Back to top

Nuorten palvelut Turku

Ajurinkatu 2, 2. krs
20100 Turku

puh. 040 1368 126

Avoinna 

ma 10–18
ti 10–18
ke 8.15–16
to 8.15–16
pe 8–15

Suljettu päivittäin 12–12.45

Kesän 2019 aukioloajat

Kesä- ja elokuu
ma 10–18
ti 8–16
ke 8–16
to 10–16
pe 8–16

Heinäkuu 
ma 8–16
ti 8–16
ke 8–16
to 10–16
pe 8–16

Suljettu päivittäin 12–12.45

Nuorten palveluissa (entinen nuorisoasema) autamme omasta tai läheisen päihteiden käytöstä huolestuneita 16–25-vuotiaita nuoria ja heidän perheitään. Tarjoamme hoitoa myös toiminnallisiin riippuvuuksiin, kuten pelaamiseen tai netin käyttöön liittyviin ongelmiin.

Etsivä nuorisotyöntekijä on 15–29-vuotiaiden nuorten käytettävissä päihteiden käyttöön ja peliongelmiin liittyvissä kysymyksissä, käytännön asioiden hoidossa (esim. työhön, opiskeluun, Kela-asioihin ja asumiseen liittyen) sekä keskusteluapuna psyykkiseen hyvinvointiin liittyvissä asioissa (kuten ihmissuhdeongelmat, jännitys tai masennus).

Nuorten palveluiden Facebook-sivulta löydät ajankohtaiset tiedot käynnissä olevista ryhmistä.

Miten palveluun pääsee

Nuorten palveluihin voi hakeutua ilman lähetettä tulemalla käymään tai soittamalla neuvontaan 040 1368 126.

Etsivä nuorisotyöntekijä on tavoitettavissa arkisin puhelimitse, sähköpostitse ja Nuorten palveluiden toimipisteessä: Tero-Petri Suovanen, puh. 040 6742 873, tero-petri.suovanen(at)a-klinikka.fi. Työntekijä voi myös tulla nuorta lähellä olevaan paikkaan.

Mitä palvelussa tavoitellaan

Nuorten palveluiden tarjoama hoito on kokonaisvaltaista. Siihen sisältyy riippuvuuksien hoidon lisäksi tuki sosiaalisiin ja mielenterveysongelmiin. Palvelumuotojamme ovat yksilökeskustelut, perhe- ja verkostotapaamiset, erilaiset ryhmät, etsivä nuorisotyö sekä avointen ovien vertaistukitoiminta.

Henkilökuntaamme kuuluu sosiaaliterapeutteja, perheterapeutteja, sairaanhoitaja ja lääkäri. Palvelumme ovat vapaaehtoisia, luottamuksellisia ja maksuttomia sopimuskuntien asukkaille.

Hoitotyön lisäksi tarjoamme koulutus-, työnohjaus- ja konsultaatiopalveluja päihdeongelmaisten parissa työskenteleville.

Hoitoa verkossa

Hoitoa on saatavilla myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta.

Verkkoterapia on tarkoitettu alkoholinkäytön vähentämiseen ja lopettamiseen. Voit hakeutua verkkoterapiaan A-klinikka Turun kautta. Hoidon voi maksaa myös itse, jolloin ajan verkkoterapian aloitukseen voi varata netistä. Voit kysyä lähetettä verkkoterapiaamme myös työterveydestäsi.

Etävastaanotolla pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa omalta kotisohvaltasi käsin. Olet tervetullut etävastaanotolle esimerkiksi silloin, jos oma tai läheisesi alkoholinkäyttö mietityttää, sinulla on ongelmia pelaamisen kanssa tai tarvitset tukea elämäntilanteeseesi. Etävastaanotot ovat maksullisia ja voit varata niitä netistä yksittäin.

Kaikki digitaaliset palvelumme löydät osoitteesta hoitoaverkossa.fi.

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/nuorten-palvelut-turku