Back to top

Nuorten palvelut Turku

Ajurinkatu 2, 2. krs
20100 Turku

puh. 040 1368 126

Avoinna 

ma 10–18
ti 10–18
ke 8.15–16
to 8.15–16
pe 8–15

Suljettu päivittäin 12–12.45

Elokuun 2019 aukioloajat

ma 10–18
ti 8–16
ke 8–16
to 10–16
pe 8–16

Suljettu päivittäin 12–12.45

Nuorten palveluissa (entinen nuorisoasema) autamme omasta tai läheisen päihteiden käytöstä huolestuneita 16–25-vuotiaita nuoria ja heidän perheitään. Hoidamme myös esimerkiksi pelaamiseen tai netinkäyttöön liittyviä ongelmia.

Etsivä nuorisotyöntekijä on 15–29-vuotiaiden nuorten käytettävissä päihteiden käyttöön ja peliongelmiin liittyvissä kysymyksissä sekä keskusteluapuna psyykkisen hyvinvoinnin asioissa, kuten ihmissuhdeongelmat, jännitys tai masennus. Etsivä työntekijä voi auttaa myös käytännön asioiden hoidossa esimerkiksi työhön, opiskeluun, Kela-asioihin tai asumiseen liittyen.

Nuorten palveluiden Facebook-sivulta löydät ajankohtaista tietoa käynnissä olevista ryhmistämme.

Miten palveluun pääsee

Palvelemme seuraavien kuntien asukkaita: Turku, Aura, Koski, Kustavi, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Parainen, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Somero ja Taivassalo. Palvelut ovat maksuttomia eikä lähetettä tarvita.

Voit hakeutua palveluihin tulemalla käymään toimipisteessämme tai soittamalla neuvontaan 040 1368 126.

Etsivä nuorisotyöntekijä on tavoitettavissa arkisin puhelimitse, sähköpostitse ja Nuorten palveluiden toimipisteessä: Tero-Petri Suovanen, puh. 040 6742 873, tero-petri.suovanen(at)a-klinikka.fi. Työntekijä voi myös tulla nuorta lähellä olevaan paikkaan.

Palvelumme

Autamme erilaisissa päihteisiin ja riippuvuuksiin liittyvissä ongelmissa. Ongelmien taustalla voi olla esimerkiksi alkoholi, huumeet tai pelaaminen.

Nuorten palveluiden tarjoama hoito on kokonaisvaltaista, luottamuksellista ja vapaaehtoista. Riippuvuuden hoitamisen lisäksi tuemme sosiaalisissa ja mielenterveyteen liittyvissä ongelmissa.

Palveluitamme ovat yksilökeskustelut työntekijän kanssa, tapaamiset nuoren perheen tai verkoston kanssa, erilaiset ryhmät, etsivä nuorisotyö ja lääkäripalvelut. Lisäksi meillä on avointen ovien vertaistukitoimintaa.

Henkilökuntamme

Nuorten palveluiden henkilökuntaan kuuluu sosiaaliterapeutteja, perheterapeutteja, sairaanhoitaja ja lääkäri.

Hoitotyön lisäksi tarjoamme koulutus-, työnohjaus- ja konsultaatiopalveluja päihdeongelmaisten parissa työskenteleville.

Hoitoa verkossa

Hoitoa on saatavilla myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta:

Verkkoterapia on tarkoitettu alkoholinkäytön vähentämiseen ja lopettamiseen. Voit hakeutua verkkoterapiaan A-klinikka Turun kautta. Hoidon voi maksaa myös itse, jolloin ajan verkkoterapian aloitukseen voi varata netistä. Voit kysyä lähetettä verkkoterapiaamme myös työterveydestäsi.

Etävastaanotolla pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa omalta kotisohvaltasi käsin. Olet tervetullut etävastaanotolle esimerkiksi silloin, jos oma tai läheisesi alkoholinkäyttö mietityttää, sinulla on ongelmia pelaamisen kanssa tai tarvitset tukea elämäntilanteeseesi. Etävastaanotot ovat maksullisia ja voit varata niitä netistä yksittäin.

Kaikki digitaaliset palvelumme löydät osoitteesta hoitoaverkossa.fi.

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/nuorten-palvelut-turku