Back to top

Nuorten palvelut Turku

Ajurinkatu 2, 2. krs
20100 Turku

puh. 010 506 5550 (ajanvaraukset ja neuvonta ma–pe 8–18)

Avoinna 

ma 10–18
ti 10–18
ke 8.15–16
to 8.15–16
pe 8–15

Suljettu päivittäin 12–12.45

Nuorten palveluissa (entinen nuorisoasema) autamme omasta tai läheisen päihteiden käytöstä huolestuneita 16–25-vuotiaita nuoria ja heidän perheitään. Hoidamme myös esimerkiksi pelaamiseen tai netinkäyttöön liittyviä ongelmia.

Etsivä nuorisotyöntekijä on 15–29-vuotiaiden nuorten käytettävissä päihteiden käyttöön ja peliongelmiin liittyvissä kysymyksissä sekä keskusteluapuna psyykkisen hyvinvoinnin asioissa, kuten ihmissuhdeongelmat, jännitys tai masennus. Etsivä työntekijä voi auttaa myös käytännön asioiden hoitamisessa esimerkiksi työhön, opiskeluun, Kela-asioihin tai asumiseen liittyen.

Nuorten aikuisten avoin olohuone Sohvis on avoinna tiistaisin ja torstaisin klo 14–16. Seuraa Nuorten palveluiden ja Sohviksen ajankohtaisia Facebookissa ja Instagramissa.

Miten palveluun pääsee

Nuorten palveluihin voi tulla seuraavista kunnista: Turku, Aura, Koski, Kustavi, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Parainen, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Somero ja Taivassalo. Palvelut ovat maksuttomia eikä lähetettä tarvita.

Voit hakeutua palveluihin tulemalla käymään toimipisteessämme Ajurinkadulla tai varaamalla ajan puhelimitse.

A-klinikka Oy:n ajanvaraus ja neuvonta palvelee arkisin kello 8–18 numerossa 010 506 5550. Palvelemme myös sähköpostitse [email protected].

Puhelujen hinnat asiakaspalvelunumeroon 010 506 5550 kaikkialta Suomesta: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv 24 %). Puheluhinnat ovat samat kiinteän verkon lankaliittymästä ja matkapuhelimesta soitettaessa. Asiakaspalvelusta eteenpäin välitetty puhelu on lisämaksuton.

Palvelumme

Autamme erilaisissa päihteisiin ja riippuvuuksiin liittyvissä ongelmissa. Ongelmien taustalla voi olla esimerkiksi alkoholi, huumeet tai pelaaminen.

Nuorten palveluiden tarjoama hoito on kokonaisvaltaista, luottamuksellista ja vapaaehtoista. Riippuvuuden hoitamisen lisäksi tuemme sosiaalisissa ja mielenterveyteen liittyvissä ongelmissa.

Palveluitamme ovat yksilökeskustelut työntekijän kanssa, tapaamiset nuoren perheen tai verkoston kanssa, erilaiset ryhmät, etsivä nuorisotyö ja lääkäripalvelut. Lisäksi meillä on avointen ovien vertaistukitoimintaa.

Sohvis tiistaisin ja torstaisin

Sohvis, nuorten aikuisten avoin olohuone on avoinna tiistaisin ja torstaisin klo 14–16 Nuorten palveluiden toimipisteessä Ajurinkadulla. Voit tulla Sohvikseen ilman ajanvarausta.

Tarjolla on kahvia ja juttuseuraa sekä mahdollisuus tietokoneen ja printterin käyttöön. Työntekijät tukevat Kela- ja asuntohakemuksiin, opiskeluun ja harrastuksiin liittyvissä käytännön asioissa. Tiistaisin Sohviksessa kokkaillaan nuorten suunnitelmien mukaan. Torstaisin on usein jokin teema, jonka mukaan käydään rentoa keskustelua. Sohvista ohjaavat Anna ja Tero-Petri. Tervetuloa!

Etsivä nuorisotyöntekijä

Etsivä nuorisotyöntekijä on tavoitettavissa arkisin puhelimitse, sähköpostitse ja Nuorten palveluiden toimipisteessä: Tero-Petri Suovanen, puh. 040 6742 873, tero-petri.suovanen(at)a-klinikka.fi. Työntekijä voi myös tulla nuorta lähellä olevaan paikkaan.

Henkilökuntamme

Nuorten palveluiden henkilökuntaan kuuluu sosiaaliterapeutteja, perheterapeutteja, sairaanhoitaja ja lääkäri.

Hoitotyön lisäksi tarjoamme koulutus-, työnohjaus- ja konsultaatiopalveluja päihdeongelmaisten parissa työskenteleville.

Hoitoa verkossa

Hoitoa on saatavilla myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta:

Verkkoterapia on tarkoitettu alkoholinkäytön vähentämiseen ja lopettamiseen. Voit hakeutua verkkoterapiaan A-klinikka Turun kautta. Hoidon voi maksaa myös itse, jolloin ajan verkkoterapian aloitukseen voi varata netistä. Voit kysyä lähetettä verkkoterapiaamme myös työterveydestäsi.

Etävastaanotolla pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa omalta kotisohvaltasi käsin. Olet tervetullut etävastaanotolle esimerkiksi silloin, jos oma tai läheisesi alkoholinkäyttö mietityttää, sinulla on ongelmia pelaamisen kanssa tai tarvitset tukea elämäntilanteeseesi. Etävastaanotot ovat maksullisia ja voit varata niitä netistä yksittäin.

Kaikki digitaaliset palvelumme löydät osoitteesta hoitoaverkossa.fi.

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/nuorten-palvelut-turku