A-klinikan asiakkaat ovat pääosin hyvin tyytyväisiä meiltä saamansa hoitoon tai palveluun. Uudistimme tavan mitata asiakaskokemusta, ja ensimmäiset tulokset uudenmallisesta kyselystä ovat positiivisia. Jatkossa kerromme asiakaskokemuksesta osana vastuullisuustyötämme.
A-klinikka mittaa palveluiden käyttäjien asiakaskokemusta jatkuvasti osana toimintaa. Tarkastelimme tuloksia vuoden 2025 ensimmäisen vuosineljänneksen osalta, ja ne kertovat ihmisläheisestä ja vaikuttavasta päihdehoidosta.
Asiakkaamme kokivat saaneensa apua silloin, kun sitä tarvitsivat (keskiarvo 4,15), ja he pitivät saamaansa hoitoa tai palvelua itselleen hyödyllisenä (keskiarvo 4,06). Myös kokemus turvallisuudesta hoidon tai palvelun aikana oli vahva (keskiarvo 4,06).
”Näiden hyvien tulosten takana on osaavan ja ammatillisesti taitavan a-klinikkalaisen henkilöstön työ. Vaikuttava päihdehoito pohjautuu siihen, että ihmiset kohdataan yksilöinä ja heidän näkökulmansa kuullaan niin hoitoa suunnitellessa kuin sen aikana”, A-klinikan liiketoimintajohtaja Mikko Utecht sanoo.
Asiakaskokemus Q1/2025
A-klinikan uudistettu asiakaskokemusmittaus perustuu THL:n tiedonkeruumalliin
A-klinikka uudisti asiakaskokemuksen mittaamisen vuoden 2025 alussa. Käytämme kyselyssä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n kehittämiä perusväittämiä. Niiden arviointiasteikko on 1–5, jossa 5 on paras arvosana.
”Meille on tärkeää, että saamamme tieto on vertailukelpoista THL:n keräämän ja julkaiseman tiedon kanssa. Jatkossa voimme suoraan peiltaa omaa toimintaamme valtakunnalliseen tasoon”, Mikko Utecht kertoo.
Suomessa sote-alan asiakaspalautteiden keräämisessä on ollut suurta vaihtelua eri toimijoiden välillä.
”Haluamme omalta osaltamme edistää yhtenäistä ja asiakaslähtöistä palautteenkeruuta koko maassa”, Utecht jatkaa.
Asiakaskokemus on osa vastuullisuustyötämme
Jatkossa kerromme palveluidemme asiakaskokemuksesta vuosittain osana vastuullisuusraportointiamme. Ensimmäinen vastuullisuusraporttimme julkaistaan keväällä 2026.
A-klinikka on uudistanut ja kehittänyt toimintaa vahvasti viimeiset kaksi vuotta. Olemme myös uudistaneet strategiamme.
Tarjoamme hyvinvointialueille vaikuttavia ja kustannustehokkaita palveluita, jotka vastaavat niiden tarpeisiin. Päihde- ja riippuvuuspalvelumme perustuvat tutkittuun tietoon. Meillä työskentelee 400 sosiaali- ja terveysalan ammattilaista, ja palveluidemme piirissä on vuosittain 11 500 asiakasta.
Lue lisää:
Miksi on tärkeää, että sote-tietoa kerätään yhdenmukaisella tavalla? Siitä hyötyvät hyvinvointialueet, palveluja tuottavat yritykset sekä hoitoa tai palvelua tarvitsevat ihmiset. Lue lisää THL:n sivuilta siitä, miten ja miksi asiakaspalautetta yhdenmukaistetaan sote-palveluissa.
Lue lisää omavalvonnasta ja laadusta toiminnassamme.
Tutustu, millaista on olla asiakkaana A-klinikan palveluissa.