöön tai riippuvuuteen. Palvelukokonaisuus suunnitellaan yksilöllisesti asiakasperheen tarpeen mukaisesti.

Palveluitamme ovat nuoren tai vanhemman päihdearvio, nuoren päihdekuntoutus, tehostettu perhetyö ja SHL-perhetyö, perhearviointi, perhekuntoutus, vanhemmuuden arviointi, aikuisten sosiaalinen kuntoutus, ammatillinen tukihenkilötoiminta ja Previct. Tarjoamme Previctiin myös viikonloppuseurantaa kunnan lastensuojelun tilaamana. Viikonloppuseuranta on mahdollista silloin, kun asiakkaalla on Previct käytössä A-klinikan palveluissa. Sijaishuollon palvelut ovat saatavilla Stoppareiden kautta.

Lastensuojelun tukipalvelujen tavoitteena on turvata lapselle tai nuorelle turvallinen kasvuympäristö. Työskentely on suunnitelmallista ja huomioi koko perheen. Myös kunnan omia palveluja on mahdollista täydentää päihdehoitoon erikoistuneen työntekijämme osaamisella.

Ota yhteyttä, niin rakennetaan yhdessä nuorelle tai perheelle sopiva palvelukokonaisuus: palveluesimies, sosiaalityöntekijä Sanna Salmivirta, p. 050 327 2911, [email protected]

Sivun lyhytosoite
a-klinikka.fi/nuorten-ja-perheiden-palvelut-turku
Jaa tämä sivu