Back to top

Nuorten palvelut Turku

Ajurinkatu 2, 2. krs
20100 Turku

puh. 010 506 5550 (ajanvaraukset ja neuvonta ma–pe 8–18)

Avoinna 

ma 10–18
ti 10–18
ke 8.15–16
to 8.15–16
pe 8–15

Suljettu päivittäin 12–12.45

Nuorten palvelujen vastaanotot pidetään normaalisti, mutta ne pyritään ensisijaisesti järjestämään etävastaanottona. Mikäli sinulla on aika varattuna, oma työntekijäsi ottaa sinuun yhteyttä. Jos sinulla on flunssan oireita, ethän asioi toimipisteessämme. Voit peruuttaa ajan soittamalla asiakaspalveluumme 010 506 5550 tai suoraan omalle työntekijällesi. Huomioithan myös, että Sohvis ja kaikki ryhmämme ovat tauolla. Noudatamme varotoimia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Lue lisää.


Nuorten palveluissa (entinen Nuorisoasema) autamme omasta tai läheisen päihteiden käytöstä huolestuneita 16–25-vuotiaita nuoria ja heidän perheitään. Ongelmat voivat liittyä esimerkiksi alkoholiin tai huumeisiin. Hoidamme myös pelaamiseen ja netinkäyttöön liittyviä ongelmia.

Miten palveluun pääsee

Nuorten palveluihin voi tulla seuraavista kunnista: Turku, Aura, Koski, Kustavi, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Parainen, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Somero ja Taivassalo. Palvelut ovat maksuttomia eikä lähetettä tarvita.

Voit tulla toimipisteeseemme Ajurinkadulle aukioloaikoina tai varata ajan puhelimitse. Ajanvaraus ja neuvonta palvelee arkisin kello 8–18 numerossa 010 506 5550 ja sähköpostitse [email protected].

Puhelujen hinnat asiakaspalvelunumeroon 010 506 5550 kaikkialta Suomesta: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv 24 %). Puheluhinnat ovat samat kiinteän verkon lankaliittymästä ja matkapuhelimesta soitettaessa. Asiakaspalvelusta eteenpäin välitetty puhelu on lisämaksuton.

Palvelumme

Autamme erilaisissa päihteisiin ja riippuvuuksiin liittyvissä ongelmissa. Nuorten palveluiden tarjoama hoito on kokonaisvaltaista, luottamuksellista ja vapaaehtoista. Riippuvuuden hoitamisen lisäksi tuemme sosiaalisissa ja mielenterveyteen liittyvissä ongelmissa.

Palveluitamme ovat yksilökeskustelut työntekijän kanssa, tapaamiset nuoren perheen tai verkoston kanssa, erilaiset ryhmät, etsivä nuorisotyö ja lääkäripalvelut. Lisäksi meillä on avointen ovien vertaistukitoimintaa.

Henkilökuntaamme kuuluu sosiaaliterapeutteja, perheterapeutteja, sairaanhoitaja ja lääkäri.

Sohvis tiistaisin ja torstaisin – tauolla

Sohvis, nuorten aikuisten avoin olohuone on avoinna tiistaisin ja torstaisin klo 14–16 Nuorten palveluiden toimipisteessä Ajurinkadulla. Voit tulla Sohvikseen ilman ajanvarausta.

Tarjolla on kahvia ja juttuseuraa sekä mahdollisuus tietokoneen ja printterin käyttöön. Työntekijät tukevat Kela- ja asuntohakemuksiin, opiskeluun ja harrastuksiin liittyvissä käytännön asioissa. Tiistaisin Sohviksessa kokkaillaan nuorten suunnitelmien mukaan. Torstaisin on usein jokin teema, jonka mukaan käydään rentoa keskustelua. Sohvista ohjaavat Anna ja Tero-Petri. Tervetuloa!

Seuraa Nuorten palveluiden ja Sohviksen ajankohtaisia Facebookissa ja Instagramissa.

Etsivä nuorisotyöntekijä

Etsivä nuorisotyöntekijä on 15–29-vuotiaiden nuorten käytettävissä päihteiden käyttöön ja peliongelmiin liittyvissä kysymyksissä sekä keskusteluapuna psyykkisen hyvinvoinnin asioissa, kuten ihmissuhdeongelmat, jännitys tai masennus. Etsivä työntekijä voi auttaa myös käytännön asioiden hoitamisessa esimerkiksi työhön, opiskeluun, Kela-asioihin tai asumiseen liittyen.

Tavoitat työntekijän arkisin puhelimitse, sähköpostitse ja Nuorten palveluiden toimipisteessä: Tero-Petri Suovanen, puh. 040 6742 873, [email protected]. Työntekijä voi myös tulla nuorta lähellä olevaan paikkaan.

Hoitoa verkossa

Hoitoa on saatavilla myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta:

Verkkoterapia on tarkoitettu alkoholinkäytön vähentämiseen ja lopettamiseen. Voit hakeutua verkkoterapiaan A-klinikka Turun kautta. Hoidon voi maksaa myös itse, jolloin ajan verkkoterapian aloitukseen voi varata netistä. Voit kysyä lähetettä verkkoterapiaamme myös työterveydestäsi.

Etävastaanotolla pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa omalta kotisohvaltasi käsin. Olet tervetullut etävastaanotolle esimerkiksi silloin, jos oma tai läheisesi alkoholinkäyttö mietityttää, sinulla on ongelmia pelaamisen kanssa tai tarvitset tukea elämäntilanteeseesi. Etävastaanotot ovat maksullisia ja voit varata niitä netistä yksittäin.

Kaikki digitaaliset palvelumme löydät osoitteesta hoitoaverkossa.fi.

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/nuorten-palvelut-turku