Back to top

Nuorten palvelut Turku

Ajurinkatu 2, 2. krs
20100 Turku

puh. 010 506 5550 (ajanvaraukset ja neuvonta ma–pe 8–18)

Avoinna 

ma 10–18
ti 10–18
ke 8.15–16
to 8.15–16
pe 8–15

Suljettu päivittäin 12–12.45

Ajankohtaista

Nuorten palvelut on avoinna ja palvelee normaalisti koronavirukseen liittyvät varotoimet huomioiden. Vastaanotolle pääset halutessasi myös etänä puhelimitse tai videovastaanottona. Suosittelemme etävastaanottoa riskiryhmään kuuluville. Jos sinulla on flunssan oireita, ethän asioi toimipisteessämme. Lue lisää A-klinikka Oy:n palveluissa noudatettavista varotoimista.


Nuorten palveluissa (entinen Nuorisoasema) autamme omasta tai läheisen päihteiden käytöstä huolestuneita 16–25-vuotiaita nuoria ja heidän perheitään. Ongelmat voivat liittyä esimerkiksi alkoholiin tai huumeisiin. Hoidamme myös pelaamiseen ja netinkäyttöön liittyviä ongelmia.

Lue kaksikymppisen Emilian tarina siitä, kuinka hän sai Nuorten palveluista apua alkoholiongelmaan.

Tervetuloa meille

Nuorten palvelut on tarkoitettu seuraavien kuntien asukkaille: Turku, Aura, Koski, Kustavi, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Parainen, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Somero ja Taivassalo. Palvelut ovat maksuttomia eikä lähetettä tarvita.

Voit tulla toimipisteeseemme Ajurinkadulle aukioloaikoina tai varata ajan. Ajanvaraus ja neuvonta palvelee arkisin kello 8–18 numerossa 010 506 5550 ja sähköpostitse [email protected].

Puhelujen hinnat asiakaspalvelunumeroon 010 506 5550 kaikkialta Suomesta: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv 24 %). Puheluhinnat ovat samat kiinteän verkon lankaliittymästä ja matkapuhelimesta soitettaessa. Asiakaspalvelusta eteenpäin välitetty puhelu on lisämaksuton.

Palvelumme

Ensimmäisellä vastaanottokäynnillä työntekijä keskustelee kanssasi siitä, millainen apu sopisi sinulle parhaiten. Palveluihimme sisältyvät esimerkiksi keskustelukäynnit, tapaamiset perheen kanssa, lääkäripalvelut, ryhmät ja etsivä nuorisotyö. Lisäksi Nuorten palveluissa järjestetään vertaistukitoimintaa.

Nuorten palveluiden tarjoama hoito on luottamuksellista, yksilöllistä ja vapaaehtoista. Tukea saa myös mielenterveyteen ja arjen hallintaan liittyvissä ongelmissa.

Henkilökunta

Henkilökuntaamme kuuluu sosiaaliohjaajia, sosiaalityöntekijöitä, perheterapeutteja, sairaanhoitaja ja lääkäri.

Sohvis

Nuorten aikuisten avoin olohuone Sohvis on avoinna torstaisin klo 14–16 toimipisteessämme Ajurinkadulla. Voit tulla Sohvikseen ilman ajanvarausta.

Tarjolla on kahvia ja juttuseuraa sekä mahdollisuus tietokoneen ja tulostimen käyttöön. Työntekijät tukevat Kela- ja asuntohakemuksiin, opiskeluun ja harrastuksiin liittyvissä käytännön asioissa. Nuorten toiveiden mukaan pidetään myös teemallisia keskusteluja ja tehdään mieluisia asioita yhdessä.

Sohvista ohjaavat Nuorten palveluiden ohjaaja ja etsivä nuorisotyöntekijä yhdessä kokemusasiantuntijan kanssa. Tervetuloa!

Seuraa Nuorten palveluiden ja Sohviksen ajankohtaisia Facebookissa ja Instagramissa.

Etsivä nuorisotyöntekijä

Etsivä nuorisotyöntekijä on 15–29-vuotiaiden nuorten käytettävissä päihteiden käyttöön liittyvissä kysymyksissä sekä keskusteluapuna psyykkisen hyvinvoinnin asioissa, kuten ihmissuhdeongelmat, jännitys tai masennus. Etsivä työntekijä voi auttaa myös käytännön asioiden hoitamisessa esimerkiksi työhön, opiskeluun, Kela-asioihin tai asumiseen liittyen.

Tavoitat työntekijän arkisin puhelimitse, sähköpostitse ja Nuorten palveluiden toimipisteessä: Maija Luukkonen, puh. 040 6742 873, [email protected]. Työntekijä voi myös tulla nuorta lähellä olevaan paikkaan tapaamaan nuorta. 

Hoitoa verkossa

Hoitoa on saatavilla myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta. Verkkoterapia on tarkoitettu täysi-ikäisille alkoholinkäytön vähentämiseen. Palvelu on turkulaisille maksuton. Katso tarkemmat tiedot A-klinikka Turun sivulta.

Etävastaanotolla pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa omalta kotisohvaltasi käsin. Olet tervetullut etävastaanotolle esimerkiksi silloin, jos oma tai läheisesi alkoholinkäyttö mietityttää, sinulla on ongelmia pelaamisen kanssa tai tarvitset tukea elämäntilanteeseesi. Etävastaanotot ovat maksullisia ja voit varata niitä netistä yksittäin.

Kaikki digitaaliset palvelumme löydät osoitteesta hoitoaverkossa.fi.

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/nuorten-palvelut-turku