Turun Ajurinkatu

Ajurinkatu 2, 2. krs
20100 Turku
Suomi

Katso sijaintimme kartalla

puh. 010 506 5550 (asiakaspalvelu ma–pe klo 8–16)

Avoinna

ma 10–18
ti 10–18
ke 8.15–16
to 8.15–16
pe 8–15

Vastaanotto ilman ajanvarausta

ma 9–11
ke 9–11
pe 9–11

Kesän poikkeusaukioloajat

Avoinna kesä- ja heinäkuussa

ma 10–18
ti 8.15–16
ke 8.15–16
to 8.15–16
pe 8.15–15

Vastaanotto ilman ajanvarausta 28.6.–15.8.

ti 13–15
pe 9–11

Ajankohtaista

Turun Nuorten ja perheiden palvelut on avoinna ja palvelee normaalisti koronavirukseen liittyvät varotoimet huomioiden. Käytäthän maskia, kun asioit toimipisteessämme. Vastaanotolle pääset halutessasi myös etänä puhelimitse tai videovastaanottona. Lue lisää A-klinikka Oy:n palveluissa noudatettavista varotoimista.


Nuorten ja perheiden palveluissa autamme omasta tai läheisen päihteiden käytöstä huolestuneita 15–29-vuotiaita nuoria ja nuoria aikuisia sekä heidän perheitään. Ongelmat voivat liittyä esimerkiksi alkoholiin, huumeisiin tai pelaamiseen.

Kenelle

Nuorten avokuntoutuksen palvelut on tarkoitettu alle 30-vuotiaille nuorille ja heidän läheisille ja seuraavien kuntien asukkaille: Turku, Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Koski, Kustavi, Lieto, Loimaa, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Parainen, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Somero, Taivassalo ja Vehmaa. Kaarinalaiset ensisijaisesti kotikunnan palvelujen ohjaamana. Palvelut ovat maksuttomia ja voit tulla meille suoraan ilman lähetettä. Muiden kuntien asukkailta tarvitaan kunnan myöntämä maksusitoumus.

Lue kaksikymppisen Emilian tarina siitä, kuinka hän sai Nuorten palveluista apua alkoholiongelmaan.

Lastensuojelun tukipalveluita voi saada lastensuojelulain tai sosiaalihuoltolain mukaisina tukitoimina.

Ajanvaraus ja yhteydenotto

Nuorten avokuntoutus

Voit tulla päivystävän sairaanhoitajan vastaanotolle ilman ajanvarausta maanantaisin klo 9–11, keskiviikkoisin klo 9–11 ja perjantaisin klo 9–11. Huom. Päivystys on avoinna 28.6.–15.8. tiistaisin klo 13–15 ja perjantaisin klo 9–11. Muina aikoina palvelemme ajanvarauksella.

Varaa aika A-klinikka Oy:n asiakaspalvelusta numerosta 010 506 5550. Asiakaspalvelu myös neuvoo palveluihimme liittyvissä asioissa.

Puhelujen hinnat asiakaspalvelunumeroon 010 506 5550 kaikkialta Suomesta: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv 24 %). Puheluhinnat ovat samat kiinteän verkon lankaliittymästä ja matkapuhelimesta soitettaessa. Asiakaspalvelusta eteenpäin välitetty puhelu on lisämaksuton.

Voit varata vastaanottokäynnin myös nettiajanvarauksestamme. Valitse palveluksi ensikäynti, kun olet tulossa meille ensimmäistä kertaa tai edellisestä käynnistäsi on yli 3 kuukautta aikaa. Varaa jatkokäynti 30 min, kun sinulla on säännöllinen hoitosuhde työntekijäämme. Voit varata pidemmän jatkokäynnin 45 min, jos oma työntekijäsi on ohjeistanut niin tai tilanteesi on muuttunut ja vaatii enemmän selvittelyä.

Lastensuojelun tukipalvelut

Ota yhteyttä palveluesimieheen ja rakennetaan yhdessä nuorelle tai perheelle sopiva palvelukokonaisuus: palveluesimies, sosiaalityöntekijä Sanna Salmivirta, p. 050 327 2911 tai [email protected]

Palvelumme

Nuoren avokuntoutus

Autamme niissä tilanteissa, joissa oma tai läheisen päihteiden käyttö tai pelaaminen aiheuttaa huolta. Ensimmäisellä vastaanottokäynnillä kartoitetaan nuoren tilanne ja pohditaan yhdessä millainen apu nuorta auttaisi parhaiten.

Palveluihimme sisältyvät esimerkiksi keskustelukäynnit, tapaamiset perheen kanssa, lääkäripalvelut, riippuvuuksiin liittyvä ryhmätoiminta esimerkiksi ongelmapelaajien yksilö- ja ryhmämuotoinen kuntoutus. Ryhmäsisällöt perustuvat kognitiivisiin menetelmiin. Lisäksi Nuorten ja perheiden palveluissa järjestetään vertaistukitoimintaa.

Hoitosuunnitelma tehdään yhdessä asiakkaan, hänen verkostonsa ja lähettävän tahon kanssa. Hoito on luottamuksellista, yksilöllistä ja vapaaehtoista. Meiltä saa tukea myös mielenterveyteen ja arjen hallintaan liittyvissä ongelmissa. Nuorten ja perheiden palvelut toimi aiemmin Nuorisoaseman nimellä.

Lastensuojelun tukipalvelut

Lastensuojelun tukipalveluissa yhdistämme lastensuojelun sekä päihde- ja mielenterveystyön erityisosaamista. Tuotamme avo-, sijais- ja jälkihuollon aikaisia palveluita sekä sosiaalihuoltolain mukaisia palveluita perheille ja nuorelle. Palveluihimme sisältyy myös nuoren päihdekuntoutus. Perheiden ongelmat voivat liittyä esimerkiksi alaikäisen tai vanhemman päihteiden käyttöön tai pelaamiseen.

Tarjoamme kattavasti erilaisia palvelukokonaisuuksia asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Kunnat voivat lisäksi pyytää tarjousta yksittäisen työntekijän työpanoksesta täydentämään osaamisellaan kunnan omia palveluitaan.

Palveluihimme voidaan joustavasti liittää nuoren tai vanhemman päihdearvio. Työskentelyn aikana arvioidaan esimerkiksi vanhemman päihteiden käyttöä ja sen vaikutuksia muuhun perheeseen. Lastensuojelun tukipalveluissa voidaan hyödyntää myös Previct-lisätukea.

Palveluissamme on tavoitteena turvata lapsen päihteetön ympäristö, lapsen etu, suunnitelmallinen ja koko perhettä kuntouttava työskentely. Hyödynnämme palveluissa henkilökunnan monipuolista erityisosaamista ja henkilöstöllä on käytössä moniammatillisen tiimin konsultointi- ja työnohjausmahdollisuus perheiden kanssa työskentelyn tueksi.

Palveluitamme ovat

Henkilökunta

Moniammatilliseen työryhmäämme koostuu sosiaali- ja terveysalan huippuammattilaisista, joilla on erityisosaamista päihde- ja mielenterveysongelmien hoidosta sekä lastensuojelun erityisosaamista perheiden kuntouttamisesta ja moniongelmaisten nuorten kanssa työskentelystä. Työskentely pohjautuu ratkaisu- ja voimavarakeskeisyyteen.

Moniammatillisesta tiimistämme löytyy

  • sosionomeja, sairaanhoitajia, psykiatrinen sairaanhoitaja, sosiaalityöntekijöitä, lääkäreitä, lähihoitaja
  • psykoterapeutti, ratkaisukeskeisiä lyhytterapeutteja, perheterapeutti ja neuropsykiatrinen valmentaja

Osalla työntekijöistämme on seuraavanlaisia täydennyskoulutuksia:

  • ongelmapelaajien erityisohjaajan koulutus
  • VIG-ohjaaja
  • mielenterveys- ja päihdetyön erikoistumiskoulutus
  • videoavusteinen vuorovaikutuksen ohjaaja -koulutus
  • seksuaalineuvoja-koulutus
  • kuva- ja musiikkiterapia -koulutus

Työskentelymme perustuu asiakkaiden kunnioitukseen, ennakkoluulottomaan kohteluun, lapsen edun turvaamiseen, laadukkaisiin palveluihin ja salassapitoon. Olemme Yhteiskunnallinen yritys ja toimitamme tuotot palautuvat yhteiseen hyvään, suomalaisen päihde- ja mielenterveystyön kehittämiseen. A-klinikka Oy:n laatujärjestelmälle on myönnetty Social and Health Quality Service -laaduntunnustus (SHQS), joka kattaa kaikki palvelumme.

Sohvis

Nuorten aikuisten avoin olohuone Sohvis on avoinna torstaisin klo 14–16 toimipisteessämme Ajurinkadulla. Voit tulla Sohvikseen ilman ajanvarausta.

Tarjolla on kahvia ja juttuseuraa sekä mahdollisuus tietokoneen ja tulostimen käyttöön. Työntekijät tukevat Kela- ja asuntohakemuksiin, opiskeluun ja harrastuksiin liittyvissä käytännön asioissa. Nuorten toiveiden mukaan pidetään myös teemallisia keskusteluja ja tehdään mieluisia asioita yhdessä.

Sohvista ohjaavat Nuorten ja perheiden palveluiden ohjaaja ja etsivä nuorisotyöntekijä yhdessä kokemusasiantuntijan kanssa. Tervetuloa!

Seuraa Nuorten ja perheiden palveluita ja Sohvista Facebookissa ja Instagramissa.

Etsivä nuorisotyöntekijä

Etsivä nuorisotyöntekijä on 15–29-vuotiaiden nuorten käytettävissä päihteiden käyttöön liittyvissä kysymyksissä sekä keskusteluapuna psyykkisen hyvinvoinnin asioissa, kuten ihmissuhdeongelmat, jännitys tai masennus. Etsivä työntekijä voi auttaa myös käytännön asioiden hoitamisessa esimerkiksi työhön, opiskeluun, Kela-asioihin tai asumiseen liittyen.

Tavoitat työntekijän arkisin puhelimitse, sähköpostitse ja toimipisteessä: Maija Luukkonen, puh. 040 6742 873, [email protected] Työntekijä voi myös tulla nuorta lähellä olevaan paikkaan tapaamaan nuorta.

Verkkoterapia

Hoitoa on saatavilla myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta. Verkkoterapia on tarkoitettu täysi-ikäisille alkoholinkäytön vähentämiseen. Palvelu on turkulaisille maksuton. Katso tarkemmat tiedot A-klinikka Turun sivulta.

Sivun lyhytosoite
a-klinikka.fi/nuorten-ja-perheiden-palvelut-turku
Jaa tämä sivu