Back to top

Nuorten palvelut Turku

Ajurinkatu 2, 2. krs
20100 Turku

puh. 010 506 5550 (ajanvaraukset ja neuvonta ma–pe 8–18)

Avoinna 

ma 10–18
ti 10–18
ke 8.15–16
to 8.15–16
pe 8–15

Suljettu päivittäin 12–12.45

Vastaanotto ilman ajanvarausta

ma 9–11
ke 9–11
pe 9–11

Ajankohtaista

Nuorten palvelut on avoinna ja palvelee normaalisti koronavirukseen liittyvät varotoimet huomioiden. Vastaanotolle pääset halutessasi myös etänä puhelimitse tai videovastaanottona. Suosittelemme etävastaanottoa riskiryhmään kuuluville. Jos sinulla on flunssan oireita, ethän asioi toimipisteessämme. Lue lisää A-klinikka Oy:n palveluissa noudatettavista varotoimista.


Nuorten palveluissa autamme omasta tai läheisen päihteiden käytöstä huolestuneita 15–29-vuotiaita nuoria ja nuoria aikuisia sekä heidän perheitään. Ongelmat voivat liittyä esimerkiksi alkoholiin, huumeisiin tai pelaamiseen.

Lue kaksikymppisen Emilian tarina siitä, kuinka hän sai Nuorten palveluista apua alkoholiongelmaan.

Kenelle

Nuorten palvelut on tarkoitettu seuraavien kuntien asukkaille: Turku, Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Koski, Kustavi, Lieto, Loimaa, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Parainen, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Somero, Taivassalo ja Vehmaa.

Palvelut ovat maksuttomia ja voit tulla meille suoraan ilman lähetettä.

Ajanvaraus

Ilman ajanvarausta voit tulla päivystävän sairaanhoitajan vastaanotolle maanantaisin klo 9–11, keskiviikkoisin klo 9–11 ja perjantaisin klo 9–11.

Ajan voit varata asiakaspalvelustamme, joka on avoinna arkisin kello 8–18 numerossa 010 506 5550 ja sähköpostitse [email protected].

Puhelujen hinnat asiakaspalvelunumeroon 010 506 5550 kaikkialta Suomesta: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv 24 %). Puheluhinnat ovat samat kiinteän verkon lankaliittymästä ja matkapuhelimesta soitettaessa. Asiakaspalvelusta eteenpäin välitetty puhelu on lisämaksuton.

Voit varata vastaanottokäynnin myös nettiajanvarauksestamme. Valitse palveluksi ensikäynti, kun olet tulossa meille ensimmäistä kertaa tai edellisestä käynnistäsi on yli 3 kuukautta aikaa. Varaa jatkokäynti 30 min, kun sinulla on säännöllinen hoitosuhde työntekijäämme. Voit varata pidemmän jatkokäynnin 45 min, jos oma työntekijäsi on ohjeistanut niin tai tilanteesi on muuttunut ja vaatii enemmän selvittelyä.

Palvelumme

Ensimmäisellä vastaanottokäynnillä työntekijä keskustelee kanssasi siitä, millainen apu sopisi sinulle parhaiten. Palveluihimme sisältyvät esimerkiksi keskustelukäynnit, tapaamiset perheen kanssa, lääkäripalvelut, ryhmät ja etsivä nuorisotyö. Lisäksi Nuorten palveluissa järjestetään vertaistukitoimintaa.

Nuorten palveluiden tarjoama hoito on luottamuksellista, yksilöllistä ja vapaaehtoista. Tukea saa myös mielenterveyteen ja arjen hallintaan liittyvissä ongelmissa.

Henkilökuntaamme kuuluu sosiaaliohjaajia, sosiaalityöntekijöitä, perheterapeutteja, sairaanhoitaja ja lääkäri.

Nuorten palvelut toimi aiemmin Nuorisoaseman nimellä.

Sohvis

Nuorten aikuisten avoin olohuone Sohvis on avoinna torstaisin klo 14–16 toimipisteessämme Ajurinkadulla. Voit tulla Sohvikseen ilman ajanvarausta.

Tarjolla on kahvia ja juttuseuraa sekä mahdollisuus tietokoneen ja tulostimen käyttöön. Työntekijät tukevat Kela- ja asuntohakemuksiin, opiskeluun ja harrastuksiin liittyvissä käytännön asioissa. Nuorten toiveiden mukaan pidetään myös teemallisia keskusteluja ja tehdään mieluisia asioita yhdessä.

Sohvista ohjaavat Nuorten palveluiden ohjaaja ja etsivä nuorisotyöntekijä yhdessä kokemusasiantuntijan kanssa. Tervetuloa!

Seuraa Nuorten palveluiden ja Sohviksen ajankohtaisia Facebookissa ja Instagramissa.

Ryhmät

Peliongelmaisten ryhmä aloittaa 15.9.

Mietityttääkö pelaaminen? Tervetuloa 15–29-vuotiaille tarkoitettuun peliongelmaisten ryhmään. Ryhmässä saat tietoa peliriippuvuudesta ja opit keinoja, joilla hallita pelaamista. Pääset keskustelemaan pelaamiseen liittyvistä asioista muiden samankaltaisessa tilanteessa olevien kanssa.

Ryhmä alkaa 15.9. ja kokoontuu kerran viikossa tiistaisin klo 16.30–18.30 yhteensä 12 kertaa.

Ilmoittaudu mukaan: Tero-Petri Suovanen, p. 050 529 7979, [email protected].

Etsivä nuorisotyöntekijä

Etsivä nuorisotyöntekijä on 15–29-vuotiaiden nuorten käytettävissä päihteiden käyttöön liittyvissä kysymyksissä sekä keskusteluapuna psyykkisen hyvinvoinnin asioissa, kuten ihmissuhdeongelmat, jännitys tai masennus. Etsivä työntekijä voi auttaa myös käytännön asioiden hoitamisessa esimerkiksi työhön, opiskeluun, Kela-asioihin tai asumiseen liittyen.

Tavoitat työntekijän arkisin puhelimitse, sähköpostitse ja toimipisteessä: Maija Luukkonen, puh. 040 6742 873, [email protected]. Työntekijä voi myös tulla nuorta lähellä olevaan paikkaan tapaamaan nuorta. 

Verkkoterapia

Hoitoa on saatavilla myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta. Verkkoterapia on tarkoitettu täysi-ikäisille alkoholinkäytön vähentämiseen. Palvelu on turkulaisille maksuton. Katso tarkemmat tiedot A-klinikka Turun sivulta.

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/nuorten-palvelut-turku